צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות,  מבחינתי אין ארוחה בלי בשר טוב ואני לא מתכוונת לעוף. אם באמת רוצים לעשות רושם זה הבשר לארוחת החג.
בבישול נכון הוא יוצא רך ברמות ממש מתפרק בפה, זה בדרך כלל התבשיל שמתחסל ראשון בשולחן לכן תמיד כדאי להכין יותר גם למחרת הוא נהדר.
כאן הוספתי לו זיתים ברוטב ויחד עם הפטריות זה פשוט נפלא. לא קשה להכין רק מה להעזר בסבלנות בסוף זה משתלם ובגדול.

5 מנות

מרכיבים:

קילו צלי כתף פרוס / חתוך לחתיכות
קופסת טבעות זיתים מגולענים
חבילת פטריות שמפיניון
2 בצלים
מים
3 עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולחלוט את הזיתים בסביבות 15 דקות, לסנן ולהרתיח מחדש בסך הכל 3 פעמים.

2. להרתיח מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל כ 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה.

3. לפלפל ולהמליח את הבשר ולטגן במחבת חמה משני הצדדים ולשמור בצד.

5. באותה מחבת לטגן את הבצל, תוך כדי לפרוס את הפטריות לפרוסות להוסיף לטיגון הבצל לטגן כשתי דקות לקצוץ את העגבניות לתת טיגון קצר ולהוסיף את התבלינים עם כוס מים לערבב כמה שניות להוסיף את הבשר והזיתים להוסיף מים בכמות שתכסה את הבשר.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות.

7. להעביר את הסיר לתנור לכסות ולבשל 4 שעות או עד שהבשר רך.

5791 צפיות 3 צפיות היום

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריותצלי כתף פרוס עם זיתים ופטריותצלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

ליאורה : יצא מאוד טעים, ממליצה בחום! תודה ניקי על עוד מתכון נהדר.

רינת : הכנתי את המתכון ויצא פשוט מעדן !!!!!
הזמנתי 10 אנשים אלי הביתה וכולם אכלו רק את זה ולא נגעו בשאר האוכל
תודה !!!

חגית : כרגע הוצאתי את הבשר מהתנור והוא יצא פשוט נפלא !!!!!!תודה רבה לך על העזרה שיהיה לילה טוב!!

חני : "פעם ראשונה שהכנתי בשר ויצא נדיר!!! אליפות של מתכון!!בעלי התלקק…תודה על המתכונים הטעימים את מככבת אצלי במטבח..תודה ענקיתת"

תגובות

450 תגובות ב "צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות"

  הרשם  
עדכן

יצא מדהים!! פעם ראשונה שהכנתי בשר. הכנתי 2 ק"ג והכל נזלל לא נשארה טיפה!! תודה!!!

הי ניקי,
כשאת רושמת לחלוט את הזיתים האם הכוונה להשאיר אותם במיים הרתוחים כשהאש כבויה או שמשאירים את הסיר עם הזיתים על האש למשך 15 דק ?

חג שמח
האם מטגנים את הבשר בשמן או במחבת חמה ללא שמן?

היי ניקי
האם אני יכולה להעביר את התבשיל לקדרת חרס?
(לא בטוחה אם הסיר שיש לי מתאים לאפייה בתנור)
תודה ויום מקסים 🙂

1 24 25 26