חמין קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חמין קל הכנה

חמין קל הכנה

תבשיל קדירה משגע לשבת חורפית תדמיינו את הריח הטוב את הטעם הנפלא, חוץ מזה חמין זה הכי חיים קלים סיר אחד שנכנס בו הכל תוספות מנה עיקרית, אל תוותרו על החיטה היא הדבר הכי טעים בחמין.
הכל רך הבשר מתפרק למלא את הצלחת מכל טוב ולהנות מכל ביס, הכי טעים שיש חמין טוב במלא מובן המילה.

5 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים / 3 משולשים
500 ג' בשר צלי חתוך לקוביות בינוניות
חצי כוס שעועית שהושרתה
3/4 כוס חיטה שהושרתה
3 ביצים
בצל גדול
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 כוסות מים
בטטה
2 כפות סילאן
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה
כף גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לפני הכל תכינו סיר גדול עכשיו אפשר להתחיל, לחתוך את את הירקות לקוביות בינוניות, בטטה לחתוך גס, את הירקות לפזר בתחתית הסיר כשכבה ראשונה.

2. מעל להניח את העוף והבשר ומעל לשים את החיטה והשעועית.

3. לערבב כוס מים רותחים עם הרסק קטשופ, סילאן והתבלינים ולצקת באופן שווה מעל. להוסיף את שארית המים, המים אמורים לכסות כמעט הכל.

*4. לבשל על האש כ 30 דקות מכוסה חלקית ולהוסיף את הביצים, להכניס לתנור ל 100 מעלות לכל הלילה, מכוסה.

יחד עם החמין היו מספר דברים נוספים:
מרק עדשים, שניצל חציל, אורז, לחמניות מתובלות, טחינה וסלט ירקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על העוף ולהגדיל את כמות הבשר לקילו, הבטטה לא מתפרקת החוכמה זה לחתוך אותה גס ושמוציאים אותה מהסיר לעשות את זה בעדינות. אפשר לוותר על החיטה ולהוסיף במקום 3 כפות גריסי חיטה אין צורך להשרות מראש. להשרות זה אומר לשים את החיטה והשעועית בקערות לכסות במים ויותר ולהשרות כל הלילה.
נתקעתם לא הספקתם להשרות ואתם נורא רוצים להכין חמין ?
חיטה לבשל 15 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה, שעועית לבשל 5 דקות במים רותחים ולהשאיר מכוסה שעה.
סילאן אפשר להחליף בדבש אותה כמות.

6146 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

152 תגובות

שחר

הי ניקי! בגלל שאנחנו שומרים שבת, אפשרי לשים לילה על הפלטה במקום לילה בתנור?

השב
נגה

היי ניקי
כמה שאלות
1.כמה שעות צריך להשרות את הקטניות? אני רוצה להכניס את הסיר בליל שישי לתנור…
2.מה גודל הסיר?קוטר?
3.אנחנו חמישה סועדים אפשר להוסיף ביצים?

השב
ניקי ב

קבלי תשובות:
תשרי כ 10 שעות בערך, סיר גדול לפחות 28 גם 30 הולך, תוסיפי ביצים אין בעיה.

השב
ניקי ב

לא היא כבר מבושלת, למה להשתמש בחמין בשעועית קפואה ? אם את מאוד רוצה תוסיפי בחצי שעה האחרונה לקראת הסוף.

השב
נגה

תודה!
מצאתי במקפיא גם בשר שפונדרה..מתאים? (כמה מציאות יש לי במקפיא אחד )

השב
הדס

ניקי מעלפת אחת!!! חמין פשוט מושלם איזה טעים יצא… אין דברים כאלה!! הארת לנו את השבת..
וזה היה על הפלטה אז לכל החוששות, תדעו שיצא משו משו

השב
לילי פ.

שלום ניקי,
חייבת לציין שאת גדולה. אין על המתכונים שלך!
יש לי שאלה בקשר לחמין שאני מכינה בפעם הראשונה. להכניס את החמין לתנור על איזו תוכנית, ובאיזה מדף הכי תחתון. אני מפחדת שישרף.

השב
ניקי ב

היי לילי
ג"ח עליון תחתון ובאמצע התנור, תוודאי שיש מספיק נוזלים זה הכל וחום נמוך.

השב