קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי

אם אני מנסה לדמיין את ארוחת שישי אני רואה את הקציצות האלה מול העיניים, אני מתחילה את בישולי סוף השבוע, סיר עם קציצות עולה על האש, רוטב עגבניות עם שום ובצל (איך אפשר בלי ?) בתוך הרוטב הקציצות מתבשלות בכיף.
ניחוח של עשבי תיבול, ביעבוע עדין בינתיים הריחות מתפשטים בבית. יש ריח של שבת באוויר.
הקציצות יוצאות רכות הרוטב יוצא נהדר, תדמיינו את זה על אורז לבן ותחשבו כמה שזה טעים.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג' חזה עוף טחון
4 כפות פטרוזיליה קצוצה דקדק
2 כפיות שום כתוש
בצל בינוני
3 כפות פירורי לחם
תפוח אדמה בינוני
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה מרוקאית
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס

הרוטב:
בצל
3 שיני שום
4 עגבניות
כפית סוכר
4 כפות פטרוזיליה
4 כפות כוסברה
1.5 – 2 כוסות מים
פלפל ירוק חריף
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

    1. 1. הכנת הקציצות:
      לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה, לגרד את התפוח אדמה ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים לקערה, להרטיב את הידיים ליצור קציצות בגודל כדורי פינג פונג, לקרר כ 30 דקות.
  1. 2. הכנת הרוטב:
    להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבניה ולבשל כ 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה.

3. לקצוץ את הבצל דק, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות לפרוס את השום ולהוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.

4. לקצוץ את הפלפל להוסיף לטיגון, לקצוץ את העגבניות ולהוסיף לטיגון לטגן כדקה להוסיף תבלינים וכוס וחצי מים לערבב ולבשל כ 5 דקות. לקצוץ את עשבי התיבול ולהוסיף לרוטב.

5. להוסיף את הקציצות לרוטב, להוסיף מים שיגיעו עד 3/4 גובה של הקציצות. להנמיך את האש לבינונית ביעבוע עדין ולבשל כ 25 דקות.

הוגש עם מקלות לחם, עגבניות מיובשות בשמן זית, מרק ירקות ואורז בסמטי.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הקציצות כמה שעות מראש ולשמור במקרר, אפשר להכין את הרוטב בנפרד יום מראש, אפשר להחליף בבשר טחון או לעשות חצי חצי, בשר בקר גם הולך, במקום תפוח אדמה אפשר לשים גזר, אין לכם ראש אל חנות ? שימו חצי כפית כורכום, לא רוצים חריף ? תוותרו על הפלפל.

3720 צפיות 2 צפיות היום

תגובות

10 תגובות ב "קציצות חזה עוף ברוטב מרוקאי"

  הרשם  
עדכן

הי, ניקי..
אפשר לטגן את הקציצות לפני ששמים ברוטב?

אם אין תפוא אפשר לגרד בטטה?

מה עושים עם התפוח אדמה? מגררים? או מבשלים ומועכים?

מאוד מאוד טעים!! ללקק את האצבעות!! תודה ניקי אני מתה על המתכונים שלך … לא היה אחד שהיה לא מוצלח

הי ניקי,
אפשר להכין יום קודם?