גולש מעולה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
גולש מעולה

גולש מעולה

כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול, הבשר יוצא רך רך, התפוחי אדמה רכים, תבשיל שמתבשל שעות ושווה כל רגע הוא טעים ברמות והרוטב נפלא! תתכוננו להתאהב. בתבשיל מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו.

4 מנות

מרכיבים:

קילו בשר לגולש חתוך לקוביות
(מספר 4 – 5 – 6 עדיפות ל 5)
בצל גדול
4 תפוחי אדמה
3 גזרים
כפית קמח
3 שיני שום
פלפל ירוק חריף
4 עגבניות
כפית סוכר
כף רסק עגבניות
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

הכנות:

1. לחמם סיר עם כמה כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לסיר ולטגן כמה דקות עד הזהבה תוך כדי בחישה. לפרוס את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן.

2. להוסיף את הבשר לבצל ולטגן כמה דקות להפוך אותו מידי פעם.

3.  לחלוט את העגבניות ולחתוך לקוביות, מי שלא יודע למה הכוונה מוזמן להיכנס לקישור יש הסבר מפורט כולל תמונות. נכון שזה נראה קל אחרי שרואים את התמונות ? מי שאין לו חשק / זמן שיוותר על השלב הזה

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף לסיר יחד עם רסק סוכר ותבלינים לכסות הכל במים וקצת יותר.

5. לכסות חלקית להשאיר פתח קטן, לערבב חצי כוס מים עם הקמח ולהוסיף לסיר לבשל כשעתיים וחצי.

*6. לחתוך את התפוחי אדמה, גזר ופלפל לקוביות להוסיף לתבשיל, לנער קצת ולבשל עד שהכל רך. לעקוב שלא חסרים נוזלים ולערבב מידי פעם. מעולה!

כדאי לדעת ש…
הדבר הכי חשוב בתבשיל הזה סבלנות, לוקח כשלוש וחצי ארבע שעות עד שהבשר מוכן, אני ממליצה על מספר 5 טרי הוא מושלם לסוג כזה של תבשילים גם אסאדו הולך, אפשר לשים רק תפוחי אדמה ולוותר על הגזר.
התבשיל יוצא פיקנטי חריף למי שזה מפריע שיוריד את הפלפל או שישים חצי פלפל (שיהיה מעניין בפה)
הקמח לא חובה ניתן להכין בלי.  אוהבים בצל ? תוסיפו עוד אחד זה רק יעשה טוב לטעם.
ניתן להכין יום מראש ואפילו יומיים, אפשר להקפיא ללא התפוחי אדמה.
התבשיל לא מתוק למי שאוהב מתיקות אפשר להוסיף 2 כפות סילאן.
רוטב אליפות תכינו חלה ותלקקו ת'אצבעות, פשוט נפלא בשר נהדר.

7612 צפיות 20 צפיות היום

גולש מעולהגולש מעולהגולש מעולה

גולשים מכינים וממליצים:

ענת : "רציתי לעדכן שיצא מעולה !!! מזל שהכנתי כמות כפולה :-)"

בתיה : "הכנתי לשבת ויצא מעדן!!"

דידי : "וואו!!!! מדהים!!! האיש חיסל כמעט הכל לבד והוא אחד הבררנים… וכמובן שגם הקטנטנים התלקלקו… תודה על מתכון מנצח!!"

בלי : "חזרתי לספר שהיה טעים בטרוף היו לי אורחים וכרגיל קטפתי מחמאות בזכותך.."

ציפי : "גולש מעולה ממש, ככתוב. מעט עבודה ומתקבל תבשיל נהדר"

יגאל : "מדהים ביותר! אני לא מהבשלנים והילדים מאוד בררנים והתגובות היו שיצא מדהים."

תגובות

107 תגובות ב "גולש מעולה"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי האם אפשר להשתמש בבשר שריר? תודה

שאלה: קיימת תופעה של הצטברות שכבה קצת שרופה בקרקעית הסיר. מדובר בסיר רחב, על אש ממש נמוכה עם הרבה נוזלים ובכל זאת מתגבשת בתחתית?
שכבה דקה מאוד קצת שרופה. מה עושים?

הי ניקי!

המתכון נראה מעולה! אני רוצה להוסיף פטריות… אילו פטריות כדאי להוסיף (טרי/ שלמים משימורים ) ובאיזה שלב? תודה מראש!

מדהים ביותר! אני לא מהבשלנים והילדים מאוד בררנים והתגובות היו שיצא מדהים.

בוקר טוב
סילן מתאים לכאן? במקום הסוכר
תודה

שלום,אפשר מכתף
תודה חג שמח

אפשר לשים על הפלטה?

היי ניקי
יש לי בשר כבר חתוך לקוביות. כמה זמן צריך לבשל בסיר לחץ?