ספגטי מוקפץ עם ירקות ופסטרמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ספגטי מוקפץ עם ירקות ופסטרמה

ספגטי מוקפץ עם ירקות ופסטרמה, בסך הכל רציתי להכין ארוחת צהריים…

עברתי על המזווה לא בא לי על האורז  הילדים ביקשו משהו בלי פתיתים, טוב אורז ופתיתים ירדו, טונה זה רעיון הרהרתי לעצמי "בא לכם טונה" שאלתי שלושתם ביחד "לא" תראו איזו מקהלה יש לי בבית מלמלתי לעצמי.
מה להכין מה להכין רץ לי בראש עוף אכלנו אתמול, חם מידי למרק, פיצה לצהריים לא מתאים.
האפרוח מתקרב אליי מחייך חיוך מתוק "רצית משהו חמוד, כן את העוגה שהכנת , שום עוגה עכשיו אוכלים צהריים, אבל אני חמוד ואת אוהבת אותי (הוא חושב שהוא יסדר אותי כל הדרך לעוגה) אתה מותק אבל עוגה לא תקבל" קיבלתי "אוף" ממנו והוא הלך לדרכו.
"מה עם קציצות טעימות ברוטב" אני מנסה לשכנע אותם "לא בא לנו על בשר" קיבלתי תשובה פסקנית, "אוף"  (עכשיו תורי לרטון) גם שניצל לא מתאים.
ואני בסך הכל רציתי להכין ארוחת צהריים, לפעמים אני מרגישה כמו תפריט מהלך.
פתאום ידעתי מה להכין מנה קלה משביעה נראית טוב, ניגשתי למקרר התחלתי לאסוף את הירקות פלפלים, גזרים אפילו מצאתי כרוב, יש ספגטי ? בדקתי ואכן יש.
תירס! הם מאוד אוהבים תירס גם זה נכנס פנימה בחדווה גדולה.
רגע רגע מה יש לנו כאן גיליתי אוצר הפסטרמה שהילדים הכי אוהבים שידוך משמיים לספגטי לזה הם לא יגידו לא, מתיקות קלה דבש, יאללה מצרכים יש הכל הלכתי להכין.

4 מנות

מרכיבים:

200 ג' ספגטי
2 גזרים חתוכים למקלות
חצי כרוב חתוך קטן
פלפל צהוב חתוך למקלות קצרים
פלפל אדום חתוך למקלות קצרים
חצי כוס תירס
200 ג' פסטרמה דבש חתוכה לקוביות
כפית רוטב סויה
כפית רוטב צ'ילי מתוק
כף דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. במחבת חמה להקפיץ את הגזר, להוסיף את הכרוב ולהמשיך להקפיץ, להוסיף את הפלפלים, לחלוט את התירס כ 5 דקות ולהוסיף לירקות, להקפיץ עד שהכל רך, להוסיף דבש, סויה, צ'ילי ולתבל. לחתוך את הפסטרמה לקוביות ולהוסיף.

2. להכין את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה ולהוסיף לירקות, לבדוק תיבול.

1243 צפיות 1 צפיות היום

תגובות

15 תגובות ב "ספגטי מוקפץ עם ירקות ופסטרמה"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי,
יש לך אולי מתכון להכנת פסטרמה בבית?
תודה!!

הי ניקי האם ניתן להוסיף למתכון רסק עגבניות? אצלי אוהבים צבע ואוהבים רוטב חוששת שבלי רסק זה יהיה להם "יבש מידי". מה דעתך?

לניקי שלום,
אני מודה שהשילוב של פסטרמה ופסטה הרתיע אותי בהתחלה אך כמוך חיפשתי היום ארוחת צהרים מעניינת הכנתי קצת בשינוי קל וברצוני לשתף אותך בשידרוג שהכנסתי והוא רוטב ברבקיו.
לצערי כרוב לא היה לי אז הקפצתי בצל, גזר, קישוא, פטריות, פלפל אדום חתכתי את הפסטרמה לרצועות הוספתי רוטב צילי מתוק, מלח, פלפל, רוטב ברבקיו, סויה וטריאקי ובישלתי נודלס ביצים ויצא טעים מאוד.

האם אפשר להחליף את הספגטי לפסטה?

יש תחליף לרוטב צילי?
או לותר על המתכון?

ניקי,
למה צריך לחלוט את התירס?

היי ניקי , האם אפשר להחליף את הפסטרמה בנקניקיות , או לחילופין לוותר על הפסטרמה ?