בורגול עם בשר טחון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בורגול עם בשר טחון

בורגול עם בשר טחון

למה להכין בנפרד אם אפשר להכין ביחד בסיר אחד ? חיסכון כלים זה דבר חשוב והכנתי ארוחה שלמה בסיר אחד ועוד דבר חשוב הכנתי קצת ירקות פנימה, בתאבון.

5 מנות

מרכיבים:

300 ג' בשר בקר טחון
300 ג' חזה עוף טחון
בצל בינוני
בטטה בינונית
כוס בורגול
2 כוסות מים
כפית פפריקה
מעט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקצוץ את הבצל ולטגן, לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות לטגן כשתיים שלוש דקות להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר כמה דקות.

2. להוסיף תבלינים בורגול מים להרתיח ולהנמיך את האש לכסות ולבשל כ 15 דקות על אש נמוכה.

3. להוריד מהאש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות לפתוח ולערבב.

שאלות ותשובות:

אפשר להשתמש רק בבשר בקר ? כן
ואם אני רוצה רק עוף ? אפשר לדעתי השילוב של השניים יותר מוצלח
אין לי בטטה מה עושים ? תפוח אדמה חתוך קטן ולטגן קצת יותר
צריך לבשל את הבורגול מראש ? לא זה כל העניין הכל מתבשל יחד
מה עם בשר הודו נקבה ? אין בעיה
חייבים אבקת מרק ? לא
איזה מים ? מי ברז רגילים
איזה בורגול ? בורגול גס
אני לא סובלת קינמון – תכיני בלי שווה לנסות עם
יש לי 500 ג' בשר – אין בעיה
אפשר להכין יום קודם ? כן
מה פיזרת מעל ? פטרוזיליה
ואם אני לא אוהב ירקות ? אז תכין בלי הבטטה
ואם אני רוצה להוסיף משהו ליד ? ירקות

3809 צפיות 57 צפיות היום

תגובות

114 תגובות ב "בורגול עם בשר טחון"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי! כתבתי לך תגובה על המתכון דרך האפליקציה ומשום מה זה לא פורסם… אז ככה, יש לי בארון כבר כמה חודשים שקית בורגול שקניתי בשביל להכין מזה משהו לבן שלי ולא היה לי מושג מה להכין והיום עשיתי את המתכון הזה בשביל הנסיך הקטן שלי והוא טרף את זה!! אני כל כך נהנית כשהוא אוכל את האוכל שלי ומבקש "עוד אמא עוד" 🙂 ואפילו אני שלא אכלתי אף פעם בורגול לקחתי מנה וזה פשוט טעים!! תודה!!

האם ניתן להקפיא את המנה?

היי ניקי! יש לי בארון כבר כמה חודשים שקית בורגול שקניתי בשביל להכין מזה משהו לבן שלי ולא היה לי מושג מה להכין והיום עשיתי את המתכון הזה בשביל הנסיך הקטן שלי והוא טרף את זה!! אני כל כך נהנית כשהוא אוכל את האוכל שלי ומבקש "עוד אמא עוד" 🙂 ואפילו אני שלא אכלתי אף פעם בורגול לקחתי מנה וזה פשוט טעים!! תודה!!

בוקר טוב. אפתח המחמאה-האתר שלכם ממש מוצלח. משתמשת בו רבות. תודה. שאלה-הכנתי את המתכון ופעם ראשונה יצא מדהים. פעם שניה יצא יבש. כנראה ביטלתי יותר מדי זמן. איך אפשר לתקן?

עד כמה זה נורא לשים פה בצל סגול ולא לבן?

היי ניקי 🙂

האם ניתן להשתמש בבשר טחון בלבד?

תודה,
מעיין

המתכון הכי טעים בעולם! מכינה אותו שוב ושוב ופשוט נטרף ברגע! וגם ממש קל!
תודה ניקי!

פעם ראשונה שאני מכינה בורגול. האם צריך להשרות אותו לפני?

ניקי יקרה מה שלומך?

בשבוע שעבר, אחרי שמלאי הפסטה חוסל (לכבוד פסח), גילתי במזווה שקית בטרגול שקניתי פעם בהמלצתך. מעולם לא עשיתי שימוש בבורגול לפני כן. סלט טאבולה אני לא אוהבת, אז הנחתי שגם בורגול לא..
בינתיים ניסינו שלשה ממתכוני הבורגול שלך- עם בצל ושום, עם חצילים ועגבניות ועם בשר טחון.
כולם קצרו הצלחה גם אצל שני החמודים הבררנים שלי וכמובן אצל כל השאר.
על כולם עלה המתכון הזה, פשוט נטרף בהנאה.
הכי מצחיק היה כשבני בן ה-7 גלגל לעצמו גלילי פסטרמה ממולאים בתבשיל ואמר – "נכון רעיון טוב לאכול את זה ככה? תספרי לניקי, אולי זה יעזור לעוד מישהו שלא אוהב אוכל חדש"….

ניקי בוקר טוב!
אם אחליף את הבורגול בקינואה
בגלל פסח ,מה יהיו השינויים
באופן ההכנה?

תודה מראש.

ניקי שלום וברכה, זה, אחד, המתכונים האהובים עלינו. איך היית מהמרת אותו לפסח. אנחנו לא אוכלים קטניות
הכרתי את האתר הזה רק לפני כמה חודשים ומתכוננת לחרוש אותו גם לקראת פסח. אלפי תודות

שלום ניקי,אפשר לדעתך להחליף בשר בפתיתי סויה….לצימחונים שביננו. תודה

היי ניקי.

א. ממש תודה על המתכונים שלך!! את נהדרת 🙂
ב. את חושבת שבמקום בטטה אפשר לשים חציל- זה קשור? 🙂

ממש תודה.

היי ניקי. תגידי בבקשה אני יכולה להחליף לקינואה במכום בורגול? או עדשים מוקפאים? מה את ממליצה?

ערב טוב ניקי יקירה…ראשית..תודה על כל המתכונים הנהדרים..וגם המאפים ..שגורמים לי להשמין קצת..חח..שאפו גדול! אישה מדהימה..הכנתי את הבורגול עם הבשר טחון..ופשוט..אליפות..טעים בטירוף..אגב בכוונה גרמתי לתבשיל להיכרך קצת..יצא מושלם..כל אחד רצה מהתחתית של הסיר..תודה וסופ"ש מהנה.מקווה שאת עכשיו במיטבך..רק בריאות

היי ניקי
תודה רבה על המתכונים הנהדרים
בזכותך יש לנו ארוחות טעימות כיף להכין וכיף לראות שהילדים אוכלים בשמחה ומסיימים הכל

שאלה: יש לי בבית חבילה של בורגול ולא מצויין על זה גס / דק איך אפשר לדעת אם זה מתאים למתכון?

היי ניקי,
וואוו! אהבתי ממש, הכנתי את מקודם לארוחת ערב ובעלי ואני התאפקנו לא לזלול את כל הסיר ולהשאיר קצת למחר..
מומלץ בחום:)

ניקי תודה על המתכון הנהדר, הכנתי עם גזר במקום בטטה ויצא מעולה. שבת שלום!

הי ניקי, הכנתי את המתכון ויצא נפלא! חשבתי להפוך אותו לפשטידה שתיהיה נוחה להגשה מחר. מה דעתך? להוסיף 2 ביצים, אולי קצת פירורי לחם למעלה? יש לך רעיון לקלתית טובה עם זה? תודה!

יצא ממש טעים וגם ביתי התינוקת אהבה 😉