מרק קובה אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק קובה אדום

מרק קובה אדום

איך למדתי לעשות קובה ? בפעמים הראשונות שניסיתי לא היה משהו יצאו קשות מידי ודי התייאשתי מזה אני לא יודעת להכין קובה וזהו. יום אחד נכנסתי לחנות ירקות קטנה והיה ריח נהדר בחלל החנות הלכתי בעקבות הריח ונכנסתי לחדרון קטן והייתה שם אישה מבוגרת שהכינה קובות.
עמדתי והסתכלתי עליה איזה יופי היא עבדה עם האצבעות איזו מהירות כדורים מעוגלים צ'יק צאק הכל יצא לה טוב.
הייתי מוקסמת אבל יותר חשוב הבנתי איך עושים קובה כמו שצריך.
הלכתי הביתה והכנתי קובות והן יצאו נהדר הייתי כל כך גאה בעצמי מאז אני לא מפסיקה להכין.
לוקח קצת זמן אז שתופסים את הפרנציפ איך עושים אז לא להתייאש גם אם בפעמים הראשונות לא הולך.
בהמשך אני מתכוונת לעלות סדנא מפורטת איך מכינים.

20 קובות

מרכיבים:

400 ג' סולת
כוס ורבע מים
2 כפיות מלח
2 כפיות שמן

מילוי:
400 ג' בשר בקר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
כף שטוחה א. ממרק
פלפל שחור גרוס
מלח

המרק:
בצל בינוני קצוץ
עגבניה חתוכה לקוביות
3 גזרים מגורדים
פלפל חתוך לקוביות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רסק עגבניות קטן 100 ג'
כפית סוכר (לפי הטעם)
כף פפריקה מתוקה
3 – 4 כוסות מים
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבצק ולקרר כשעה. בינתיים לערבב את הבשר, פטרוזיליה ותבלינים.

2. לעבוד עם ידיים רטובות מאוד מקל על העבודה. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולשטח בכף היד במרכז כמה שיותר שהעובי יהיה דק, להניח ממילוי הבשר כדור קטן ולסגור מסביב את הבשר, לקוצ'ץ ולסגור את הקובה.

3. להקפיא את הקובות לשעתיים.

4. הכנת המרק:
לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר, פלפל, עגבניה, לטגן כמה דקות להוסיף רסק ולכסות במים, לתבל ולהוסיף את הפטרוזיליה. להרתיח ולבשל כ 10 דקות עד שכל הטעמים מתמזגים, להנמיך את האש ולהוסיף את הקובות בעדינות אל המרק.

5. לטלטל בעדינות את הסיר שכל הקובות ישקעו במרק לבשל כ 20 דקות.

הערות:
אני נוהגת להכין מראש את הקובות ושומרת בהקפאה בכלי סגור. הדרך שאני מקפיאה היא אני מסדרת את הקובות על משטח ישר ושהן כמעט קופאות אני מסדרת אותן בכלי בשכבות כשניילון מפריד בין שכבה לשכבה. תמיד יש לי קובות זמינות.
לא הכנתי את כל הקובות ביחד חלקן נשארו בהקפאה עד למרק הבא, השתמשתי ב 7 – 8 קובות.

3880 צפיות 1 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : "איזה מרק טעים תודה רבה"

תגובות

337 תגובות ב "מרק קובה אדום"

  הרשם  
עדכן

בקר טוב,
כמה כוסות זה 400 גר' סולת?
תודה
צביה

הי ניקי , הרגע הכנסתי את הקובות (היו בהקפאה מאתמול בערב) למרק זמן ההקפאה הממושך לא מצריך זמן בישול ארוך יותר מ- 20 דקות ? ואיך אדע שזה אכן מוכן? להוציא אחת ולטעום? תודה

ניקי יקרה

הקובה יצא מעולה.
אין כמוך

סליחה על החפירה , הכנתי את הבצק ונראה כי הוא דליל /רטוב/מסיימי לא יודעת להגדיר זאת האם כך הוא אמורה להיות לפני הקירור? בקירור הוא מתקשה?

