כרוב ממולא של אמא

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

כרוב ממולא של אמא

האוכל הכי בייתי שיש, כרוב ממולא מתבשל בתוך רוטב סמיך וטעים חובה להגיש חלה טרייה ליד. תכינו ליד תוספת שתקבל באהבה את הרוטב הטעים (אני רק "טועמת" באמת) ויש ארוחה מעולה לסוף השבוע.

מרכיבים:

כרוב למילוי
חצי קילו בשר טחון
כוס אורז לא מבושל
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
ביצה
כף רסק עגבניות
כף סוכר שטוחה
חצי כפית תבלין לקציצות
כפית פפריקה מתוקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
4 עגבניות חלוטות ומקולפות
בצל בינוני קצוץ
שארית הרסק
סוכר לפי הטעם
2 כפות סילאן
כ 3 כוסות מים
כף פפריקה
כפית גריל עוף
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להכניס את הכרוב להקפאה של 24 שעות. להוציא החוצה להפשרה של חצי יום, להפריד את העלים ולהניח במסננת שכל המים יצאו.

2. לערבב את מצרכי הקציצות ולמלא את עלי הכרוב. יוצרים קבבון מניחים בקדמת העלה, סוגרים בצדדים ומתחילים לגלגל, את השאריות חותכים ומניחים בצד.

3. לקרר כשעה את הכרוב הממולא. בינתיים מכינים את הרוטב. לטגן את הבצל, לקצוץ את עלי הכרוב שנותרו ולהוסיף,  לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף,מים, רסק, סילאן, תבלינים, להרתיח, להוסיף את עלי הכרוב הממולאים כשהם צמודים אחד לשני והסגירה כלפי מטה.

4. להנמיך את האש לביעבוע עדין, במידה וחסר נוזלים להוסיף, לכסות ולבשל כשעה.

טיפ: אם אתם ביחסים טובים עם הירקן תדאגו שישמור לכם בצד כרוב למילוי.

13051 צפיות 72 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

אורן : היי ניקי,
הכנתי את הכרוב הממולא לשבת, יצא כ"כ טעים, פשוט ללקק את האצבעות!
תודה רבה!

לנה : חזרתי לעדכן שיצא פשוט טעים! תודה לך (כרגיל ) 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

240 תגובות

נעמה

היי ניקי, האם הקפאת הכרוב למשך לילה ולא ל-24 שעות תספיק ? רוצה להכין מחר לצהריים ורק כעת הכנסתי את הכרוב למקפיא.

השב
ניקי ב

אני לא בטוחה שיספיק, אם את רואה שאת נתקלת בבעיות ולא מתקלף בקלות תבשלי אותו במים.

השב
רעות

היי ניקי
הכנתי מספר פעמים ויוצא נהדר! עשיתי פעם רק כקציצות ברוטב והילדים חיסלו…
אני חושבת לגוון- האם מתאים לדעתך לעשות את המילוי הזה בתוך קישאים/תפו"א/פלפל אדום?
תודה לך 🙂

השב
רעות

תודה!
האם צריך לבשל את התפו"א/קישוא לפי ההכנסה לסיר? או מספיק השעת בישול שרשומה במתכון לכרוב?

השב
ניקי ב

תפוח אדמה כן צריך קישואים אין צורך, לא כדאי לשים באותו סיר לכל אחד זמני בישול שונים.

השב
שרית

היי ניקוש!! יש דרך אחרת לרכך את הכרוב?? קצרה יותר?

השב
רותי

היי ניקי חג שמח. עד כמה זה נורא אם הכרוב הוא בשתי שכבות בסיר? לא נכנס לי הכל בשכבה אחת

השב
ניקי ב

לא טוב, תשתמשי בשני סירים, את רוצה אותם שלמים ויפים נכון ?

השב
רותי

תודה.. כל התבשילים שלי לחג מהאתר שלך.. (כרוב, קציצות דגים, עוף עם אורז בתנור…) תבורכי

השב
sigi

אני קבוע שמה ב-2 ואפילו 3 שכבות. מניחה בעדינות ובצורה מסודרת. יוצא מעולה. כלום לא מתפרק. יופי של תבשיל!

השב
אוריין

היי ניקי
האם אפשר להחליף את האורז בקינואה(שיהיה כשר לפסח)?

השב
צחי קולקר

ניקי תודה. פורים שמח. נשאר לי תערובת בשר. מהכרוב ממולא. מה עושים?

השב
ניקי ב

תעשה קציצות ברוטב, חייב ברוטב בגלל שהאורז לא מבושל.

השב