מרק גולש

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מרק גולש

מרק גולש

מרק חורפי נהדר מלא בשר וירקות המרק של החורף. מבחינתי לא צריך לאכול כלום אחרי שאוכלים צלחת ממנו אולי עוד צלחת מרק . זה אחד המרקים שאני הכי אוהבת להכין אני אוהבת את הטעם הנהדר של המרק ואת הריח שיש בבית.
אח מרק בחורף איזה תענוג כיפי.

5 מנות

מרכיבים:

בצל גדול
600 ג` צלי כתף טרי חתוך לקוביות
4 שיני שום
עגבניה חתוכה
פלפל אדום
3 תפוחי אדמה
נקניק קבנוס
8 כוסות מים רותחים
100 ג` רסק עגבניות (קופסא קטנה)
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
2 כפות א. מרק
פלפל שחור גרוס טרי
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.

2. להוסיף כף פפריקה לבצל לערבב כמה שניות מעל לשים את קוביות הבשר ולטגן כשתי דקות.

3. לכסות את הבשר במים רותחים וקצת יותר לכסות ולהשאיר פתח, לבשל כשעתיים לוודא שיש מספיק נוזלים מידי פעם לערבב.

4. כשהבשר מתרכך מעט להוסיף 8 כוסות מים רותחים, לחתוך את העגבניה והפלפל לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם הרסק, פטרוזיליה, סוכר ותבלינים, את התפוחי אדמה לחתוך לקוביות בינוניות ולהוסיף לסיר ולכסות חלקית.

5. לבשל כשעה וחצי או עד שהבשר והתפוחי אדמה רכים.

6. כ 10 דקות לפני תום הבישול לחתוך את הקבנוס ולהוסיף למרק.

כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף למרק חריפות פלפל ירוק חריף מאוד מתאים תחתכו אותו קטן, ניתן להכין יום מראש, הקבנוס לא חובה.

4400 צפיות 35 צפיות היום

מרק גולש מרק גולש

גולשים מכינים וממליצים:

נטלי : התחלתי לעשות את המרק על בסיס קבוע. כל פעם יוצא מעולה. תודה רבה ניקי!

דנה :"אין לי מילים, על הנסיון הראשון יצאה מנה סופר מקצועית ועדיין מפנקת וביתית. מתכון לא מאיים שגרם לי סוף סוף להתעסק עם בישול בשר, והקבנוס- שוס! כמו תמיד, את אף פעם לא מאכזבת. תודה."

אסתי : "הכנתי את המרק אתמול יצא מעדן!!! הקטן שלי אכל 2 צלחות מלאות ובעלי היה מלא מחמאות.
את מלכה!"

אלונה : "מרק מעולה, טעים טעים טעים.
הילדים אפילו ביקשו תוספת"

תגובות

147 תגובות ב "מרק גולש"

  הרשם  
עדכן

בוקר טוב ניקי
רציתי לדעת אם אפשר להשים בשר ראש?
תודה

היי ניקי,
עשיתי כמה פעמים את המרק ויצא אליפות!!
אם אני רוצה להשתמש במתכון ולעשות אותו כגולש רגיל- פשוט לוותר על ה8 כוסות מים?
תודה 🙂

שירן דולינקו

מרק מעולה!!! בעלי לא מפסיק לבקש ממני להכין! תודה לך ניקי המהממת

אין לי מילים, על הנסיון הראשון יצאה מנה סופר מקצועית ועדיין מפנקת וביתית. מתכון לא מאיים שגרם לי סוף סוף להתעסק עם בישול בשר, והקבנוס- שוס! כמו תמיד, את אף פעם לא מאכזבת. תודה.

ניקי לפני הכל אני רצה עם המתכון הזה כבר שנתיים והוא אחד האהובים בבית
רציתי לשאול האם אפשר לשים פפריקה מרוקאית במקום מתןקה. יצא טוב?

היי ניקי,
האם אפשר להשתמש בבשר שריר? אותו זמן בישול? יצא רך? מה ההבדל? הקצב אמר שזה יותר מתאים…אני לא מבינה בזה..מה דעתך?

ניקי- ניתן להוסיף חומוס (סנפרוסט) במקום התפוחי אדמה?
יצא טוב?

1 6 7 8