עוף אפוי עם תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף אפוי עם תפוחי אדמה

עוף אפוי עם תפוחי אדמה

מעניין שהעוף שהכי אהוב על הגולשים זה עוף עם בתנור עם תפוחי אדמה. לקראת יום שישי המתכונים האלה הכי מבוקשים. אפשר להבין למה, יש כאן ארוחה שלמה בתבנית אחת, תפוחי אדמה רכים טעם נהדר לעוף, זה מושלם.

מרכיבים:

3 כרעיים מופרדות
3 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק דק
5 – 6 כפות שמן זית
כף פפריקה אדומה
מעט גריל עוף
1/4 כפית קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב שמן ותבלינים לתבל את העוף ולהעביר לתבנית. להוסיף לקערה שתיבלנו את העוף את התפוחי האדמה + 2 כפות שמן זית +חצי כפית פפריקה מתוקה ולתבל את תפוחי האדמה.

2. לפזר את תפוחי האדמה מסביב לעוף, חום בינוני 180 מעלות כ 60 דקות לבדוק שתפוחי האדמה רכים.

7738 צפיות 34 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

עוף אפוי עם תפוחי אדמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

91 תגובות

עדי

המשימה: חוסל בתשבוחות!
הילדים לא הפסיקו לבקש עוד ונגמר מהר מידי. באמת. בפעם הבאה כמות כפולה (עוד לא יודעת איך).
הארה: כשראיתי שתפוחי האדמה עוד קשים הוספתי לכוס התיבול מים רותחים עד כ3/4 מגובה הפיירקס במהלך האפייה. תודה גדולה ניקי!

השב
אושרת

ניקי שבת שלום
יהיה מתאים להוסיף לתערובת שום כתוש ורוטב סויה

השב
יעל נקש

היי ניקי, כבר פעמיים שהכנתי ויצא מאוד טעים. הבעיה שלוקח לתפו"א הרבה יותר זמן להתרכך. בערך שעתיים. וגם אז חלק יכולין עדיין להשאר קשים. מה אני עושה לא נכון?

השב
niki

את חותכת את התפוחי אדמה לחתיכות גדולות מידי, שימי לב מה שכתבתי ברשימת המצרכים. עוד אפשרות לתת להם בישול קצר קודם ואז להכין את המתכון.

השב
אני

ניקי שלום! אני מכינה את העוף ללא עור מטעמי בריאות , לכן הוא מתייבש מהר מאוד. מה אפשר לעשות ? האם להוסיף מים לתיבול (וכמה), לכסות אותו בתנור או להוסיף מים עם א.מרק לקראת הסוף ??? מה כדאי ? העוף אצלי מוכן מהר מאוד, אולי להוציא אותו לפני שעוברת שעה?? תודה על התשובה !!!

השב
niki

אם את יודעת שהתנור אופה מהר תנמיכי את החום, שעה נשמע לי סביר לעוף בתנור, וכדאי לעקוב ואם נראה לך שהעוף מוכן תסתכלי תטעמי אז תוציאי אותו מהתנור.

השב
אני

תודה על תשובתך ניקי. אולי לא הסברתי את עצמי מספיק ברור. בהנחה שמוציאה את העוף לפני התפוחי אדמה, אלו ממשיכים להתבשל ולא נשאר מיץ בתבנית . שאלתי היא מה כדאי להוסיף שישאר מיץ והאם כדאי להוסיף קצת מים עם אץ מרק לפני או אחרי שהכל מוכן או משהו אחר ? תודה ושבת שלום !!

השב
niki

סליחה אני אפילו לא זוכרת מה עניתי לך, עניתי על המון שאלות היום ואני לא רואה מה היה קודם. את רוצה להוסיף מים במהלך הבישול ? תוסיפי תעשי מה שמתאים לך. בכללי זה לא עוף עם רוטב, עוף עם רוטב זה על הגז. יהיה מעט נוזלים.

השב