קציצות חזה עוף עם עדשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות חזה עוף עם עדשים

קציצות חזה עוף עם עדשים

אני ועדשים זה סיפור אהבה איפה שאפשר אני אכניס אותם. הפעם קציצות והילדים אפילו לא הרגישו וחיסלו אותם.
אתם זוכרים את בעלי שלא אוהב עדשים ? אני רק נתתי לו לטעום ולא אמרתי כלום. מאוד נהנתי לראות אותו אוכל את הקציצות. כן אותו אחד שלא לא אוהב עדשים ודואג לומר את זה כל פעם מחדש.
קציצות זהובות רכות חמות מושלמות לארוחת הצהריים

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג' חזה עוף טחון
3 כפות עדשים אדומות
בצל
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה בגודל קטן / בינוני
חצי כפית א. סודה לשתייה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שאטה טחון
רבע כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. למלא סיר קטן עם מים להרתיח ולבשל את העדשים  15 דקות ולסנן, העדשים אמורות להיות רכות מאוד.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון מידי פעם לערבב.

3. לגרד את התפוחי אדמה גירוד גס בחורים הגדולים, לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל השום והעדשים לערבב ולהכין קציצות קטנות..

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לקחת קציצה קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב יפה משני הצדדים להניח על נייר סופג.

5. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית מרופדת עם נייר אפייה משומן. לשטח קצת את הקציצות ולסדר על הנייר אפייה. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות צד ראשון או עד שמזהיב, להפוך לצד השני לעוד 15 – 20 דקות.

*6. אפשרות ביניים שמשלבת בין אפייה לטיגון : לטגן את הקציצות כדקה וחצי מכל צד להניח על נייר אפייה משומן קלות, לאפות כ 20 – 25 דקות אין צורך להפוך.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הקציצות אפילו שיש תפוחי אדמה, במידה והבשר טרי אפשר להקפיא לפני הטיגון, אפשר להחליף את התפוחי אדמה בגזר גדול, עדשים ירוקות צריך להשרות כשעה פלוס ולבשל עד שהם רכות בערך 30 דקות.
סודה לשתייה אני לא ממליצה לוותר שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
אפשר להשתמש בבשר בקר או הודו. עשבי תיבול אפשר להוסיף פטרוזיליה / כוסברה כחצי כוס.
רוצים לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות ? בבקשה תלחצו כאן אין צורך לטגן או לאפות ישר להכניס לרוטב
רוצים רוטב יותר פשוט נכון ? תלחצו כאן. אין צורך להשרות את העדשים האדומות מראש.

8348 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשים

תגובות

27 תגובות ב "קציצות חזה עוף עם עדשים"

  הרשם  
עדכן

אני רוצה לעשות את הקציצות עם הרוטב של המתכון ״קציצות בשר עם תפוחי אדמה״, לא אמורה להיות בעיה נכון?

ניקי שלום.
ניתן להחליף לעדשים ירוקות?

היי ניקי. עדשים אדומות זה עדשים כתומות?

אפשר במקום תפוא לשים גזר וקישוא?

מדוע הרכיבים לא מוצגים?

יש תחליף לסודה לשתיה?
אבקת אפיה תעשה את העבודה?

היי ניקי,
יש לי תפוא אחד בינוני..להוסיף גם גזר אחד או שבסדר רק עם תפוא אחד במקום 2? תודה