חמין מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין מעולה!

חמין מעולה!

לא הגיע הזמן לחמין עם כל הדברים הטובים שמסביב ? תפוחי אדמה, שעועית , חיטה, בשר טוב הכל נכנס לתנור לכל הלילה.
כשיש חמין בתנור בשבת בבוקר הריח מגיע לחדר שינה ועוד לפני שפוקחים עיניים מתחילים להריח זה מגיע כמו בחלום.
העיניים נפקחות ואז אני נזכרת יש חמין לצהריים, אני הולכת למטבח בודקת שהכל בסדר הריח מקיף מכל הכיוונים וכולם מתאפקים עד שמגיעה ארוחת הצהריים, לפעמים יש כאלה שלא מתאפקים…
חמין שעושה חשק לרוץ למטבח ולהכין עכשיו.

5 מנות

מרכיבים:

800 ג' בשר בקר חתוך לקוביות
(מספר 5) יש כאלה אוהבים את מספר 8 זה גם הולך
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה גדולה
כוס חיטה שהושרתה מראש
כוס שעועית שהושרתה מראש
2 כפות סילאן
פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

4 ביצים

הכנות:

1. לפלפל ולהמליח את הבשר, לחמם מחבת עם שמן לטגן את הבשר מכל הכיוונים ולהעביר לקדרה.

2. לחתוך את הירקות גס (חתיכות גדולות) ולפזר מעל הבשר.

3. לשים במחבת 2 כפות שמן לטגן את הבצל ולפזר מעל הירקות.

4. בקערה לערבב חיטה כפית פפריקה וכפית א. מרק, בקערה נפרדת לערבב שעועית עם כפית פפריקה וכפית א. מרק.

5. לשפוך את החיטה בצד אחד של הקדרה ובצד השני של הקדרה לשפוך את השעועית. מעל להזליף את הסילאן.

6. לערבב כוס מים רותחים כף פפריקה וכף מלאה א. מרק  וכרבע כפית פלפל ולצקת באופן שווה מעל, להוסיף כ 3 כוסות מים שיכסו הכל ולהוסיף את הביצים.

7. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*8. לכסות את הקדרה להכניס לתנור ולאפות כשעה ורבע אחר כך להנמיך את החום ל 100 מעלות לכל הלילה.

חמין מעולה קל וטעים מהסוג שלא מפסיקים להכין.

כדאי לדעת ש…
חיטה ושעועית משרים כ 12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

ומה מגישים ליד החמין ? לחצו כאן

379167 צפיות 2 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

אסתי : "הכנתי החמין לשבת. יצא מעולה ! מעולה! מעולה !! מכל הווריאציות להכנת חמין, מתכון זה קיבל אליפות. כמובן ששילשתי כמויות והכנסתי גם תפוח אדמה ירושלמי שהוסיף ניחוח
ו טעם משגע. תודה על כל המתכונים המעולים ."

רינת : "אין ולא יהיה על החמין הזה!!!
פשוט תענוג אלפי תודות!"

טלי : "החמין שלי יצא ממש טעים
ניקי♥♥♥"

שרון : "הכנתי את החמין לשבת בתנור וא"כ על הפלטה בלילה. יצא ממש טעים ובעלי והילדים מאוד אהבו.
שמתי תזכורת בטלפון לחמישי בערב כדי לזכור להשרות את החיטה והשעועית. המתכון קל מאוד להכנה. מומלץ!"

תגובות

1082 תגובות ב "חמין מעולה!"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי יקרה! אם אני רוצה לוותר על החיטה כדי להכין ללא גלוטן מה הפרוצידורה שצריך לעשות עם האורז? האם צריך לבשל לפרק זמן קצר או פשוט לשים בתוך שקית קוקי בלי שום בישול? והאם לערבב עם יתר המצרכים? ראיתי שענית למשהי לגבי אורז אבל חסרים לי פרטים. תודה רבה מראש וחג שמח!

היי ניקי
משום מה אני לא מצליחה לראות את המרכיבים של המנות באפליקציה. ידוע לך מה הסיבה?
תודה

שלום ניקי
איך מנקים את הביצים כדי שלא יכנסו ליכלוכים/ דיו של החותמת….?

היי ניקי,
האם את שני הבצלים צריך לחתוך לקוביות קטנות( כמו לסלט) ואז לטגן?
תודה רבה!
פולינה

בשר מס' 6 גם טוב?
תודה על כל המתכונים השווווים שלך

ניקי שלום,
אני רוצה להכין לשבת חמין מעולה. לא מצויין בנייד את רשימת המצרכים וכרגע אין לי אמצעי אחר לראות את המצרכים. תוכלי לרשום לי את המצרכים. החמין הצמחוני יצא מעולה והתחסל בארוחה.
תודה.

היי ניקי,
האתר מעולה- תודה על כל המתכונים הנהדרים.
3 שאלות קטנות:
1. אם אני מוסיף שיני שום – באיזה שלב לעשות זאת זה? לטגן קודם?
2. אפשר להחליף את הבטטה בעוד תפוחי אדמה או שהיא חיונית לטעם?
3. אפשר גם את השעועית להשרות 24 שעות כמו את החיטה?

תודה רבה
יוני

היי ניקי. אני רוצה להכין את החמין ללא בשר, האם אפשרי?
והאם אפשרי להכניס שומן-ליאה? אם כן, כמה?

עוד שאלה
לא השרתי את החיטה במים.. האם אפשר לבשל את זה בכל זאת?

הי ניקי,
כל התערובת הגיעה עד קצה הסיר, המכסה בקושי נסגר. כדאי להחליף לסיר גדול יותר? ואם כן- עד איזה גובה אמור להגיע הכל כולל המים?

היי אין לי סילאן בבית. האם אפשר לשים דבש במקום?
ואני לא משתמשת בתנור.. האם אפשר לשים את זה בפלטת שבת?

1 21 22 23