עוף עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

עוף עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

הוא כאן והוא לא נשאר הרבה זמן בסביבה, תחטפו אותו הוא משדרג כל תבשיל ברמות.

מרכיבים:

קילו חלקי עוף
כרישה גדולה
2 שיני שום
חצי קילו ארטישוק ירושלמי חתוך לפרוסות בינוניות
10 פטריות שמפיניון
5 פטריות פורטבלו
קופסת זיתים מגולענים
כף פפריקה מרוקאית
כפית כמון
כפית כורכום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לטגן את חלקי העוף ולהזהיב משני הצדדים, להוציא לנייר סופג ולשמור בצד. להרתיח מים להוסיף את הזיתים ולהרתיח 10 -15 דקות לסנן לחזור על הפעולה 3 פעמים. להרתיח מים ולחלוט כ 5 דקות את הירושלמי ולסנן.

2. לחתוך את הכרישה לקוביות (רק החלק הלבן) ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את השום ולהוסיף, לחתוך את הפטריות גס ולהוסיף, להקפיץ כשלוש דקות, להוסיף את הזיתים, ירושלמי,  לכסות הכל במים. לתבל ולהוסיף את העוף שישקע ברוטב. להרתיח ולהנמיך את האש לבינונית.

3. לבשל כשעה פלוס, לבדוק שהירושלמי רך ולבדוק תיבול.

1086 צפיות 1 צפיות היום

עוף עם ארטישוק ירושלמי וזיתים

תגובות

8 תגובות ב "עוף עם ארטישוק ירושלמי וזיתים"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי,
רציתי רק לעדכן שיצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
בעלי ממש התלהב ואמר שיצא ליגה (למרות שהתבאס שעושה עם ארטישוק אבל בסוף טעם וממש אהב אותו), הילדים הלא אכלנים שלי טרפו ואמרו שיצא מאוד טעים,
העוף היה ממש רך ונמס בפה,
תודה רבה, אלופה!

הי ניקי
ארטישוק ירושלמי זה תפוח אדמה ירושלמי?
בלי הזיתים והפיטריות זה גם יצא טעים?

שאלה טיפשית קצת – איך מטגנים עוף כך שלא יידבק למחבת? פעם ניסיתי וזה ממש הרס לי מחבת… תודה רבה