פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי

אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי תבשיל שיש בו רוטב לטבול את חלת השבת, זה לא יעבור אצל המשפחה שלי וכמובן רוטב עשיר ירקות שונים. בינינו לפעמים הדג זה רק תירוץ לאכול כל מה שמסביב. מה יש עוד מנה עיקרית ? למי יש מקום ?

5 מנות

30 דקות

מרכיבים:

קילו פילה מרלוזה
2 לימונים
2 בצלים פרוסים דק
2 שיני שום פרוסות
2 פלפלים חתוכים לקוביות
2 גזרים פרוסים דק
חצי כפית סוכר
כף פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית כמון
פטרוזליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את הדג במיץ לימון כחצי שעה ולשטוף.

2. לפזר את הבצל בתחתית הסיר מעל את הפלפלים ומעל הגזרים והשום, לצקת קצת פחות מרבע כוס שמן להוסיף את התבלינים ולכסות במים. להרתיח להנמיך ולבשל כ 20 דקות שכל הירקות יהיו רכים.

3. לחצות את המרלוזה לשנים ולהוסיף לסיר לנער בעדינות שהרוטב יכסה הכל (אפשר להוסיף מים) לפזר פטרוזליה בנדיבות ולבשל כ 15 דקות על אש נמוכה – בינונית.

1479 צפיות 28 צפיות היום

SN851422

תגובות

56 תגובות ב "פילה מרלוזה בנוסח מרוקאי"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי
יש לי חבילה של פילה בקלה בפריזר.
האם צריך להפשיר את הדג לפני השימוש? או אני יכולה להשקות אותו בלימון גם כשהוא קפוא?

ניקי שלום,
אין לי פטרוזיליה, יש לי כוסברה. האם לשים כוסברה במקום? אם כן כמה? או לא שלים כלום?
תודה ושבת שלום

אפשר לוותר על הלימון? יש לי רק מיץ לימון?

היי ניקי, לאיזה סוג של פלפל התכוונת? פלפל ירוק או פלפל חריף?

שלום ניקי יקרה,
האם מתאים דג אמנון?
תודה רבה!!

צריך לרחוץ את הדג מהלימון לפני שמכניסעם לסיר?