מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

מתכון לקציצות טונה טעימות ביותר

אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי מקופסת שימורים, הקופסאות הקטנות האלה שלא נראות משהו אבל נותנות פיתרון נהדר לארוחת צהריים.
יש את הימים האלה שבשר לא מתאים ואני שוברת את הראש מה להכין וקציצות טונה זה פשוט מתבקש. אני אגלה לכם שהקציצות נהדרות גם בלי הרוטב,
בתוך פיתה עם ירקות זה מושלם. מתכון קל וטעים שרק עושה טוב על הלב.

20 קציצות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה 160 ג' כל אחת
ביצה
תפוח אדמה
2 כפות שמן
1/3 כוס פירורי לחם / קמח
כף קטשופ / רסק עגבניות
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הרוטב:
2 בצלים
כף סוכר חום
2.5 כוסות מים
2 כוסות אפונה וגזר
חצי כף קמח
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום שטוחה
קורט קינמון
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לגרד את התפוח אדמה בחורים הגדולים, לערבב את מצרכי הקציצות כולל התפוח אדמה המגורד וליצור קציצות קטנות. במידה ומרגישים שיש נוזלים ללחוץ על הקציצה שכל הנוזלים יצאו.

2. אפשרויות :
טיגון : לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הקציצות עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד הזהבה ולהוציא לנייר סופג.

אפייה : לקרר את הקציצות כ 30 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות, לאפות צד אחד כ 20 – 25 דקות או עד שמזהיב, להפוך לצד השני ולאפות עוד 15 דקות.

3. לקצוץ את הבצלים, לחמם מחבת עם 3 – 4 שמן לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב להוסיף סוכר ולערבב עד שהוא נמס, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס.

*4. להוסיף מים ותבלינים, לבשל כ 5 דקות להוסיף את האפונה והגזר לבשל 10 דקות, להוסיף את הקציצות ולבשל עוד 15 דקות. מידי פעם לנער את הסיר בעדינות, במידה וחסר נוזלים להוסיף קצת מים.

הוגש עם אורז בסמטי ועגבניות מיובשות

שאלות ותשובות

לא מתלהבים אצלי מבצל יש אפשרות להפחית ?  אפשר לשים גם בצל אחד
איזה פירורי לחם להשתמש ? מה שיש בבית
פירורי לחם זהובים זה בסדר ? אין בעיה
אין לי פירורי לחם מה אפשר במקום ? קמח רגיל אותה כמות
מה מחליף את הקטשופ ? כף רסק עגבניות
אין לי פטרוזיליה אפשר לוותר ? כן
מה המשקל של קופסת הטונה ? 160 ג'
חייבים להשתמש באפונה וגזר ? לא
מה אפשר במקום האפונה והגזר ? 3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים קטן לבשל ברוטב עד שהם רכים
איזה סוכר חום ? דמררה
חייבים סוכר חום ? לא
הבת שלי אלרגית לקמח אפשר בלי ? כן
אני אוהב בצל מטוגן אפשר לטגן ולהוסיף לתערובת ? כן
אני בכלל לא אוהב טונה, מה אפשר לעשות ? להכין משהו אחר
אפשר רק את הקציצות בלי הרוטב ? אין בעיה
איזה טונה להשתמש שמן או מים ? מה שיש, באופן טבעי שמן קצת יותר טעים

10001 צפיות 9 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

לירון : "מה שאכתוב כאן לא יתאר קמצוץץ מהטעם של המתכון הנדיר הזה!! והרוטבבב… אגדה!! פשוט חלום אחד התבשילים הכי טעימים שטעמתי!!"

הדס : "הכנתי היום את הקציצות ופשוט אין לי מילים!!!!
וואוווווו אזה טעימות,לא להאמין שממוצר כה פשוט זו התוצאה!
בעלי אמר,אכלתי היום את האוכל הכי טעים והכי הזוי..
תודה ענקית!"

עידית : "הקציצות הכי טובות EVER!!!
אין אחד שלא מחכה להן אצלי כל ערב שבת. וחג.
רק רציתי להגיד:-)"

מינה : "חייבת לשתף אותך שאני מכינה כבר פעם שניה את הקציצות, והן פשוט מתחסלות תוך דקות ספורות, מרוב שהן טעימות!!
תודה רבה לך על מתכון מנצח, ברור ומפורט עד לפרטים הכי קטנים..
אנחנו אימצנו בחום!!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

231 תגובות

ענבל

כל כך טעים!! הוספתי קצת תבלין צ'ילי.. ואני לא אוהבת קינמון אבל ניסיתי בכל זאת וממש מוסיף!

השב
חן

160 גר הטונה צריכה להיות לפני סינון או אחרי?
יש לי קופסאות טונה של לפני סינון 110 גר. כמה כאלו אצטרך??
תודה רבה

השב
מינה

חייבת לשתף אותך שאני מכינה כבר פעם שניה את הקציצות, והן פשוט מתחסלות תוך דקות ספורות, מרוב שהן טעימות!!
תודה רבה לך על מתכון מנצח, ברור ומפורט עד לפרטים הכי קטנים..
אנחנו אימצנו בחום!!

השב