פיצה מקמח שיפון מלא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פיצה מקמח שיפון מלא

פיצה מקמח שיפון מלא

פיצה מקמח שיפון מלא, פיצה בריאה יש דבר כזה ? פיצה זה דבר מאוד טעים אבל לומר שהיא בריאה זה כבר הסחפות.
אז איך בכל זאת עושים את הפיצה לקצת יותר בריאה ? משהו שאפשר לאכול בלי הרבה רגשות אשם וגם להנות ממנו

נוסח בריא : טל מנחם

מרכיבים:

חצי קילו קמח שיפון מלא
2 כפות גדושות סוכר
כוס מים פושרים
כף שמרים יבשים
2 כפיות מלח ים אטלנטי שטוחות
1/4 כוס שמן זית
חלמון
ביצה שלמה

רוטב עגבניות:
קופסת רסק עגבניות קטנה
בצל קטן קצוץ מטוגן
מעט סוכר
פלפל שחור טחון
מלח

תוספות:
זיתים פרוסים
עגבניות שרי חתוכות דק
תירס
פטריות
גבינה צפתית
גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות
כל מה שאוהבים.

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק. להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

2. לחצות את הבצק לשנים, לרדד כל חלק לעלה גדול לחתוך למלבנים ארוכים, למרוח רוטב עגבניות, לפזר תוספות ומעל גבינה צהו3. להכניס לתנור, חום בינוני 15 דקות, או עד שהתחתית מזהיבה.

ערכים תזונתיים של המתכון :

עשיר בחומצה פולית וק.ב ויטמיני B , עשיר בסיבים תזונתיים , מגנזיום , וויטמין A.

המתכון המקורי נמצא כאן

טל מנחם www.eatright.co.il – יועצת לאורח חיים בריא | תזונת ילדים בני נוער | שיפור תזונת משפחה| תכניות לימודים בבתי ספר וגנים.

1326 צפיות 34 צפיות היום

תגובות

67 תגובות ב "פיצה מקמח שיפון מלא"

  הרשם  
עדכן

תודה על המתכונים!
יש לי רק שמרים טריים. כמה לשים?

היי ניקי, האפליקציה שלך אליפות .יש לי קמח כוסמין אני יכלה להשתמש בו במקום השיפון?
תודה

כמה כוסות זה חצי קילו?

3/4 כוס מים בלבד?!
בד"כ לחצי קילו קמח חיטה מלאה אני שמה כוס וחצי, אז מוזר לי שבשיפון זה חצי מזה.
אני מעבדת את הבצק ומתפיחה באופה לחם, אז לא תהיה לי ביקורת אם צריך להוסיף מים או לא.
אבל פשוט הכמות נראית לי ממש קטנה.
האם אכן זו הכמות?

מקווה שתעני מהר, כי רציתי פיצה להערב…
תודה רבה
(חדשה באתר)

ניקי שלום
רציתי לדעת האם אפשר להקפיא את הבצק לאחר שתפח
אני מארחת מחר ורוצה להכין מראש כדי שלא יהיה לי עומס
אם אפשר – אי ך בדיוק לעשות זאת?
תודה רבה מראש

היי ניקי. האם במתכון של הבצק מתאים גם ללחמניות מקמח שיפון?

הי ניקי. עשיתי את הבצק מקמח מלא 70% ולא טופח לי… מה יכול להיות הסיבה. תמיד אני אופה מקמח מלא ולא נתקלתי בזה עד עכשיו…

היי ניקי,
לכמה מגשים משפחתיים הבצק מספיק? וכמה זמן בערך לוקחת ההתפחה?