עוף עם תפוחי אדמה בתנור

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם תפוחי אדמה בתנור

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

אין הרבה ארוחות שאני יכולה לומר עליהן שכולם אבל כולם אוהבים כמו עוף עוף אפוי עם תפוחי אדמה. מה שיפה בארוחה הזאת שתפוחי אדמה מקבלים את הטעמים של העוף והם מקבלים רכות כזאת. אני אספר לכם בסוד שאני מאוד אוהבת לסחוב מידי פעם תפוחי אדמה כשזה עוד מתבשל (היי אני רק בודקת אם זה רך ולא היה לי מזלג זמין), בגלל זה עדיף להכין קצת יותר שיהיה מספיק.

5 מנות

מרכיבים:

12 שוקיים
5 תפוחי אדמה חתוכים למקלות
1/3 כוס שמן זית
כף גדושה פפריקה
שליש כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
מעט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את השוקיים להשרות כשעתיים, אפשר יותר גם טוב.

2. לחלוט את תפוחי האדמה כ 7 דקות במים מומלחים ולסנן.

3. לסדר את העוף בתבנית לקערה של העוף להוסיף את תפוחי האדמה לערבב היטב ולהוסיף את תפוחי האדמה לתבנית.

4. לאפות כשעה על 180 מעלות

שאלות ותשובות:

אפשר לשים חלקי עוף אחרים ? אין בעיה כרעיים, כנפיים. שיצא בסביבות קילו.
האם הזמן מתארך ? בכרעיים לאפות כשעה וקצת
אפשר לשים בטטות ? אפשר להחליף את התפוחי אדמה בבטטות
צריך לחלוט את הבטטות ? לא
אפשר לקצר את ההשרייה ? כן
אין לי זמן להשרות אפשר לוותר ? כן
בעלי שונא קינמון אפשר בלי ? כן, קינמון בכמות מועטה עושה קסמים
אפשר לחתוך את התפוחי אדמה לעיגולים ? כן
לא נשאר לי שמן זית – קנולה גם הולך
כמה אבקת מרק ? כף אחת ולוותר על המלח
אין לי גריל עוף – אפשר לוותר
אפשר להקפיא ? לא
אפשר להכין מראש ? כן
צריך לכסות ? לא
אפשר לוותר על החליטה ? לא מומלץ זה מקצר זמנים בהמשך
"לא נשאר מספיק תיבול לתפוחי אדמה" – תערבבי 4 כפות שמן עם כפית פפריקה וכפית גדושה א. מרק
נראה לכם שיש שאלה שפספסתי ? ברור שכן..

9233 צפיות 117 צפיות היום

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

 

גולשים מכינים וממליצים:

דינה : "מתכון מדהים מדהים!!
המרתי שמן זית בשמן קנולה כי לא היה לי יצא מוצלח מאד
זה המתכון שלנו מעכשיו לעוף!!!
קניתי את הקינמון- נותן טעם מושלם."

תגובות

129 תגובות ב "עוף עם תפוחי אדמה בתנור"

  הרשם  
עדכן

ניקי שלום, יש מודעות של פרסומות על הכיתוב של המתכונים ואי אפשר להסיר אותן, מה אפשר לעשות?

אם אני מוסיפה אבקת מרק אז לוותר על המלח?
זה יהיה בסדר לשים כף אבקת מרק וקצת מלח?

בוקר טוב ניקי וחג שמח,
אפשר להשתמש בתפודים קטנטנים? עם או בלי קליפה?

למה כשאני מכינה עוף עם תםוחי אדמה בתנור
תפוח האדמה כולו נספג ברוטב והופך להיות ממש ״מושי״ כזה ומצטמק?

הי ניקי
אין לי זמן להשרות את העוף
להכין בלי או שיש לך המלצה לשוקיים/ כרעיים שאין צורך להשרות?

היי ניקי, יש לך מתכון של עוף בתנור עם דבש וסויה?

שאלה: האם אפשר לבשל בסוטג׳ במקום בתנור?

יצא טעים:)תודה

ניקוש יקרה כמו תמיד אני עושה דברים מהר ותוך לחץ ולא קוראת בדיוק את הפרטים. אז אחרי שהשרתי את העוף שמתי בתבנית ועל העוף שפכתי את תפוחי האדמה שהתבשלו קצת ללא מלח כי שכחתי ולא יכולתי גם לערבב עכשיו מה יצא לי? תפוחי אדמה חסרי טעם וריח?

אם רק השארתי את התפו״א במים רותחים אבל לא בישלתי על האש (כך שהם לא רכים) זה יעקב את זמן הבישול?
תודה 🙂

יצא מעולה ולא פיספסת שום שאלה 🙂

כשאת כותבת לחלוט את התפו״א, הכוונה להכניס אותם שלמים ואחרי כמה דקות להוציא ולחתוך, או להכניס אותם למים חתוכים?

הי ניקי, משתמשת באתר שלך כל הזמן. אין על המתכונים שלך!! הבעל מבסוט והילדים לא מוכנים לאכול יותר בחוץ:)
רציתי לשאול כמה קינמון לשים, מה הכוונה למעט?
תודה רבה
גלי

היי ניקי רציתי לשאול כמה אבקת עוף צריך לשים?
ואיך אפשר לעשות כדי שיהיה מעט רוטב בתבנית ?
תודה רבה

היי ניקי ,
מעוניינת להכין את המתכון ביום שישי לטובת ארוחה לשבת (שומרת שבת),
בד"כ עוף בתנור יבש למחורת יום עשייתו ,האם יש לך טיפ לתת לי שלא ישאר יבש?