שבלולי בשר טחון בבצק פריך

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

שבלולי בשר טחון בבצק פריך

מקסים וזה לא רק מקסים אלא טעים ביותר. שבלולי בשר מאפה זהוב רך וטעים שאי אפשר לעמוד בפניו קלאסי לאירוח זה מתחסל.

מרכיבים:

500 ג' קמח בצק פריך מלוח של חברת שמרית
100 מ"ל מים (אני ממליצה לעבוד עם משקל)

מילוי:
500 ג' בשר בקר טחון
בצל
2 תפוחי אדמה
גזר גדול
2 שיני שום
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית סוכר
חצי כפית פלפל שאטה טחון (בשביל הפיקנטיות)
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. קודם כל להתחיל עם המילוי:
להרתיח סיר עם מים לקלף את תפוחי אדמה להכניס תפוח אדמה אחד למים ולבשל עד שהוא רך.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולהוסיף למחבת, תוך כדי הטיגון לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל. להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו בערך 3 – 4 דקות טיגון.

3. לגרד את הגזר והתפוח אדמה שנותר  יחד עם הפטרוזיליה ולהוסיף למחבת לטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

4. להוסיף תבלינים עוד דקה שתיים ולהוריד מהאש, להכין צלחת עם נייר סופג להעביר את תערובת הבשר ולהשאיר כחצי שעה. אחרי חצי שעה למעוך את התפוח אדמה לפירה (זוכרים מסעיף 1 ?) ולערבב עם הבשר.

5. הכנת הבצק:
לשים את הקמח במיקסר להוסיף את המים ולעבד את המצרכים לפירורים גסים, לעצור לאסוף את הבצק לכדור לחלק את הכדור לשניים וליצור שני כדורים. לרדד את שני החלקים (רצוי על נייר אפייה) לעלה בגודל 24X23.
לקרר את שני העלים כחצי שעה.

6. לחלק את המילוי לשניים, חלק אחד לשים על הבצק ולשטח בשכבה אחת דקה על כל שטח הבצק, להשאיר קצת רווח למעלה ולמטה. להתחיל לגלגל בעדינות את הבצק אפשר להעזר בנייר אפייה ולגלגל לגליל.

7. להקפיא 45 דקות ולפרוס לשבלולים בעובי 2 ס"מ.

8. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 20 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים בתחתית.

פינת הישר ולעניין:
מבשלים תפוח אדמה לפירה, מטגנים את הבשר והירקות ומעבירים לנייר סופג בהמשך מערבבים עם הפירה.
מכינים את הבצק ומחלקים לשני חלקים שכל אחד מהם מרודד לעלה. על כל עלה שמים שכבה דקה של תערובת בשר ומגלגלים לגליל שנכנס להקפאה ל 45 דקות, לחתוך את הגליל לפרוסות לא דקות ולאפות בחום בינוני כ 20 דקות או עד שמזהיב בתחתית.

4119 צפיות 14 צפיות היום

שבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריך

שבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריךשבלולי בשר טחון בבצק פריך

תגובות

12 תגובות ב "שבלולי בשר טחון בבצק פריך"

  הרשם  
עדכן

וואו טעים טעים טעים!
הבן שלי אמר שרשמית זה המאכל החדש האהוב עליו! מזמן לא ראיתי אותו מתלהב מאוכל, תודה ניקי!

הי ניקי. ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן?
כיוון שהפשרתי אותו, האם בסדר להקפיא שוב לפני החיתוך?

היי ניקי,
אפשר להכין ולשמור במקפיא לפני שאופים? האם יש צורך להפשיר לפני האפייה? ומה עדיף, להקפיא לפני החיתוך או אחרי?
תודה מראש

שלום ניקי,
אפשר להכין את הבצק מקמח רגיל? צריך להוסיף משהו?

היי ניקי, לא רשום מצרכים… |: