תבשיל דגים חריף

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל דגים חריף

תבשיל דגים חריף

בסופו של דבר המנה הראשונה שאני מעדיפה היא דגים. גדלתי על זה אמא שלי מכינה יופי של דגים. פותחים את הארוחה עם דג טוב הרבה ירקות אבל חשוב שלא יהיו חתוכים
גדול עדיף קטן שיספגו את הרוטב, מגישים פילה מעל את הירקות והכל נמצא בתוך רוטב שכולם מתים לטבול את החלה בו.  בדרך כלל מתאפקים ותאמינו לי שזה קשה ולא לוקחים עוד מנה כי יש עוד הרבה אוכל. מבטי הגעגועים שמלווים את הסיר שנלקח מהשולחן…אוף זה טעים !

6 מנות

מרכיבים:

6 – 7 פילטים חתוכים לאצבעות עבות
(סול, אמנון, מרלוזה)
מיץ מלימון אחד
ראש שום מפורק
רסק עגבניות קטן
כפית סוכר שטוחה
פלפל אדום חתוך קטן
פלפל ירוק חריף גדול חתוך קטן
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את הפילטים כ 30 דקות בלימון , אמנון לפחות שעה וחצי.

2. לשים בסיר חם 4 – 5 כפות שמן לטגן קלות את שיני השום להוסיף פלפלים, רסק, סוכר, תבלינים , עשבי תיבול ושארית הלימון.

3. לשטוף את הדגים ולהניח מעל העשבי תיבול לכסות במים ולבשל כ 20 – 25 דקות לבדוק טעמים.

1487 צפיות 4 צפיות היום

תבשיל דגים חריף

תגובות

139 תגובות ב "תבשיל דגים חריף"

  הרשם  
עדכן

הי ניקי… שלחת אותי לכאן. נראה מצוין. תודה!
לגבי הפלפל החריף – לקצוץ פלפל שלם או פחות אם אני רוצה חריפות מעודנת? בד"כ אני שמה שליש פלפל ירוק חריף כמו שהוא
ושאלה נוספת – שייך להוסיף גרגרי חומוס? כמה?
הבן שלי מאוד אוהב…
תודה רבה:)

הי ניקי.. המתכון הזה נפל עלי משמיים, חיפשתי מתכון קל וטעים והנה הגעת, כרגיל….
אני מארחת לראשונה את חמתי השבת (בעזרת ה') ואני מאוד לחוצה, בא לי לפנק אותה אבל אין לי כישורים מעולים במטבח. אז חשבתי עליך….
אני מעולם לא התעסקתי עם דגים, על איזה דג את הכי ממליצה לי שלא צריך להתעסק איתו יותר מדי? לקנות קפוא או טרי?
לטגן שיני שום שלמות?
לכמה מנות זה מספיק? אני צריכה ל8 מנות בערך…
תודה רבההההההההה

היי ניקי,
האם אפשר להכין עם דג נסיכה?

היי ניקי
אני צריכה עזרה דחוף…
עשיתי בעבר את הדג הזה ויצא מצוין
היום משום מה יצא לי הרוטב ממש נוזלי וחריףףף
מה עושים??
תודה מראש

מעולה מעולה מעולה! ויוצא כל כך יפה

היי ניקי,
אפשר להכין מדג סלומון את המתכון?
תודה על הכל!

הי ניקי, יש לי פילטים של דג לברק. האם מתכון זה מתאים. ואם לא, אשמח למתכון מתאים. תודה.

היי ניקי, תודה רבה על כל המתכונים המצוינים והמטריפים!!!!!!!!!!
רציתי לדעת אם אפשר להכין את זה בתנור, כי בבישול זה מתפרק כל הדגים אא"כ לא שמים דג מעל דג…
ושוב תודה על המתכונים המעולים

היי ניקי, במידה ומכינים דג ברוטב פיקנטי עם חומוס, האם יש לבשל בנפרד את החומוס לפני או מספיק רק להשרות ללילה ולשים ישר ברוטב???
בכלל, אשמח לדעת איך זה הולך עם חומוס, שעועית, עדשים באופן כללי. רק להשרות או השריה ובישול במים רותחים?
תודה ולילה טוב 🙂

שבוע טוב!
הכנתי לשבת ויצא ממש טעים! לא נשאר פירור ועוד בעלי ביקש את הסיר כדי לנגב את הרוטב עם החלה. יש לציין שהוא לא חובב דגים גדול.. תודה רבה!

היי ניקי… כמה מים צריך לשים במתכון?

אפשר להקפיא?

האם אפשר בלי שום ?

מה אפשר לשים במקום רסק עגבניות?

היי ניקי
האם צריך לבשל עם מכסה?

איילת בן זקן

שלום, בעלי צדוק שואל אם אפשר להחליף את הכורכום בפטרוזיליה?. כי הוא שמע באחד המאמרים שהוא קורא שזה טוב למעיים.

הכנתי היום. יצא סוף הדרך. אנשים ליקקו את האצבעות. הבשר הכי טעים שעשיתי עד היום.

היי ניקי. אני עכשיו מכינה את הדג. אבל הירקות והכל נשאר מתחת לדג ומעליו יש רק מים.
מה לא עשיתי נכון?