בשר עם פירות יבשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
בשר עם פירות יבשים

בשר עם פירות יבשים

זה אחד התבשילים הכי טעימים שאפשר להכין לארוחת שישי, תחשבו על בשר רך רך ממש מתפרק, פירות יבשים שנותנים מתיקות לתבשיל ואיזה טעם נפלא יש לרוטב.
תבשיל קלאסי לשבת מקבלים עליו המון מחמאות ואני מאוד ממליצה להגיד חלה ליד, אח איזה רוטב נהדר.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

קילו צלי כתף מספר 5 טרי חתוך לחתיכות בינוניות
בצל גדול
כוס וחצי פירות יבשים
(תמרים, צימוקים, תאנים, משמשים)
כף סילאן
כף גדושה רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה גריל עוף
קורט קינמון
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, לשים בסיר 3 – 4 כפות שמן ולטגן עד הזהבה קלה.

2. להניח מעל את חתיכות הבשר, לערבב כוס מים חמים רסק ותבלינים ולצקת על הבשר באופן שווה.

3. לכסות את הבשר במים להוסיף את הסילאן לכסות ולהשאיר פתח.

*4. לבשל 4 שעות או עד שהבשר רך, כדאי לבדוק מידי פעם שלא חסרים נוזלים, כחצי לפני הסיום להוסיף את הפירות היבשים.

כדאי לדעת ש….
ניתן להכין יום מראש, גם אסאדו מתאים, בא לכם להוסיף תפוחי אדמה ? שעה וחצי לפני הסוף 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות. כדאי להגיש עם אורז להן הוא יספוג נהדר את הרוטב.
ניתן להכין בתנור, אחרי שמכסים את הבשר במים להרתיח לכסות ולהעביר לתנור  ל 4 שעות.

3397 צפיות 5 צפיות היום

תגובות

43 תגובות ב "בשר עם פירות יבשים"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי,
שימי לב שבחומרים ובאופן ההכנה לא הזכרת כלל רסק. אז למה בתגובות יש התייחסות לרסק ואת מסבירה שזה רסק עגבניות?

הי ניקי!,
מתי מוסיפים את הפירות היבשים?

אפשר לבשל במקום לאפות ? אין לי תנור פנוי

היי ניקי
אני ממש נהנית מה מתכונים שלך….תודה

אפשר להכין את זה עם בשר מספר שמונה????זה מה שיש לי כרגע

היי ניקי, מעולם לא הכנתי צלי בקר,ויש לי כמה שאלות בנושא:
1. כששאלתי את אמא שלי איך מכינים, היא אמרה שאפשר גם למרוח חרדל ושום ולעטוף בנייר כסף, לאפות במשך שעה בתנור ורק אז להכניס לבישול, על מנת לחסוך זמן בישול. האם ניתן לעשות את זה גם במתכון הזה? אם כן, כמה זמן אפייה, וכמה זמן בישול?
2. האם צריך להוריד את השומן מהבשר לפני/אחרי הבישול?
3. האם כדאי להוסיף עוד ירקות, כגון – גזר, בטטה וכדומה?

חשוב לציין, בשביל שיאכלו אצלי בשר בקר, הוא חייב להיות ממש ממש ממש רך על גבול ה"נמס בפה"…

כל פעם שאני חושב מה להכין לשבת, אני אומר תודה לאישתי שהכירה לי את האתר שלך!
האם אפשר לעשות חצי מכמות הבשר? האם זה ישפיע על כמות המוצרים האחרים? האם זה ישפיע על הזמן בתנור?
תודה!

האם אפשר להשתמש בבשר כבש?