ארוחת שישי מפרום תבשיל חצילים ואורז

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ארוחת שישי מפרום תבשיל חצילים ואורז

ארוחת שישי מפרום תבשיל חצילים ואורז

מה הכנתי לארוחת שישי ? תתכוננו לדברים טובים. ארוחת שישי מושלמת לכל המשפחה.

מרכיבים:

מפרום – איזה מעדן! תפוחי אדמה ממולאים בשר, רוטב נהדר. הם כאלה רכים שאתה רק רוצה לאכולל עוד ועוד…
פרוסות חצילים ברוטב – אני חולה על חצילים, להתענג על אוכל טוב ובייתי באמת אוכל שמחמם אתת הלב
אורז צהוב עם אטריות – תראו צריך משהו שיספוג את הרוטב והילדים אוהבים.
שפטה במיה – תבשיל כדורי בשר עם במיה, הולך נפלא עם האורז
ירקות – חובה בשולחן אין מצב שלא יהיו ירקות ביום שישי
חלה בסיר – אני אוהבת את הפטנט הזה, יוצאת חלה זהובה רכה וטעימה ביותר

הכנות:

איך מכינים ?

|נתחיל עם המפרום זה הדבר הכי מסובך טוב לא בדיוק, זה לוקח זמן להכין ואני מעדיפה להתחיל איתוו ולסיים עם זה. זה שווה את העבודה ואפשר לחלק בשביל להקל.
אפשר להכין הכל יום מראש זה הכי קל. מי שרוצה בשלבים אפשר בערב להכין את התפוחי אדמהה ולמלא בבשר ולשמור במקרר עד הבוקר ובבוקר להמשיך.
אני מעדיפה לא לשמור יותר מידי זמן בשר טחון במקרר הוא רגיש לחיידקים, לילה אחד מבחינתי מספיק.

פרוסות חצילים ברוטב – את המעדן הזה אפשר להכין הכל מראש. מי שרוצה שלבים שיכין אתת החצילים מראש ולמחרת רוטב ולשדך בין השניים.

אורז צהוב – מיותר להכין מראש כלום עבודה. מי שבלחץ שיכין מראש.

חלה מדהימה!להכין ביום שישי לכסות בנייר כסף שהיא תשמר יפה. אפשר להתפיח התפחה ראשונה בלילה ולהמשך לעבוד עם הבצק בבוקר או להכין מראש ולהקפיא.
איך מחממים ? לחמם את התנור ל 180 מעלות. אני ממליצה להוציא מהמקרר כשעה וחצי לפני ההגשהה אפילו יותר. מפרום, חצילים, אורז, שפטה לכסות ולחמם כ 25 דקות בערך.
להכין רוטב לסלט ואם החלה הוקפאה אז להוציא מההקפאה כשעה לפני ההגשה לכסות ולחמם כמהה דקות על 180 מעלות.

עכשיו צריך לומר את האמת החלה שבתמונות לא הספיקה להגיע לשולחן השבת, ניסיתי בחיי עשיתי הכל כדי שהיא תגיע שלמה לשולחן אבל ברגע שהיא יצאה מהתנור היא נראתה יפהפייה, זהובה גבוהה ואיזה ריח… הילדים קלטו אותה.
לא היה לחלה הזאת סיכוי מול ארבעה ילדים שפשוט קרעו חתיכות ממנה ואמא אחת שהצטרפה אליהם,, חיסלנו אותה בכיף.  הכנתי חלה חדשה.

2125 צפיות 14 צפיות היום

תגובות

היה הראשון להגיב

  הרשם  
עדכן