אצבעות חזה עוף

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אצבעות חזה עוף

אצבעות חזה עוף

איך גורמים לילדים לאכול צהריים בכיף ? הראש של האימהות ממציא לנו פטנטים. היה לי בשר עוף טחון, היו לי פירורי לחם מפה הדרך הייתה קצרה לאצבעות חזה עוף, יצא מעולה.

14 אצבעות

מרכיבים:

חצי קילו בשר עוף טחון
בצל קטן קצוץ דק דק (לא חובה)
4 כפות שמן
כפית טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
חצי כוס קמח
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה.

2. לערבב את כל המצרכים לקחת חתיכת לצפות בפירורי לחם וליצור אצבע מאורכת. קצת נ'יגוס להכין בראשונה ובשניה קצת מסתבכים אבל ההמשך נהיה יותר קל.

3. לקרר כשעה ולטבול שוב בפירורי לחם.

4. חום בינוני 180 מעלות, לסדר את האצבעות בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן. כ 20 דקות צד ראשון וצד שני עוד 10 דקות או עד שמזהיב.

*5. עוד אפשרות: לטגן את האצבעות עד הזהבה,השמן לא צריך להיות עמוק אלא שיכסה את התחתית , צריך להקפיד להפוך / לסובב את האצבע מכל הכיוונים ועל אש לא גבוהה, כמוציאים מהאש לוודא שמוכן בפנים. אם קורה ולא מוכן אז לחמם תנור ל 180 מעלות ולהכניס ל 15 דקות, אין צורך לגעת.

להגיש עם קטשופ, מיונז, אלף האיים וצ'יפס.

שאלות ותשובות:

לא בא לי על הטחינה מה אפשר במקום ? להכין בלי
ואם אני לא אוהבת מתוק ? תכיני בלי הסילאן
יש לי רק דבש מה עושים ? מחליפים
הילד שלי לא סובל בצל – אפשר להכין בלי
אפשר להקפיא ? כן
אפשר להוסיף בקר ? בוודאי חצי חצי זה בסדר
נגמר לי הקמח – פירורי לחם גם הולך
חייבים א. מרק ? לא
איך יודעים שיש לי עוף טחון ולא בקר ? הצבע בהיר יותר, הבקר אדמדם יותר
זה יכול להיות יותר משעה במקרר ? כן
אין ביצים ? אין
ניקי אולי תכיני לי במקום שאני אכין ?  אני מיד שולחת קופסא בדואר אקספרס 🙂

1822 צפיות 16 צפיות היום

אצבעות חזה עוףאצבעות חזה עוףאצבעות חזה עוף

גולשים מכינים וממליצים:

יאיר : "וואו. הכנתי עכשיו.. טעים ברמה אחרת!! עשיתי בדיוק לפי ההוראות.. מעולה מעולה מעולה!!"

עירית : "הכנתי עכשיו כארוחת ערב והיה להיט! אפילו תאומים בררנים מאד בענייני בשר שבו וביקשו עוד ועוד. הפסטה שלך כמובן גם כיכבה. כמה כיף שיש לי אותך בעלי אכל בהנאה"

איריס : "כל כך פשוט וכל כך טעים.
הכל נטרף מיידית."

תגובות

208 תגובות ב "אצבעות חזה עוף"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי,
המתכון נראה מדליק! לגבי הקמח, הוא לציפוי או לתערובת?
תודה רבה ושבת שלום

היי ניקי,

קודם כל תודה על המתכונים הנפלאים! בזכותך התחלתי לקבל אומץ במטבח 🙂

רציתי לשאול, אין לי סילאן ודבש, והילדות שלי כנראה לא יאהבו את הטחינה והבצל.

האם בלי סילאן/דבש, טחינה ובצל יש טעם להכין את המתכון, או שאחפש משהו אחר?
(אולי ניתן להוסיף סוכר במקום?)

תודה רבה!

הי ניקי, חג שמח
מכינה עכשיו… האם חייבים לטבול פעם שניה בפירורי לחם? יצאו ככ יפה שחבל לי להרוס.
שאלה נוספת, האם חייבים לקרר שעה?
תודה 🙂

ניקייי
אין את פשוט מושלמת את לחוד, וביחד עם המתכונים, שלמות!!!!
שאלה קטנה.. איך אני יודעת שזה מוכן כבר בתנור אם שמתי לפי הזמנים שכתבת? אם אני חותכת באמצע של אחד מהם רואים שזה מוכן?

היי ניקי אני עוקבת מלאאא אחרי המתכונים שלך ,ומבצעת גם הרבה מתוכן,והם מוצלחים אחד אחד! הכייף בהם שהם באמת שימושיים ופשוטים להכנה פשוט לתפוס ולעשות.אבל המתכון הזה הכי נהנתי הבן של לא נוגע בעוף טחון על כל צורותיו וניסיתי היום את אלו בנסיון אחרון לראות אולי והוא חיסל 5!! שזה בכלל לא מובן מאליו כי בכלל לא אכלן, גם בעלי התלקק איתן וזה התחסל עוד לפני שהספקתי להוציא מהמחבת . אז אני ממש מאושרת המצחיק הוא שעשיתי גם כמה קציצות והילד אמר לבעלי מיסכן רק אתה נידפקת עם קציצות, קיצור יצא ארוך אבל ממש תודה על כל המתכונים הם מעולים… קרא עוד »

ניקי שבת שלום, הכנתי עכשיו כארוחת ערב והיה להיט! אפילו תאומים בררנים מאד בענייני בשר שבו וביקשו עוד ועוד. הפסטה שלך כמובן גם כיכבה. כמה כיף שיש לי אותך בעלי אכל בהנאה וכמובן ששיבחתי אותך 🙂

הי, אפשר להכין את המתכון עם חזה עוף טחון?

היי
אינלי טחינה
חייבים?!

היי ניקי! אני בדיוק באמצע ההכנה מקווה שתוכלי לענות…
גיליתי שאין לי טחינה! במה אפשר להחליף??

וואו. הכנתי עכשיו.. טעים ברמה אחרת!! עשיץי בדיוק לפי ההוראות.. מעולה מעולה מעולה!!

אהבתי את הדואר אקספרס, את נ-ה-ד-ר-ת. באמת.
מחכה שיפשיר לי העוף הקפוא ואץ לבשל ^.^

1 3 4 5