כרוב ממולא של אמא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כרוב ממולא של אמא

האוכל הכי בייתי שיש, כרוב ממולא מתבשל בתוך רוטב סמיך וטעים חובה להגיש חלה טרייה ליד. תכינו ליד תוספת שתקבל באהבה את הרוטב הטעים (אני רק "טועמת" באמת) ויש ארוחה מעולה לסוף השבוע.

מרכיבים:

כרוב למילוי
חצי קילו בשר טחון
כוס אורז לא מבושל
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
ביצה
כף רסק עגבניות
כף סוכר שטוחה
חצי כפית תבלין לקציצות
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
4 עגבניות חלוטות ומקולפות
בצל בינוני קצוץ
שארית הרסק
סוכר לפי הטעם
2 כפות סילאן
כ 3 כוסות מים
כף פפריקה
כפית גריל עוף
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להכניס את הכרוב להקפאה של 24 שעות. להוציא החוצה להפשרה של חצי יום, להפריד את העלים ולהניח במסננת שכל המים יצאו.

2. לערבב את מצרכי הקציצות ולמלא את עלי הכרוב. יוצרים קבבון מניחים בקדמת העלה, סוגרים בצדדים ומתחילים לגלגל, את השאריות חותכים ומניחים בצד.

3. לקרר כשעה את הכרוב הממולא. בינתיים מכינים את הרוטב. לטגן את הבצל, לקצוץ את עלי הכרוב שנותרו ולהוסיף,  לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף,מים, רסק, סילאן, תבלינים, להרתיח, להוסיף את עלי הכרוב הממולאים כשהם צמודים אחד לשני והסגירה כלפי מטה.

4. להנמיך את האש לביעבוע עדין, במידה וחסר נוזלים להוסיף, לכסות ולבשל כשעה.

טיפ: אם אתם ביחסים טובים עם הירקן תדאגו שישמור לכם בצד כרוב למילוי.

8643 צפיות 28 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

אורן : היי ניקי,
הכנתי את הכרוב הממולא לשבת, יצא כ"כ טעים, פשוט ללקק את האצבעות!
תודה רבה!

לנה : חזרתי לעדכן שיצא פשוט טעים! תודה לך (כרגיל ) 🙂

תגובות

238 תגובות ב "כרוב ממולא של אמא"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי
הכנתי מספר פעמים ויוצא נהדר! עשיתי פעם רק כקציצות ברוטב והילדים חיסלו…
אני חושבת לגוון- האם מתאים לדעתך לעשות את המילוי הזה בתוך קישאים/תפו"א/פלפל אדום?
תודה לך 🙂

היי ניקוש!! יש דרך אחרת לרכך את הכרוב?? קצרה יותר?

היי ניקי חג שמח. עד כמה זה נורא אם הכרוב הוא בשתי שכבות בסיר? לא נכנס לי הכל בשכבה אחת

היי ניקי
האם אפשר להחליף את האורז בקינואה(שיהיה כשר לפסח)?

ניקי תודה. פורים שמח. נשאר לי תערובת בשר. מהכרוב ממולא. מה עושים?

1 14 15 16