נסיכת הנילוס ברוטב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

נסיכת הנילוס ברוטב

מרכיבים:

קילו דג נסיכת הנילוס חתוך לפרוסות
2 בצלים קצוצים
4 – 5 שיני שום פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלות
לימון
2 כוסות מים
כף גדושה רסק עגבניות
בזיליקום קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
כמון
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הכנות:

1. להשרות את פרוסות הדג במיץ הלימון.

2. לטגן את הבצל להזהיב, להוסיף את השום, להוסיף את הגזר ולתת לו טיגון קל.

3. להוסיף את שאר המצרכים ושתי כוסות מים, להביא לרתיחה, לבדוק טעמים, להוסיף את  פרוסות דג שישקעו ברוטב. (במידה וחסר נוזלים להוסיף). להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות, לבדוק טעמים, אח"כ להכניס לתנור מכוסה לעוד 15 דקות.

לבעלי היקר זה שמידי פעם רק טועם, בקצב הטעימות שלך לא ישאר לארוחה כלום

3422 צפיות 47 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

אסנת : "היי ניקי אני חייבת לשתף אותך במשהו…. תמיד שכאני רוצה להכין מתכון מסוים אני מחפשת באתר שלך ישר. כבר לא בגוגל כי אני יודעת שפה אני אמצא את המתכונים הכי טובים לכל דבר, וגם בעלי כבר יודע את זה. אז אתמול בערב לא הרגשתי טוב בכלל והלכתי לנוח קמתי אחרי שעתיים ובעלי הפתיע אותי, אני רואה שהוא בישל את כל האוכל לשבת!! כמובן מהמתכונים שלך… אז יצא לו דג מעולה ורצתי להודות לך על זה כי יש לך חלק נכבד במעשה! תודה תודה תודה!!"

מאיה : "הכי טעים שיש! בן הזוג והתינוקת זללו יחד. תודה!"

הדס : "תקשיבי!!! אין דברים כאלו!!!
אני באופן אישי לא אוהבת דגים כלל ומעולם לא הכנתי
זו פעם ראשונה שהכנתי דג- כמובן האפליקציה שלך כבר מזמן בנייד שלי בקיצורי דרך והיא היחידה ש"מככבת" אצלי
לצערי אני לא יכולה לומר איך יצא- אבל לפי ה"חיסול" הכללי של הסיר תוך שעה והמחמאות מבעלי (שאינו נדיב בתחום כלל) פשוט שאפו!
הוספתי פלפל חריף לתת חריפות והתענגו על כך!
כל הכבוד לך
ושוב תודה מקרב לב על מתכונים נפלאים קלים ולא פחות חשוב- מובנים!"

שמחה : "ניקי מודה לך על המתכון יצאה מעולה תודה כל מה שאני עושה מהאתר שלך יוצא לי מוצלח עוד פעם תודה"

טניה : תודה רבה על המתכון הנפלא!
הכנתי בארוחת שישי לחמי הבררן יחד עם קוסקוס והוא אמר שיצא מעולה!

תגובות

155 תגובות ב "נסיכת הנילוס ברוטב"

  הרשם  
עדכן

ועוד שאלה- האם אפשר לוותר על התנור? מה זה נותן?

איזה חום התנור? ותודה על כל המתכונים שלך. את מצליחה לקלוע לטעם הכי רחב שיש

היי ניקי תודה על המתכון
שאלה מה עושים שהדג לא יצ יבש ? הרבה פעמים יוצא לי יבש ובעלי חושב שאולי זה זמן הבישול ?
אשמח תשובה מתחיל לבשל

היי ניקי
רציתי לדעת לגבי הטיבול
של הסוכר והכמון
כמה לשים?
אני יודעת שזה ענין של טעם אבל כמה את שמה למשל?
אה וכנל לגבי המלח..
תודה:)

היי ניקי אני חייבת לשתף אותך במשהו…. תמיד שכאני רוצה להכין מתכון מסוים אני מחפשת באתר שלך ישר. כבר לא בגוגל כי אני יודעת שפה אני אמצא את המתכונים הכי טובים לכל דבר, וגם בעלי כבר יודע את זה. אז אתמול בערב לא הרגשתי טוב בכלל והלכתי לנוח קמתי אחרי שעתיים ובעלי הפתיע אותי, אני רואה שהוא בישל את כל האוכל לשבת!! כמובן מהמתכונים שלך… אז יצא לו דג מעולה ורצתי להודות לך על זה כי יש לך חלק נכבד במעשה! תודה תודה תודה!!

הכי טעים שיש! בן הזוג והתינוקת זללו יחד. תודה!

היי ניקי האם אפשר להכין עם דג אמנון, דניס?
אני מבשלת שבת להורים שחוזרים הביתה ואני רוצה להכין דברים מיוחדים כאלו..

ניקי המדהימה !!!!!!
כולנו משוגעים על המתכונים שלך , ובעיקר עלייך …..!!!
תודה בשם הבעל ושתי האפרוחים הקטנים

כמה את ממליצה להכפיל כמויות לארוחה של 30 איש ?
מחכה לתשובתך תודה

הי ניקי האם צריך לשטוף את הדג מהלימון לפני שמכניסים לסיר וכמה זמן להשרות?

היי ניקי
האם הרוטב הזה ילך טוב עם דג סלומון?האם צריך להשרות סלומון בלימון..תודה ושבת שלום

היי ניקי..
אפשר להוסיף תפוחי אדמה ובטטה?

היי ניקי
שייך להוסיף פלפל ירוק חריף כדי לעשות את הדג קצת חריף?
תודה!!

היי ניקי,
יש לך תשובה בשבילי ?
תודה

ניקי היקרה,
שנה טובה לך ולבני משפחתך, בריאות, אושר ושמחה.
האם מתכון זה מתאים לסטייק סלמון ? קניתי בטעות ולא בטוחה מה לעשות איתו.
האם יש בו עצמות?
תודה

אפשר להקפיא את הדג אחרי הבישול?

אפשר להשתמש ב"רוטב לימון משומר לתיבול"?
אין לי לימונים..
תודה!!