הי ניקי , ראשית רציתי לומר לך שכל העשייה שלי במטבח אך ורק מהאתר שלך ולכן אני "צצה" עם הרבה שאלות כל פעם ממתכון אחר . הפשרתי במיוחד בשר טחון לקובה (חולה על קובה ובחיים שלי לא העזתי לעשות מהפחד איך בכלל לגשת לזה) , אני רוצה לעשות את הקובות היום עם מילוי הבשר בפנים ולהקפיא אותן עד מחר בצהרים ואז להכין את המרק , אני מניחה שאין בעיה עם זה נכון ? מוודא אתך , תודה .

הי ניקי, שאלה נוספת, מהקציצות שנשארו, אני רוצה לאפות אותם. זה יצא טוב?

כמה זמן ובאיזה חום?
תודה רבה

הי ניקי…דחוף….

הקובות נכנסו להקפאה.
האם אפשר בנתיים לבשל את המרק, עד לשלב שצריך להכניסאת הקובות, לכבות וכשהקובות יוצאות מההקפאה להרתיח שוב ולהכניס?
ואגב, האם מכניסים את הקובות ישר מההקפאה או מפשירים?
תודה

לקרר שעה = להקפיא?

שאלה קטנה – האם יש לטגן את מלית הבשר טרם הכנסתה לבצק והכנת הקובה, או שאין צורך?
תודה!

הי ניקי,

למצרכים של הבצק צריך כוס ורבע מים.
באיזה גודל הכוס?של 200 או 240 מ"ל?
והגודל הזה קבוע עבור כל המתכונים?(זו בעצם כוס מדידה?)

תודה!!

היי ניקי,
כל יום רביעי אני מדפדפת באתר שלך ולפיו אני עושה רשימת קניות לשבת, תודה רבה על האתר המושקע!!!!
רציתי לשאול לגבי הבשר, לא צריך לטגן אותו לפניי שממלאים את הקובות? האם מספיק לבשר 20 דקות בישול?

הי ניקי, בוקר טוב.
הכנתי קובה עפ"י המתכון הרשום בפוסט האחרון (הסדנא).
שאלתי: האם יתאים להכניס את קובה עפ"י המתכון ההוא, לתוך הרוטב המופיע כאן? ישתלב טוב בטעמים ?

תודה.

היי ניקי.אין לי פטרוזיליה טריה יש לי קצוצה כתבלין אפשר במקום?אותה כמות..? יש לי סלרי אם אפשר במקום..? וגזר גם אין לי אפשרי דלעת או קישואים במקום..? פשוט תיכננתי לעשות מרק ירקות רגיל עם הקובות ואז ראתי את המתכון שלך ובא לי….תודה!

ניקי, שאלה דחופה-
אפשר לוותר על שלב ההקפאה???

הי ניקי! מה שלומך?
יש לי הכל חוץ מסולת… סערה וגשם בחוץ, ממש לא מתחשק לי לצאת לקנות… יש תחליף לסולת?? אוי כ"כ בא לי על המרק הזה!

אם אני רוצה רק לפעם אחת 7-8 קובות מה הכמויות מבחינת החומרים?

תודה על אתר נהדר! משתמשת בו המון!
אם אני מכינה את המרק יום לפני ההגשה, האם כדאי לבשל את הקובה מראש או מיד לפני שמגישים?
תודה

היי ניקי
יש לי בבית חצי קילו בשר טחון מופשר, האם להוסיף עוד כמות בסולת? ויותר מים?
ואיך היחס של כמות המים למרק?

סורי, עוד שאלה האם אפשר להוסיף דלעת או לוותר

היי ניקי,
אפשר להתייחס לכוסות ככוס חד פעמי זה מספיק, והאם לבשל 20 דקות על להבה בינונית