תבשיל גרונות ברוטב זעתר אדום

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל גרונות ברוטב זעתר אדום

תבשיל גרונות ברוטב זעתר אדום

הדעות על התבשיל הזה מאוד חלוקות, בעלי פחות מתלהב אני עוד מעט אסביר למה, הרי גם קבענו שהוא לא אוהב מרק עדשים… הבת שלי אוהבת אוהבת מבחינתה לאכול כל יום ואני מצטרפת אליה בכיף.
כמה שהגרונות האלה טעימים.
העניין שצריך לאכול (בעלי לא אוהב את זה) בידיים אין דרך נימוסית לאכול גרונות אז לא מכינים כשיש אורחים אבל למשפחה בוודאי שכן לא לעיתים קרובות אבל צריך להתפשר בין הבת לבעל.
ואיך אפשר לוותר על תבשיל כזה טעים ? לא איכפת לי לאכול בידיים זה כל כך טעים ויותר שזה שווה הכל.
ועוד חשוב המחיר המחירים של הגרונות די זולים אז מומלץ ביותר.

4 מנות

מרכיבים:

2 גרונות הודו חתוכים
בערך 4 – 5 חתיכות כל גרון
בצל גדול חתוך לקוביות
קמח
כף פפריקה מרוקאית
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה זעתר
א. מרק
פלפל שחר גרוס
מלח

הכנות:

1. לקמח את הגרונות ולטגן טיגון קצר.

2. להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות ולהוסיף כפית קמח לערבב עד שהכל נמס להוסיף תבלינים, רסק , סוכר ולכסות במים להרתיח להנמיך את האש לבשל כשעתיים וחצי לעקוב ולהוסיף נוזלים במידת הצורך. לבדוק בסוף שהגרונות רכים.

הערות:
כשעה לפני הסוף אפשר להוסיף תפוחי אדמה

1279 צפיות 18 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל גרונות ברוטב זעתר אדום

תגובות

14 תגובות ב "תבשיל גרונות ברוטב זעתר אדום"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי, באתי לפרגן.
רציתי להכין את התבשיל גרונות לשבת. ואז גיליתי פשלה- הוצאתי יותר מידי גרונות מהמקפיא. הם כבר הופשרו, לא ידעתי מה לעשות. ואז החלטתי- נכין שני מתכונים של ניקי לתבשילי גרונות לשבת. אחד עם זעתר ואחד עם יין אדום. נעשה תחרות איזה יותר טעים. ומה נראה לך היה? שניהם יצאו טעימים וליקקנו עצבאות. בעלי קצת אוהב יותר את הגרונות עם היין ואני מעדיפה את אלה עם הזעתר. אבל שניהם נכנסים אחר כבוד לרשימת המומלצים, עם עוד המון מתכונים אחרים שלך… תודה.
נ.ב בשני המתכונים לא שמתי קמח

הי ניקי,
במתכון הזה, אפשר בלי קמח? לצליאקים? מתלבטת באיזה תבשיל גרונות לבחור..
תודה רבה!

מה קורה ניקי? (:
יצא טעים מאוד… תודה!
את הגרונות אכלתי בפני עצמם עם בטטות. את הרוטב עם לחם…

שיהיה שבוע טוב!!

ניקי היקרה
אני מאוד אוהבת גרונות
וברצוני להכפיל את הכמות
האם צריך להכפיל את כל המוצרים?
תודה רבה

אני מחפשת כבר הרבה זמו מתכון מעולה עם גרונות. אני עכשיו מכינה הריח מדהים, תודה

היי ניקי,

אני מניח שהכוונה היא לגרונות הודו ? כן ?

הכוונה כמובן לגרונות *הודו*
והשאלה היא איך חותכים אותם – הקצב פשוט משתמש בסוג של גרזן ונשארות שברי עצמות קטנות – יש לך דרך יותר טובה ?

חוץ מזה – למה לא לשים ברוטב רבעי עוף או קורקבנים, בשביל הסרבנים.