דג ברוטב עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
דג ברוטב עגבניות

דג ברוטב עגבניות

לפעמים הדג זה רק תירוץ, כדי לטבול לחם טרי ברוטב הטעים, מחפשים מנה ראשונה מושלמת ?

מרכיבים:

ק"ג דג פרוס – אני מעדיפה בורי
לימון
2 בצלים גדולים פרוסים
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
קופסת עגבניות קוביות
מים
רסק עגבניות
2 כפיות גדושות שום כתוש
חצי כף פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את פרוסות הדג במיץ לימון .

2. לטגן בצל להוסיף פלפלים לטגן עד שהכל מתרכך, להוסיף שום כתוש, עגבניות ,למלא מים בקופסה הריקה ולהוסיף, תבלינים ופטרוזיליה להרתיח, להנמיך את האש, להכניס את פרוסות הדג, לנער את הסיר שפרוסות הדג ישקעו בתוך הרוטב לכסות.

3. בסביבות 20 דקות , על אש נמוכה.

8357 צפיות 97 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

חני : "ניקי הכנתי את המתכון עם דג סלמון ויצא פשוט מעדן עולמי"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

60 תגובות

רעות

היי ניקי, ישלי 10 פרוסות דג מושט.. זה נחשב קילו או יותר?

השב
ספיר

היי ניקי מה שלומך?
מתכננת להכין את הדג הזה למחר בערב.
רשמת שעדיף בורי, נסיכת הנילוס הולך?

וכמה רסק עגבניות, מל"פ, אבקת מרק וכמון לשים?
וכשרשמת פטרוזיליה, לשים צרור שלם??
תודה וסליחה על כל השאלות חח.. 🙂

השב
niki

היי ספיר
נסיכת הנילוס זה בסדר, שליש כפית כמון וכף א. מרק. רסק עגבניות 100 ג'. בקשר לפטרוזיליה בערך רבע חבילה קצוצה דק.

השב
ספיר

היי שוב
לאחר שרפרפתי קצת בתגובות הבנתי שכל דג הולך עם המתכון הזה.
בלית ברירה אני נאלצת לבשל את הדג היום עם פילה סלמון קפוא.(למרות שרציתי מאוד עם נסיכת הנילוס אבל לא היה בסופר) רק שאלה קטנה לגבי ההשרייה, זמן ההשריה נשאר אותו הדבר כמו שרשמת לגבי הבורי?

השב
שירלי

ניקי שלום רב.
מבקשת לבדוק אם אפשר להכין עם פילה בורי שלא הורידו לו את העור. האם אפשרי לבשל עם התבשיל עם העור? תודה רבה שירלי

השב
niki

בוקר טוב שירי
אין בעיה להכין עם הבורי ואין צורך להוריד את העור, אני מקווה שהוא חתוך לחתיכות יפות ולא דג שפילטו אותו.

השב
שירלי

היי ניקי תודה רבה על תשובתך המהירה. לצערי הדג מפולט… יכולה עדין להשתמש במתכון. הזה? שוב תודה מראש על תשובתך. שירלי

השב
niki

אז תחתכי אותו לחתיכות יפות, לא בעיה לחתוך. דג מפולט הייתי מטגנת .

השב
מעיין דיין

היי ניקי,
תודה רב על האתר והמתכונים.. מתכוננת להכין ארוחת שישי ראשונה לבעלי 🙂 אחרי שמשרים את הדג הלימון /מלח (לא החלטתי סופית איזה מתכון לבחור עדיין) האם צריך לשטוף את הדג? או רק לנער משאריות? תודה רבה!!

השב