אסאדו בפטריות ויין אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אסאדו בפטריות ויין אדום

אם אני אומר לכם שזה אחד מתבשילי הבשר הכי טעימים שאכלתי אי פעם תאמינו לי ? עכשיו בשוק יש את הירושלמי שהוא תוספת מדהימה לבשר, הכנתי אותו יחד עם האסאדו ואיזה טעם הוא נתן לתבשיל והבשר יוצא רך רך, הרוטב הולך נהדר עם חלה טובה.

מרכיבים:

קילו אסאדו חתוך לחתיכות גדולות
2 בצלים חתוכים לקוביות
חבילת פטריות שמפיניום חתוכה גס
7 – 8 תפוחי אדמה ירושלמי חתוכים לקוביות בינוניות
כוס יין אדום
כוס תירוש
כף רסק עגבניות
כף דבש
כפית גריל עוף
כף וחצי פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. בסיר חם לטגן את הבשר מכל הכיוונים עד הזהבה, להוסיף את הבצל ואת הפטריות ולטגן כמה דקות. להוסיף את היין, תירוש, דבש ותבלינים, להנמיך את האש לבינונית.

2. לבשל כשעה להוסיף את תפוחי אדמה לכסות ולבשל עוד שעתיים או עד שהבשר רך, מידי פעם לבדוק שלא חסר נוזלים ולערבב מידי פעם.

4604 צפיות 38 צפיות היום

אסאדו בפטריות ויין אדום

גולשים מכינים וממליצים:

בילי : היי ניקי, מדהים מדהים מדהים אין לי מילים על התבשיל הזה, הרוטב האלוהי הטעם של הירושלמי בתבשיל, כולם אמרו שזה אחד התבשילים הטעימים שאכלו, כייף אמיתי

חן : טוב תקשיבו אין דברים כאלה לא נשאר כלום בערב חג . מתכון מנצח מבחינתי – ניקי תודה רבה על התמיכה תוך כדי ההכנה האתר שלך הפך להיות דף הבית שלי 🙂 חג שמח ושוב תודה

ליבי : "ניקי יקרה, לארוחה הערב הזמנו בני משפחה ששניים מהם ידועים כסופר בעייתיים עם אוכל (אחד מהם מוכן לאכול בשר רק מהמנגל..). ותקשיבי- הסכימו לנסות, וטרפו!! והתלהבו!! וביקשו תוספת!! הגשתי לקינוח את כדורי התמרים שגם גרפו מחמאות. לסיכום- תמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך לארוחה מושלמת. תודה רבה!"

נטלי : "וואו הכנתי את זה לשבת, יצא מדהים! כולם ליקקו את האצבעות.
תבשיל הבשר הכי טעים שאכלתי"

אריאלה : "הכנתי לשבת ויצא מדהים! כולם שבחו את המנה. תודה על עונג שבת אמיתי."

תגובות

396 תגובות ב "אסאדו בפטריות ויין אדום"

  הרשם  
עדכן

תודה רבה!!כששמים את תפוחי האדמה צריך להוסיף מים? אחרי שעה רק עם יין ותירו נותר מעט מאוד נוזלים..

שלום ניקי,האם אפשר לעשות עם בשר קוביות מס' 5 ובלי פטריות?
זה אותן כמויות ל 10-12 קובית?
תודה רבה!

האם את הבשר יש לכסות במים או לתת לזה להתבשל שעה רק עם יין אדום ותירוש?

שלום ניקי יש לי פילה, מה אפשר להכין איתו כמו שהבנתי הוא צריך בישול קצר, זה נכון?

היי..אפשר לוותק על תפוחי
האדמה בכלל???

שלום ניקי, האם אפשר להכין את הבשר בלי העצמות?

הי ניקי
אפשר לשים ערמונים במקום התפו"א? אם כן אז כמה מים וכמה זמן בישול?
תודה על מתכונים מעולים!!!

היי ניקי,
אפשר להשתמש בבשר כתף?

האם אפשר להכין עם בשר סינטה. וממה הבשר מבריק. תודה

ניקי היקרה שלום.
אפשר להכין את המתכון הזה כמו חמין. כלומר לבשל שעה שעה וחצי ואז על הפלטה לכל הלילה?

ואווווו ניקי את אלופההההה!!!
חייבת לעשות זה ארוך- לפני שאני מכינה מאכל מסוים מהאתר אני תמיד קוראת תגובות, לכן החלטתי לעשות את זה שוב אז… חח
חלק מהתפריט של החג היה המתכון הזה עם בשר מס 5 , בורקס מצה עם בשר טחון ופלפלים קלויים, כמה מחמאות !!!!
תודה רבה רבה לך, את הופכת את המטבח שלי להרבה יותר כיפי ובטוח!

ניקי היקרה
תגובה קצת שונה
רציתי להכין ולא מצאתי
בשר בחנות
אבל גיסיתי היקרה הכינה אתמול
ויצא מדהים!!
רציתי להודות לך בשמה על מתכון מעולה!!

היי ניקי,
אפשר 2 כוסות ייןתירוש במקום אחד יין אדום ואחד יין תירוש????

היי ניקי קודם כל חג שמח ותודה על כל המתכונים המעולים.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בבשר לגולש?

יום מקסים

ניקי יקרה, אני לא מכירה נתח בשם "אסאדו"… האם אפשר לקחת בשר מס' 5 או 6 ולעשות את אותו מתכון? אם לקחתי אסאדו, שזה להבנתי נתח מס' 9? האם אפשר להכין בסיר לחץ ורק לאחר מכן להסויף תפ"א? תודה רבה על האתר ובכלל!

הי נהדרת
הסיר על האש
הריח משגע
החלות בדרך
תודה על עוד הפתעה טעימה טעימה
שבת שלום.

בוקר טוב ניקי,
פעם ראשונה שאני מנסה להכין תבשיל מהמתכונים שלך. אני רוצה לנסוף את הנ"ל לשבת הקרובה ובמידה ויצא לי טוב, לבשל אותו לחג..
רק שאלה, מקילו בשר אסאדו כמעט ולא נשאר בשר אחרי שחותכים אותו לקוביות, כי יש לו הרבה עצמות. מה בערך הגודל שאני צריכה לכ-8 מנות ובהתאם, מה לגבי הכמויות?
תודה מראש על תשובתך. יום נעים

ניקי

איזה יין אדום לקנות?

ומה זה בישול ארוך יותר מ3-4 שעות?

האם אפשר לבשל עם בשר צאך. תודה.

מה המשמעות של סיר לחץ בתבשיל הזה? איך לעשות?

1 3 4 5 6 7 9