דייסת סולת

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
דייסת סולת

דייסת סולת

הדייסה הזאת מככבת אצלי בימי החורף הקרים, שהגרון צריך משהו חם ובעיקר טעים. הבן שלי מאוד אוהב את הדייסה (תיכף תראו למה ) הוא משתעל אז בכלל טוב לי שהוא אוכל דייסה חמה

מרכיבים:

כוס חלב
חצי כוס מים
4 כפות סולת
2 – 3 כפות סוכר / חום או לבן (לפי הטעם)
קורט מלח

הכנות:

1. לצקת חלב לסיר קטן, בינתיים לערבב מים וסולת היטב. שהחלב חם להוסיף את הסולת, כמה דקות בישול על אש לא גבוהה תוך כדי עירבוב שלא יווצרו גושים, שהדייסה מסמיכה להוסיף סוכר, לבדוק טעמים (זהירות חם!), להגיש מיד. זה המתכון הבסיסי שאני מכינה.

בשביל לשכנע את הילד שלי לאכול בכיף…

כמה אפשרויות:
לפני שאני מוזגת את הדייסה לקערה אני מניחה 2 – 3 קוביות שוקולד (איזה שוקולד שאוהבים) בתחתית הקערה ומעל מוזגת את הדייסה, בינתיים החום ממיס את השוקולד. לבן שלי מחכה הפתעה שהוא מתחיל לאכול והוא פוגש פתאום בשוקולד הטעים, איזה אושר על הפנים שלו , תענוג

להוסיף לדייסה סילאן / דבש לפי הטעם (לטעום ולראות אם צריך סוכר), או סתם לקשט למעלה.

לפזר עדשים / שוקולד צ`יפס לפני ההגשה – הילדים מאושרים

לפזר קינמון, לגרד שוקולד.

להוסיף קוביה קטנה של חמאה.

להוסיף תוספות שונות  ריבה חלב, שוקולד השחר, נוטלה, צימוקים, ריבה שאוהבים, בקיצור מה שרוצים.

הערות:
זה לא רק לילדים, גם הגדולים אוהבים דייסה, לפעמים אפילו הם מבקשים קוביות שוקולד….

16110 צפיות 91 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : מעולם לא השתמשתי בסולת(!) אבל המתכון הזה שכנע אותי, הכנתי עם טיפה חשש (לא ידעתי איך סולת "מתנהג" בבישול) בתחילה זה היה נראה שזה לא מסמיך, אבל מהר מאוד זה הסמיך כמו שצריך! ויצא מעולה, פינקתי את הילדים עם עדשים (ואותי עם שוקוציפס) וכולם נהנו והתחממו!!
מאמצת את המתכון…"

שימרית : ניקי את גדולה!!! אמא שלי ביקשה דייסה וחזרה לגיל 10 עם המתכון שלך. יישר כח יש לך מתכונים שלא ניתן ליפול איתם. תודה רבה 🙂

רונית : אני מאוהבת באתר שלך,הכל יוצא טעים,הבנות שלי ליקקו את הדייסה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

95 תגובות

יפעת

הי ניקי
רוצה להכין לתינוקת בת 11 חודשים
האם ניתן להחליף בחלב סויה למשל? תודה רבה!

השב
מאור

היי,
אשמח לדעת לכמה מנות המתכון של דייסת הסולת מספיקה.
תודה רבה!

השב
אבישג

היי ניקי
אם ארצה שהדייסה תהיה מאוד דלילה, ממש נוזלית. מה עליי לעשות? להוסיף יותר מים או חלב?? אשמח מאוד לתשובה!

השב
niki

תוסיפי יותר חלב, אבל היא לא תיהיה נוזלית היא מאוד סמיכה, תוסיפי חלב עד שהמרקם יהיה מתאים לך. תשחקי עם זה.

השב
שושנה

מעולם לא השתמשתי בסולת(!) אבל המתכון הזה שכנע אותי, הכנתי עם טיפה חשש (לא ידעתי איך סולת "מתנהג" בבישול) בתחילה זה היה נראה שזה לא מסמיך, אבל מהר מאוד זה הסמיך כמו שצריך! ויצא מעולה, פינקתי את הילדים עם עדשים (ואותי עם שוקוציפס) וכולם נהנו והתחממו!!
מאמצת את המתכון…

השב