לביבות פראסה עם ירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות פראסה עם ירקות

לביבות פראסה עם ירקות

אני מתחילה לחשוב על ראש השנה. אפשר לחשוב שזה מוקדם אבל ממש לא ראש השנה מגיע השנה מוקדם וצריך להתחיל להתארגן.
מבחינתי אין אירוח בראש השנה בלי מתכון ללביבות פראסה זה אחד המתכונים שהכי מכינים אותו בחג. רציתי לגוון וקצת לשדרג את המתכון הוספתי לו ירקות שהוסיפו טעם נהדר ובמראה החיצוני קיבלתי לביבות פראסה יפהפיות.
אני עושה המון סוגי לביבות עם המון ירקות כל השנה אני חייבת לומר שלביבות פראסה זה אחד המתכונים הכי טעימים שהכנתי יש משהו בפראסה שמוסיף טעם ומרקם מיוחד ללביבות, לא פלא שהן הלהיט של ראש השנה.

35 לביבות

מרכיבים:

3 כרישות במשקל קילו
3 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה בגודל בינוני
זוקיני
2 ביצים
100 ג' קמח (חצי כוס + 3 כפות)
2 כפות שמן
כפית מלח

הכנות:

1. לחתוך את החלק הירוק של הכרישה, הכוונה לחלק התחתון שלה וקצת מהחלק העליון, בסופו של דבר יש כרישה במשקל 800 ג', לחתוך את הכרישה לקוביות לחמם סיר עם מים מומלחים לבשל את הכרישה 15 דקות ולהעביר למסננת.

2. להשאיר את הפראסה במסננת כשעתיים שלוש מידי פעם ללחוץ ולהוציא נוזלים, בסוף להעביר לקערה.

3. בינתיים לחמם סיר עם מים לקלף שני תפוחי אדמה ולבשל אותם עד שהם רכים למעוך אותם כמו פירה ולהוסיף לכרישה, לגרד את הבטטה הקישוא והתפוח אדמה שנותר.

4. להוסיף את הביצה, קמח ומלח ולערבב לעיסה אחידה.

5. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן, להרטיב את הידיים להכין לביבות לשטח קצת לטגן צד אחד עד שמזהיב להפוך לצד השני ולטגן עד הזהבה.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם שעועית ירוקה וירקות מוקפצים ועגבניות מיובשות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

1465 צפיות 109 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

8 תגובות

מעריצה

הי ניקי מהממת
לא כל כך ברור לי… לא משתמשים בחלק הירוק של הכרישה, נכון?

השב
ריקי

מי שמתעקשת על בישול במים , להשתמש במעט מאוד מים אפשר לחתוך גדול זה הרי נכנס לטחינה
אני מבשלת בסיר לחץ 10 דקות יוצא חמאה

השב
ריקי

כדי להעצים את טעם הפרסה אני מאדה אותה בטיגון , שמה מעט שמן זית בסיר שמה את הפרסה ומאדה מערבבת עם כף ומאדה ומאדה מוסיפה מלח פלפל שחור עד שנגמרים המים , אין צורך לטחון וטעים למות

השב