גרנולה ביתית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

גרונולה ביתית, אני מאוד אוהבת לאכול יוגורט עם גרנולה ויש דברים שלא צריך לקנות זה כל כך מיותר ואת זה הבנתי רק אחרי שהכנתי לבד וגיליתי כמה שזה פשוט וקל להכין בבית.
בסופר יש הרבה חברות שמוכרות את זה וזה יקר זה פינוק טעים אבל בבית אפשר להכין את הגרנולה בכמויות גדולות וזה מספיק להמון זמן. אני אוהבת למלא צנצנת גדולה על השיש ואנחנו מנשנשים את זה כל הזמן ובתוספת יוגורט זה טעים ברמות, עזבו לקנות תכינו בבית לא תתחרטו.

כמות גדולה

זמן הכנה:
כ – 35 – 40 דקות

מרכיבים:

3 כוסות שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
כוס שקדים מולבנים חצויים
כוס גרעיני חמניה
כוס גרעיני דלעת
חצי כוס פיסטוקים
כוס צימוקים כהים
כוס בננות מיובשות
חצי כוס סילאן
כפית קינמון
2 כפות סוכר חום
1/4 כוס שמן

הכנות:

1. לערבב שמן, סילאן, קינמון וסוכר חום. לערבב את שאר המצרכים חוץ מהצימוקים והבננות ולהוסיף את תערובת הסילאן, לערבב היטב (בידיים נו מה ?) ולשטח בתבנית מרופדת בנייר אפיה של התנור

2. 160 מעלות כ 30 דקות כל כמה דקות לערבב, כשהגרנולה יוצאת מהתנור להמשיך לערבב מידי פעם, כשהיא מתקררת להוסיף את הבננות והצימוקים. ולאכסן בכלי סגור

3. להגיש עם יוגורט שאוהבים ולהתענג.

אחרי שמכינים בבית לא קונים יותר אף פעם!

4828 צפיות 96 צפיות היום

גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

גרנולה ביתית

גולשים מכינים וממליצים:

 

ניני : ניקי תודה! יצא מדהים!!!

חיה :  ניקי, מתכון מעולה!!! בעלי בכלל לא אוהב גרנולה קנויה, הכנתי בשבילי, הוא סיים את הכל ושאל מתי אני מכינה עוד פעם…;-) אגב, הוספתי קוקוס. יצא מהמם!

ירדן : ניקי היקרה,
אני ממש לא אוהבת גרנולה קנויה- אבל בעלי מת על זה. אז אמרתי- ננסה להכין ביתי- תמיד טוב יותר. הכנתי ו- התמכרתי!!! ניקי- אין דברים כאלה!!! זה טעים בטירוף!!! עוד מתכון מוצלח שלך- יצא להיט!!!

אסנת : יצא מדהים!!!! וההכנה ממש ממש פשוטה, שדרגתי עם שומשום ויצא אליפות!

ישראלה : "אכן מאז שהתחלתי להכין את הגרנולה הזאת לא קניתי עוד אף פעם . אין כזאת גרנולה . הילדים מתעקשים שתמיד תמיד תהיה כזאת ואז מגיעים החברים ומחסלים ….ניקי את אלופה !!!!"

תגובות

210 תגובות ב "גרנולה ביתית"

  הרשם  
עדכן

במילה אחת:
מ-ש-ו-ב-ח!!!
איך לא הכנתי את זה קודם???

שלום ניקי! אפשר להשתמש בקוואקר? בקופסת פח הצהובה? במקום מה שרשמת?

חזרתי כדי להכין שוב… וכדי לכתוב שיצא מעולה!!!
אני שמתי במקום הצימוקים חמוציות (כי אני לא אוהבת צימוקים ) וויתרתי מאותה הסיבה על הקינמון….
דבר נוסף – יצאו 2 נגלות (2 תבניות תנור רגילות…),למרות שכל 5 דקות ערבבתי, בגלל שהמתכון אמר כ 30 דק' השארתי ככה והנגלה הראשונה קצת נשרפה לי.. אז לדעתי 20-25 דק' גג… אבל יכול להיות שתלוי בסוג התנור 🙂

מומלץ מומלץ מומלץ!

כמה שאלות…
1. אם משמיטים את גרעיני הדלעת, צריך לשנות משהו במתכון? צריך להחליף במשהו אחר?
2. האם ניתן לשמור במקרר?
3. מה עדיף, סוכר חום כהה או סוכר לבן?
תודה מראש!

ניקי
זה יצא מדהים.
נראה שיש חשיבות נוספת לאיחסון בקופסא הסגורה- למניעת נשנוש מתמיד

ושאלה נוספת
סוכר חום? או סוכר דמררה?

ואם שמתי את הסוכר השני, האם זה עקרוני?

תודה

הי ניקי
האם יש צורך לשמן את נייר האפייה
לפני שמשטחים עליו את תערובת הגרנולה?

שלום ניקי,
הכנתי את הגרנולה אתמול ,שמתי אותה בקופסא והיום שטעמתי היא היתה רכה ופריכה.
יש אפשרות שתהיי קריספית/יבשה/קראנצית?

היי ניקי,
יש לי רק שיבולת דועל מהירת הכנה.
אפשרי להכין עם זה?

היי האם חייבים סוכר חום או אפשרי גם רגיל תודה

הי ניקי,
מכורה לאתר שלך!
יש לי כמה שאלות:
1. אני מעדיפה גרנולה בלי כל התוספות אפשרי?
2. אם כן, מה הכמות של הסילאן שמן וסוכר?
3. ושאלה אחרונה – אי אפשר בכלל להכין משיבולת שועל מהירת הכנה? או שזה פשוט לא יוצא כ״כ טוב?
אודה על תשובתך..
תודה!

מתכון מצויין!!! גם את החמוציות כדאי להוסיף לאחר האפייה?

1 3 4 5