בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר

אם אני אכתוב שזה טעים ברמות תאמינו לי ? אל תאמינו תכינו  קציצות פירה ממולאות בשר טחון מתובל, הבשר מתחבא בפנים התפוח אדמה עוטף מבחוץ ואיזו הפתעה טעימה יש למי שנותן ביס…

15 יחידות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

350 ג' בשר בקר טחון
בצל קטן קצוץ
כפית פפריקה
מעט קינמון
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

קמח
2 ביצים
כף רסק עגבניות
פירורי לחם

הכנות:

1. לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים למעוך עם השמן ולתבל. לשמור בצד עד שמתקרר.

2. לטגן את הבצל להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים להוסיף תבלינים ולטגן עוד כ2 – 3 דקות, לצנן.

3. לעבוד עם ידיים רטובות, לקחת חתיכה מהתפוחי אדמה
לשטח בכף היד לשכבה דקה להניח כפית ממילוי הבשר ולהניח במרכז לסגור התפוחי האדמה מסביב לבשר להדק ולסגור, ליצור קציצה מעט שטוחה.

4. לטבול את הבסטיל בקמח לטרוף ביצים ורסק לטבול ולצפות בפירורי לחם.

5. אפשרויות הכנה:
אפיה: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן לסדר את הבסטיל ולאפות צד אחד 20 דקות או עד שמזהיב צד שני עוד כ 10 דקות.

טיגון: טיגון בשמן חצי עמוק עד הזהבה.

3746 צפיות 33 צפיות היום

SN858579

SN858581

תגובות

208 תגובות ב "בסטיל קציצות תפוחי אדמה ובשר"

  הרשם  
עדכן

הי,
תודה על המתכון!
איזה תוספת הולכת עם זה? מה להגיש ליד?
תודה!
בת שבע

בדיוק! תודה רבה וחג שמח!

חג שמח ניקי יקרה. מה הייתי עושה בלי המתכונים שלך ששידרגו לי את הארוחות?
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תפוא ואת פרורי הלחם הקמח מצה?

חג שמח ניקי יקרה. מה הייתי עושה בלי המתכונים שלך ששידרגו לי את הארוחות?
האם אפשר להחליף את הקמח הקמח תפוא ואת הפרורי לחם הקמח מצה?

הי ניקי חג שמח 🙂 רוצה להגין את הקציצות לבן זוגי אבל יכולה רק היום…אפשרי לטגן אותם להשאיר במקרר עדמחר ולחמן טוב? לא יהרוס את המרקם של התפוח אדמה?

הי
אני מכינה את הביסטיל הזה הרבה פעמים ותמיד נשאר בשר(אני אוהבת לשים המון פירה אולי) בכל מקרה הפעם הכנתי 8 תפוחי אדמה עם חצי קילו.
כמה שמן ומלח צריך לשים בתפוח אדמה לכנות הזאת?

תודה!
אוהבת את המתכונים שלך!

הי ניקי!
הכנתי לשבת ויצא טעים ביותר, אפילו הזכיר את אילו של חמותי.. 🙂
אשמח לשתף במה שאני עושה וממש מקל לטובת הגולשים – מכיוון שהבשר כאן ממש טעים אני מכינה כמות גדולה יותר וממה שנשאר מקפיאה במנות, ומוציאה בכל פעם שאין הרבה זמן – אפשר לבשל אורז או בורגול ולערבב יחד עם הבשר, אפשר להוסיף לספגטי ולקבל בולונז, או לשדך לירקות מבושלים וכו'…
תודה רבה, כרגיל, על מתכונים טעימים מהירים וקלים!!! 🙂

היי ניקי,

אם יש לי בשר בקר טחון 500 גרם, זה יתאים?
צריך להוסיף כמות בשאר המצרכים?
תודה 🙂

בהמשך להודעה שלי: או שאולי ניתן למלא בבשר לצפות בפירורי לחם ושמור במקרר ולטגן כשעה לפני הארוחה?

היי ניקי
ניתן לטגן היום, לשמור במקרר !! ולמחרת לחמם רק בתנור?
תודה רבה

היי ניק, כמה מעלות אם עושים בתנור?

1 3 4 5