צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות,  מבחינתי אין ארוחה בלי בשר טוב ואני לא מתכוונת לעוף. אם באמת רוצים לעשות רושם זה הבשר לארוחת החג.
בבישול נכון הוא יוצא רך ברמות ממש מתפרק בפה, זה בדרך כלל התבשיל שמתחסל ראשון בשולחן לכן תמיד כדאי להכין יותר גם למחרת הוא נהדר.
כאן הוספתי לו זיתים ברוטב ויחד עם הפטריות זה פשוט נפלא. לא קשה להכין רק מה להעזר בסבלנות בסוף זה משתלם ובגדול.

5 מנות

מרכיבים:

קילו צלי כתף פרוס / חתוך לחתיכות
קופסת טבעות זיתים מגולענים
חבילת פטריות שמפיניון
2 בצלים
מים
3 עגבניות
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית כמון
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולחלוט את הזיתים בסביבות 15 דקות, לסנן ולהרתיח מחדש בסך הכל 3 פעמים.

2. להרתיח מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל כ 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה.

3. לפלפל ולהמליח את הבשר ולטגן במחבת חמה משני הצדדים ולשמור בצד.

5. באותה מחבת לטגן את הבצל, תוך כדי לפרוס את הפטריות לפרוסות להוסיף לטיגון הבצל לטגן כשתי דקות לקצוץ את העגבניות לתת טיגון קצר ולהוסיף את התבלינים עם כוס מים לערבב כמה שניות להוסיף את הבשר והזיתים להוסיף מים בכמות שתכסה את הבשר.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות.

7. להעביר את הסיר לתנור לכסות ולבשל 4 שעות או עד שהבשר רך.

8533 צפיות 46 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

צלי כתף פרוס עם זיתים ופטריותצלי כתף פרוס עם זיתים ופטריותצלי כתף פרוס עם זיתים ופטריות

גולשים מכינים וממליצים:

ליאורה : יצא מאוד טעים, ממליצה בחום! תודה ניקי על עוד מתכון נהדר.

רינת : הכנתי את המתכון ויצא פשוט מעדן !!!!!
הזמנתי 10 אנשים אלי הביתה וכולם אכלו רק את זה ולא נגעו בשאר האוכל
תודה !!!

חגית : כרגע הוצאתי את הבשר מהתנור והוא יצא פשוט נפלא !!!!!!תודה רבה לך על העזרה שיהיה לילה טוב!!

חני : "פעם ראשונה שהכנתי בשר ויצא נדיר!!! אליפות של מתכון!!בעלי התלקק…תודה על המתכונים הטעימים את מככבת אצלי במטבח..תודה ענקיתת"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

460 תגובות

אוריתה

שלום ניקי אפשר לשים את האוכל בתבנית חד פעמית בתנור? אם כן על מה את ממליצה לשים את התבנית בתנור על הרשת או על תבנית כמו של אפיה?

השב
ניקי ב

בוקר טוב
אפשר לשים בתבנית חד פעמית, את צריכה לוודא שהיא מכוסה מכל הכיוונים, תניחי על התבנית של התנור.

השב
רבקה

האם אפשר לוותר על הזיתים או לשים משהו אחר במקום? ותודה שאת קיימת!!!

השב
ניקי ב

בוקר טוב
את יכולה להכין בלי או להוסיף עוד חבילת פטריות.

השב
רחל

אני מארחת 20 איש ביום שישי באירוח בשיטת מזנון
רוצה להכין את הבשר וקציצות ברוטב.
כמה ק"ג בשר עלי לקנות?

השב
רחל

בכמה להכפיל את כמות הבשר אם אני מארחת 20 איש ובנוסף לבשר אני מגישה גם קציצות ברוטב

השב
ניקי ב

2 מנות עיקריות וזהו ? לא תעשי עוד ? מקילו יש 4 מנות תכפילי לפי מספר האנשים שיש לך. אני הייתי מוסיפה עוד מנות עקריות, 2 זה מעט מידי.

השב
רחל

יצא מדהים!! פעם ראשונה שהכנתי בשר. הכנתי 2 ק"ג והכל נזלל לא נשארה טיפה!! תודה!!!

השב
חגית שמואל

הי ניקי,
כשאת רושמת לחלוט את הזיתים האם הכוונה להשאיר אותם במיים הרתוחים כשהאש כבויה או שמשאירים את הסיר עם הזיתים על האש למשך 15 דק ?

השב
ניקי ב

הי חגית
תבשלי אותם 10 – 15 דקות על האש, לסנן ולעשות שוב.

השב
רון

חג שמח
האם מטגנים את הבשר בשמן או במחבת חמה ללא שמן?

השב
מורן

היי ניקי
האם אני יכולה להעביר את התבשיל לקדרת חרס?
(לא בטוחה אם הסיר שיש לי מתאים לאפייה בתנור)
תודה ויום מקסים 🙂

השב