תבשיל דגים חריף

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל דגים חריף

תבשיל דגים חריף

בסופו של דבר המנה הראשונה שאני מעדיפה היא דגים. גדלתי על זה אמא שלי מכינה יופי של דגים. פותחים את הארוחה עם דג טוב הרבה ירקות אבל חשוב שלא יהיו חתוכים
גדול עדיף קטן שיספגו את הרוטב, מגישים פילה מעל את הירקות והכל נמצא בתוך רוטב שכולם מתים לטבול את החלה בו.  בדרך כלל מתאפקים ותאמינו לי שזה קשה ולא לוקחים עוד מנה כי יש עוד הרבה אוכל. מבטי הגעגועים שמלווים את הסיר שנלקח מהשולחן…אוף זה טעים !

6 מנות

מרכיבים:

6 – 7 פילטים חתוכים לאצבעות עבות
(סול, אמנון, מרלוזה)
מיץ מלימון אחד
ראש שום מפורק
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר שטוחה
פלפל אדום חתוך קטן
פלפל ירוק חריף גדול חתוך קטן
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את הפילטים כ 30 דקות בלימון , אמנון לפחות שעה וחצי.

2. לשים בסיר חם 4 – 5 כפות שמן לטגן קלות את שיני השום להוסיף פלפלים, רסק, סוכר, תבלינים , עשבי תיבול ושארית הלימון.

3. לשטוף את הדגים ולהניח מעל העשבי תיבול לכסות במים ולבשל כ 20 – 25 דקות לבדוק טעמים.

3147 צפיות 3 צפיות היום

תבשיל דגים חריף

תגובות

141 תגובות ב "תבשיל דגים חריף"

  הרשם  
עדכן

שלום ניקי האלופה!!
אפשר לשלב פה תפוחי אדמה?

הי ניקי… שלחת אותי לכאן. נראה מצוין. תודה!
לגבי הפלפל החריף – לקצוץ פלפל שלם או פחות אם אני רוצה חריפות מעודנת? בד"כ אני שמה שליש פלפל ירוק חריף כמו שהוא
ושאלה נוספת – שייך להוסיף גרגרי חומוס? כמה?
הבן שלי מאוד אוהב…
תודה רבה:)

הי ניקי.. המתכון הזה נפל עלי משמיים, חיפשתי מתכון קל וטעים והנה הגעת, כרגיל….
אני מארחת לראשונה את חמתי השבת (בעזרת ה') ואני מאוד לחוצה, בא לי לפנק אותה אבל אין לי כישורים מעולים במטבח. אז חשבתי עליך….
אני מעולם לא התעסקתי עם דגים, על איזה דג את הכי ממליצה לי שלא צריך להתעסק איתו יותר מדי? לקנות קפוא או טרי?
לטגן שיני שום שלמות?
לכמה מנות זה מספיק? אני צריכה ל8 מנות בערך…
תודה רבההההההההה

1 7 8 9