עוף אפוי בקפה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף אפוי בקפה

עוף אפוי בקפה

אין כמו עוף בתנור זה הכי קל, 5 דקות עבודה והעוף הזה נכנס לתנור! ואיזה ריחות וטעמים נהדרים יש במטבח, העוף מקבל צבע יפה, מנה עיקרית מושלמת בכלום עבודה.

5 מנות

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות / קילו כנפיים
5 תפוחי אדמה
5 – 6 כפות שמן זית
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת נס קפה
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

כף דבש

הכנות:

1. לערבב שמן זית שום ותבלינים כולל האבקת נס קפה לתבל את העוף ולהשרות כשעה.

2. לקלף את התפוחי אדמה ולחתוך לפלחים, להרתיח סיר עם מים לבשל את תפוחי האדמה 7 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית מעל להניח את העוף ולהזליף את הדבש.

*5. להכניס לתנור ולאפות כשעה.

הוגש עם אורז בסמטי, כרובית שלמה אפויה ותבשיל ירקות

כדאי לדעת ש…
אני מוסיפה עוד דרך ובדרך חוסכת בכלים, לחמם תנור ל 220 מעלות את הפלחים לסדר בתבנית לאפות כ 20 דקות הם מעט מזהיבים, את העוף להניח מעל ולהמשיך לפי המתכון. למי שאין אבקת נס קפה אלא גרגרים שימיס במעט מים חמים קודם.  הנה עוף בקפה על הגז עם הרבה רוטב נהדר.

4514 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

137 תגובות

רחלי

היי ניקי,
בטח שמת לב שכבר כמה זמן בכל מתכון אין את רשימת המצרכים.. רק את אופן ההכנה.
מתי זה אמור להסתדר?!
או שיכול להיות שרק אצלי הבעיה ?? קשה לי להאמין … (;

השב
רחלי

היי
תודה על התגובה המהירה.
בדיוק שאלתי את אחותי על זה והיא אמרה לי שהיא עדכנה אז עדכנתי את הגירסא. 🙂
האתר שלך זה מאסט.. אין מה לעשות :))

השב
שיר

בוקר טוב ניקי יקרה..
לאחר התלבטות ארוכה בין העוף האפוי ל 'על הגז' , החלטתי ללכת על האפוי לארוחת החג.
הבנתי בתגובות שאפשר רק שוקיים, יוצא סביב 10-12 שזה מצויין לי. האם יכולה להקפיא יומיים לפי החג ? אם כן, איך מגישה ? מפשירה מהבוקר ומחממת בתנור ?
אשמח לעזרתך.
שיהיה חג שמח וטעים…

השב
niki

בוקר טוב
אין מה להקפיא יומיים קודם תשמרי במקרר מכוסה. תחממי תנור ל 180 מעלות ותחממי מכוסה. אפשר לומר משהו ?

השב
שיר

תודה לך !
ברור שאפשר לומר משהו, ההמלצות שלך תמיד מבורכות..

ודרך אגב, אני לא יודעת אם הבעיה רק אצלי אבל לא הצלחתי לשלוח תגובה מהאייפון, רק מהמחשב. לאחר לחיצה על כפתור 'השב' נפתחת חלונית למילוי שם, אימייל ותגובה וכאשר ממלאים את הפרטים וכותבים את התגובה, אין כפתור לסיום הפעולה. המקלדת נשארת פעילה למעלה ומסתירה את כפתור 'שלח'..

השב
סוזן

היי ניקי,
האם צריך לכסות ובאיזה תכנית, תנור רגיל או טורבו? תודה על המתכונים הטעימים..!

השב
עינת

ניקי שלום,

האם לקנות את העוף עם עור, או לבקש שיסירו את העור?

תודה,
עינת

השב
טלי

ניקי יקרה

רציתי לשאול האם כשאת רושמת כרעיים את מתכוונת תמיד לשני חלקים – שוק וירך?
מה את ממליצה יותר להכין את האפוי או על הגז?
תודה רבה על הכל! כבר אין צורך לחפש יותר מתכונים -הכל תחת קורת גג אחת!!

השב