לחם גבינות שטוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחם גבינות שטוח

לחם גבינות שטוח

לפני הכל אתם חייבים להכפיל כמויות אין מצב שזה לא מתחסל זה מופלא! הריח הנהדר שיש במטבח במהלך הקלייה, הגבינות נותנות טעם נהדר בכל ביס, נישנשתי בכיף כל הזמן בגלל שהן כל כך טעימות, הפיתה רכה וגמישה, תגישו עם גבינות למריחה וירקות ותתכוננו להתמכר למתכון נהדר.

16 יחידות

מרכיבים:

420 ג' קמח (3 כוסות)
11 ג' שמרים יבשים / 25 ג' שמרים טריים
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
יוגורט כבשים יוגורמה בית יצחק 140 ג'
ביצה
60 מ"ל מים פושרים (רבע כוס)
1/3 כוס גבינות מגורדות פרמזן וגאודה של בית יצחק

בנוסף עוד 70 ג' פרמזן ו 30 ג' גבינת גאודה מגורדות

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח, שמרים והסוכר לערבב ולהוסיף את המלח, להוסיף את היוגורט ביצה והשמן ואת שאר המצרכים. ללוש לבצק אחיד במשך כמה דקות לוקח קצת זמן עד שהבצק מתאחד. לשמן קערה להניח את הבצק מכוסה ולהתפיח כשעתיים או עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 16 חתיכות, כל חתיכה לרדד לעלה קטן, לשים כפית פרמזן וחצי כפית גבינת גאודה, להרים את הדפנות ולסגור לכדור.

3. לכסות עם מגבת ולהתפיח כ 20 דקות. אחרי 20 דקות לרדד כל כדור לעיגול בקוטר 10 ס"מ, להתפיח 10 – 15 דקות.

4. לחמם מחבת יבשה להניח עלה ולקלות כשתי דקות התחתית מזהיבה ואז להפוך לצד השני עד שמזהיב ולהוציא החוצה, ככה להכין את כל הכדורים.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

כדאי לדעת ש…
חוץ מהשמן בבצק אין שמן במתכון מדובר בקלייה ולא בטיגון, המתכון לא מתאים לתנור. אפשר להקפיא זה יוצא נהדר אחרי חימום במיקרו כאילו הכנתי בזה הרגע. תכפילו כמות הפיתות האלה מופלאות והטעם הנהדר של הגבינות רק עושה טוב. המתכון הזה חלבי ולא יכול להיות פרווה.

5651 צפיות 4 צפיות היום

לחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוח

לחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוחלחם גבינות שטוח

תגובות

49 תגובות ב "לחם גבינות שטוח"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי, נראה מתכון מדהים!
אפשר להכין בצק ולהשאיר לילה במקרר-במקום להתפיח שעתיים?

הי ניקי, באיזה שמן כדאי להשתמש במתכון זה?

וווווואווו הכנתי עם לחם כוסמין לבן… יצא משגע ברמות…

טוב אז ממה להתחיל? ואו? מדהים? מהמם? נחטף? להכפיל כמויות דחוף?
אין לי מילים ניקי את גאון אני לא יודעת מאיפה הבאת את המתכון הזה אבל זה יצא סוף! זה כמו פיתות על הטאבון רק ממולאות גבינה אמאלההה!
עכשיו, כשאומרים לי אי אפשר או לא מתאים כמו ״לא מתאים לתנור״ אני חייבת לנסות… לקחתח כמה כדורים אחרי התפחה שמתי בתבנית הברשתי בביצה ופיזרתי מעל כמות נדיבה של גבינות מגורדות ומה אני אגיד יצאו כדורי בצק נימוחים מלאי כל טוב שווה לנסות!
עם השאריות של הפיתות (אם ישאר) אני אכין בערב פיצה פיתה
בתאבון לכולםםםםם