דג סול ברוטב שמנת ופטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

דג סול ברוטב שמנת ופטריות

דג סול ברוטב שמנת ופטריות, מתי אוכלים דגים אצלי ? כשרוצים משהו קל שלא יכביד על הבטן, דג נותן תחושה שלא אכלת הרבה ועדיין משביע ביותר.
הפעם בחרתי בדג סול המחיר שלו יחסית סביר ואני אוהבת להכין איתו כל מי תבשילים טובים, צירפתי לו רוטב שמנת ופטריות טיגון קל ויצא מעולה!

מרכיבים:

5 פילטים של דג סול
שמנת לבישול 10%
בצל קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום קצוצות
עירית קצוצה
קמח
פלפל שחור גרוס
מלח
עירית קצוצה לעיטור

הכנות:

1. להשרות את דגי הסול במיץ הלימון כחצי שעה.

2. לתבל את הקמח בא. מרק, פש"ג ומלח. לקמח את הדגים ולנער שאריות, לטגן ולהזהיב את הדגים משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.

3. לטגן את הבצל והשום, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כמה דקות, להוסיף את השמנת ולתבל, לבשל ולהסמיך את הרוטב, לבדוק טעמים.

4. בצלחת הגשה להניח את הדג, מעל ערימה יפה של רוטב שמנת ופטריות ולעטר בעירית קצוצה.

הערות: להגיש עם סלט ירקות.

1718 צפיות 10 צפיות היום

דג סול ברוטב שמנת ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

אפשרוש : "הכנתי מקודם דג סול רק עם הטיגון וממש חזרתי לילדות לימי שישי, הייתי חוזרת מבית ספר ונהנית לי מדג טעים כזה שאימא היקרה היתה מכינה לנו, תודה על הכל!"

tchv : "ניקי! טעים!
תודה רבה"

תגובות

41 תגובות ב "דג סול ברוטב שמנת ופטריות"

  הרשם  
עדכן

על איזה אש לטגן?מה הכמויות של הקמח וא. מרק

האם שמנת 20% גם יצא טוב?

הי ניקילה…הכנתי מקודם דג סול רק עם הטיגון וממש חזרתי לילדות לימי שישי, הייתי חוזרת מבית ספר ונהנית לי מדג טעים כזה שאימא היקרה היתה מכינה לנו, תודה על הכל!

היי ניקי,
הכנתי. כרגיל בכל מתכונייך יצא מערפל חושים 🙂
האם הרוטב מתאים גם לפסטה?

בוקר טוב יקירה
האם זה יהיה טוב גם לאחר הקפאה?