לביבות בננה בריאות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות בננה בריאות

לביבות בננה בריאות

לביבות בננה בריאות, זה המתכון הרגיל שכולם מכינים בגירסה קצת יותר בריאה שמתאימה לילדים,קצת בריאות לא מזיק אף פעם…  תהנו ותכינו.

גירסה בריאה : טל מנחם

מרכיבים:

1/2 כוס גבינה לבנה
1/4 כוס קמח שיפון
חצי כפית א. אפייה.
ביצה טרופה .- רצוי אורגנית
1/4 כוס סילאן
בננה מעוכה
1/4 כוס חלב / מים
1 כפית תמצית וניל אמיתית ולא בטעם .
2 כפות שמן קוקוס
קורט מלח ים אטלנטי


הכנות:

לערבב את כל החומרים יחדיו – בתבנית שקעים למזוג כף גדושה ולהכניס לתנור ל 17 דק' אפייה .

ערכים התזונתיים של המתכון :

הלביבות האלו יוצאות מתוקות , הן מזינות ללא תוספת סוכר מעובד והנה הערכים התזונתיים שלהן .

כל יחידה מכילה בערך 80 קק"ל .

המתכון עשיר בחומצות שומן חשובות , עשיר בויטמינים מקבוצה B ( חומצה פולית,) מגנזיום סידן, סיבים תזונתיים( 11 גר' סיבים לכל המתכון ). גם כמות הסוכר נמוכה (פחות מחצי כפית ליחידה) .

הערות:
שמן הקוקוס נחשב היום למזון על הוא השמן הכי טוב לגוף ולכן בחרתי בו בנוסף יש לו ניחוח קוקוסי שמוסיף גם טעם ללביבות – אין תחליף טוב יותר ממנו פרט אולי לחמאה שעדיפה על שמן רגיל אז זו גם אופציה .

השמן הקוקוס המומלץ הוא שמן קוקוס בכבישה קרה בלבד !! והוא נמצא היום בכל חנויות הטבע .

לגבי מלח ים אטלנטי גם הוא בחנויות טבע – אפשר להשתמש במלח דל נתרן אך כל המינרלים הטיבעיים במלח ים אטלנטי לא יהיו בו .

בגדול גם אין הרבה מלח במתכון כך שזה לא אקוטי.

רק בריאות!

טל מנחם – יועצת לאורח חיים בריא | תזונת ילדים בני נוער | שיפור תזונת משפחה| תכניות לימודים בבתי ספר וגנים.

לעידכוני בריאות שוטפים הצטרפו לדף הפייסבוק :
http://www.facebook.com/#!/pages/Eatright/18176142525678

3730 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

31 תגובות

טל

היי ניקי
אין לי קמח שיפון. לא מכירה.
האם ניתן לשים קמח חיטה רגיל?
ואם כן כמה?
תודה

השב
מורן

היי ניקי, תודה על כל המתכונים המעולים!!!
יש לי שמן קוקוס בבית ולא כ"כ ברור לי אם להשאיר אותו מוצק ועם החום בתנור הוא ימס או לחמם אותו לפני ולהכניס לבלילה במצב נוזלי… תודה מראש ושבת שלום!

השב
niki

לא יודעת מורן, לא מכירה אותו. תנסי מה יכול להיות תמיסי אותו.

השב
נועה

אחלה מתכון, ינוסה בהחלט! קחי בחשבון שאפשר להמיר את הביצה לחצי בננה נוספת ואז המתכון יהיה טבעוני. מאחר וגם ככה יש טעם של בננה, אז זה טוב 🙂

השב
שם *

אופס, תיקון טעות.. עד כה כל מתכון שנוסה מהאתר זכה להצלחה מסחררת..

השב
אורי

היי,
תודה על המתכון, אני בהחלט הולכת לנסות את הלביבות הנ"ל. הבנתי שיוצקים לתבניות המאפינס כף, מה הכמות שמקבלים (יש לי תבנית סיליקון של 12 שקעים, האם תספיק?) ולאיזו טמפרטורה לחמם את התנור?
אודה על תשובות, אורי

השב
niki

היי אורי.
בערך כ 15 לביבות והבלילה תמתין עד שתסיימי לאפות.
על 180 מעלות.

השב
אורי

ניסיתי. עד כה כל מתכון שניסיתי באתר היה הצלחה מאכזבת. זה ניסיון מאכזב מאוד. כנראה הייתי צריכה לעבור על התגובות למטה. הבלילה נוזלית מאוד, אחרי 17 דק עדיין היתה נוזלית. על אף המדידות המדויקות בכפות אוניברסליות ושימוש בתבניות סיליקון איכותיות. לאחר זמן מה הטבעת החיצונית נראתה כשרופה, ובפנים רכה לחלוטין. בניסיון להציל את החומרים היקרים ניסיתי להכין כפנקייקים במחבת – גם אלו לא צלחו. נוזלי מידיי, או נשרף. חבל על הסילאן, שמן הקוקוס ותמצית הוניל. מן הסתם יש לציין שהתמונה לא שייכת למתכון משום שצבע הבלילה שחום כשוקולד בשל הסילאן. אכזבה. אני אצמד למתכון הלביבות שלך וזהו.

השב
אורי

נהפוך הוא. כל מתכון שלך עד כה היה הצלחה מסחררת (כפי שתיקנתי עצמי למעלה..).

השב
niki

פספסתי 🙂 התמונה למעלה היא של הלביבות הרגילות האפויות, אם תלחצי על הקישור את תראי. דרך האפייה בעיקר תלוי בתנור שלך, אני ממליצה שתורידי את החום ל 160 מעלות.

השב
שיר

שכחתי להוסיף את הביצה והכנסתי כבר לתנור…:(
אבוד לי, ניקי?

השב
שיר

איך עושים כזה דבר?
זה כבר מחולק למאפינס.
טוב, עכשיו זה ממילא ברובו אפוי.
מקווה שיהיה אכיל

השב