אוסובוקו עם ירקות שורש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אוסובוקו עם ירקות שורש

אוסובוקו עם ירקות שורש, אני אוהבת להכין בשר בחגים זאת אחלה הזדמנות לארח בדרך כלל זאת מנה שאי אפשר לפספס איתה. רק מה סבלנות אין מה למהר עם הבשר הזה לתת לבשר הזה את כל הזמן אבל בסוף הוא יוצא רך ממש מתפרק בצלחת וליד הגשתי תפוחי אדמה כדי שיהיה תבשיל מושלם. תפוחי האדמה סופגים את כל הטעמים של הבשר עושה חשק לרוץ למטבח מיד ולהכין.

5 – 6 מנות

מרכיבים:

קילו וחצי אוסובוקו פרוס לפרוסות
בצל לבן חתוך לקוביות
כרישה חצויה ופרוסה (רק החלק הלבן)
כף רוטב צ'ילי מתוק
6 – 7 תפוח אדמה ירושלמי
כף גדושה פפריקה מרוקאית
כפית טימין מיובש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לקמח את נתחי הבשר ולטגן על אש גבוהה משני הצדדים עד שמזהיב, להוסיף את הבצלים, תבלינים ולכסות במים. להרתיח ולהנמיך את האש לכסות ולבשל כשעה.

2. אחרי שעה וקצת לחתוך את תפוחי האדמה יחסית גס ולהוסיף לתבשיל לכסות ולהמשיך לבשל כשעה נוספת או עד שהכל רך.

1676 צפיות 5 צפיות היום

תגובות

56 תגובות ב "אוסובוקו עם ירקות שורש"

  הרשם  
עדכן

איזה מספר בשר זה אוסובקו?

היי ניקי,
תודה על המתכון!
אני בדיוק מכין עכשיו.
אפשר לוותר על הכרישה? אולי משהו אחר במקום?
תודה

היי ניקי
יש לך מתכון שמתאים ל טבעות עגל?

היי ניקי
חייבת לציין שבכיפור הכנתי מתכון דומה שלך עם צלי והיה ממש טעים !
כמו כן רציתי לשאול , כאן לפי ההוראות נדרש בישול של שעתיים , האם זה מספיק?
תודה ,
סמדר

הי ניקי ף תודה על מתכונים נפלאים. רציתי לשאול אם יש לך מושג למה הבשר יצא לי קצת קשה במרקם גומי?

תודה

בע"ה

ניקי היקרה,
מה עניינים? איך החגים?
לענייננו – תכננתי להכין לאירוח בחג את הצלי עם הזיתים אך בעלי קנה אוסובוקו…
השאלה: האם להתעקש שיקנה גם צלי כתף או לזרום ולעשות את המתכון הזה?
בקיצור – מה יותר טעים?
תודה מראש בשם נשות וגברי ישראל
איילת

פשות טעים

היי ניקי, עומדת להכין את המתכון 🙂

אוכל להוסיף עוד ירקות שורש ? בטטה או גזר ? ואם כן לאילו חתיכות לפרוס אותם ?
מבחינת הבשר לבקש מהקצב פרוסות באיזה עובי ?

האם לשטוף את הבשר לפני ? והאם לכסות במים חמים ? או מהברז ?

הי ניקי,
מה אפשר לשים במקום תפ"א ירושלמי?
תודה

היי ניקי,
חג שמח
אפשר לקמח עם קמח מצה ?? או פשוט לוותר על זה ???

בישול אוסובוקו זה בישול שדורש קצת יותר השקעה ממה שציינת כדי לעשות אותו כמו שצריך … קודם כל הנתח שמשתמשים להכנת אוסובוקו זה מספר 18 (השריר של הרגל האחורית של הפרה) , על מנת להוציא את המקסימום טעם מתחילים כפי שניקי כתבה כאן בקימוח הבשר (אך לפני הטיגון לנער את הבשר שלא יהיה הרבה קמח אלא שכבה דקיקה של קמח) וטיגון הבשר משני צדדיו עד אשר יהיה זהוב , לאחר מכן תוציאו את הבשר מהסיר ותטגנו את הירקות שורש (לא צריך שיהיה מטוגן לגמרי אלא שיתחיל לקבל טיגון כדי שישאר להם טעם כמובן) , לאחר מכן תוציאו גם את הירקות… קרא עוד »

לא מצליחה למצוא את סוג הבשר הזה,
יש אפשרות להשתמש בבשר אחר?
איזה?

היי ניקי רציתי לשאול באיזה מס בשר משתמשים לאוסובוקו
תודה.

אהלן. שוב אני…
1.5 ק"ג יצא 4 פרוסות גדולות, שלא נכנסות כולן בסיר רחב… בכל זאת קמחתי וטגנתי, ועכשיו יש פרוסה אחת של בשר שהיא מעל האחרות. והוספתי את הבצלים שלא הצליחו להגיע לתחתית הסיר, אז בעצם הם יותר למעלה, לא מטוגנים, וכסיתי כמעט לגמרי במים ועכשיו זה על אש נמוכה.
לכסות את הסיר? מתישהו במהלך הבישול הסיר אמור להיות מכוסה, או כל הזמן פתוח? וכשאוסיף את הירקות – גם שיהיו מכוסים במים, נכון?
תודה….

הי ניקי, חג שמח.
האם ניתן לוותר על קימוח הבשר לכבוד החג?
תודה

הי ניקי, חג שמח
האםלדעתך אפשר להוסיף ירקות שורש נוספים כמו כרפס או גזר ?

האם יש אפשרות לוותר על הכרישה/לשים משהו אחר במקום?(מה?)

תודה רבה.

היי ניקי
קודם כל תודה לך על מתכונים נהדרים
האם מדובר על עגל או בקר?

הי ניקי יקרה,
אפשר לעשות את המתכון הזה עם בשר מס' 8? שהוא גם מיועד לאוסובוקו?
והאם אפשר תפוחי אדמה רגילים? אני לא ככ אוהבת תפוא ירושלמי.
אם לא יש לך מתכון אחר מתאים?

תודה ויום טוב.