פילה אמנון ברוטב פיקנטי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פילה אמנון ברוטב פיקנטי

פילה אמנון ברוטב פיקנטי

הכמות שאלות  מגולשים שקיבלתי על הדג הזה מדהימה מי תאר לעצמו שהדג הזה כל כך פופולארי ?
יש לומר בצדק בטיפול נכון הדג הזה מעולה, לפני כמה זמן אכלתי אותו באירוח ונשביתי בקיסמו הוא טעים!
הוא זמין בסופרים (קפוא).
הפעם החלטתי להכין אותו עם ירקות כתומים שיהיה צבעוני בעין והרבה רוטב טעים (חשוב מאוד לבעל).
הפילה אמנון מאוד מתאים כמנה ראשונה באירוח ובחגים.
מנה ראשונה לארוחת שבת שעושה טעים בפה ונותנת התחלת ארוחה קלה ולא כבדה והכל התחיל מדג אמנון אחד…

4 מנות

מרכיבים:

6 דגי אמנון – פילה
2 לימונים
בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס
3 שיני שום פרוסות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים כתומים חתוכים לקוביות
פלפל חריף קצוץ
4 גזרים פרוסים
רסק עגבניות קטן
פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)
מעט סוכר
א. מרק
פלפל לבן
מלח

הכנות:

1. להשרות את הדגים במיץ לימון כשעה וחצי ולשטוף.

2. למחבת חמה עם שמן להוסיף את הירקות ולטגן  כ 10 דקות מידי פעם לערבב, לתבל להוסיף רסק פטרוזיליה בנדיבות ולכסות במים, לבשל עד שהירקות רכים.

3. להוסיף את הדגים שישקעו ברוטב ולבשל כ 20 דקות, מידי פעם לנער את הסיר.

11222 צפיות 137 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פילה אמנון ברוטב פיקנטי, מתבקשת כאן חלה לשבת, אח איזה רוטב

פילה אמנון ברוטב פיקנטי

פילה אמנון ברוטב פיקנטי, בתאבון!

פילה אמנון ברוטב פיקנטי

גולשים מכינים וממליצים:

רויטל : "רוצה להודות לך מאד…הדגים חוסלו בשבת וקיבלתי כאלה מחמאות!
חייבת לציין שזו לא פעם ראשונה ותמיד הכל יוצא מדהים!
תודה רבה לך על האתר השימושי."

חנה : מעולה!!!!!!!
הכנתי בערב שישי שעבר והתחסל וביקשו עוד.. השבוע אני מתכוונת להכין שוב.
מתכון מנצח!! תודה רבה

חני : היי ניקי, הכנתי את זה עכשיו וזה יצא מדהים!!!! תודה רבה

שיילו : הכנתי את הדגים לשבת ופשוט אין יותר טעים מזה… מלא זמן חיפשתי מתכון טוב לדג מושט…נדמה לי שמצאתי.גרדו את התחתית של הסיר.

שרי: "ניקי יקרה ואהובה חג שמח חייבת לפרגן בענק. אתמול ערכנו את ליל הסדר בביתנו ל-20 איש. היה מושלם. כל השולחן כולו היה ניקי. כל המטעמים זכו לתשבוחות אדירות. אני, שעד לפני כמה שנים בקושי נכנסתי למטבח, זכיתי לכינויים ולביטויים, כמו "הבשלנית" "מהפך", "וואאוו איזה טעים", "מעדן" ועוד. על השולחן כיכבו חוץ מהדג גם סלט הקינואה, הסלט הירוק עם הרוטב המעלף, צלי בשר, עוף בערמונים (בלי הקמח כמובן) , תפו"א בגריל, עוף בתנור ועוד. בקינוחים חגגנו על עוגת התפוחים בתוספת גלידת וניל ועל הבראוניז הכשרים לפסח. אליפות מבית ניקי. כשר וטעים לפסח. תודות."

רייזל : "טעים טעים טעים. כמעט חבל שיש מנה עיקרית בשבת, רק הדג וחלה זה מספיק!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

185 תגובות

כרמית

היי ניקי, תודה על המתכון האלוף שמככב אצלי כל שבת.
השבוע הכנתי כמה וכמה דברים מהאתר – יצא מדהים!
רציתי לשאול אם אני מכינה 8 דגים ואין לי מקום במחבת עדיף להכין בסיר או בשתי נגלות במחבת?
שאלה שניה – בעלי קנה לי תבלין בשם תערובת חוויאג' תימני – מה אפשר לעשות עם זה? למה זה מתאים??

השב
רחלי

סליחה על השעה,
מכינה צהריים למחר : )
מתאים להוסיף גרגירי חומוס?

השב
ענת

היי ניקי
האם אפשר השרייה יותר ארוכה משעה וחצי? נאמר לילה שלם? או שזה פוגע בטעם הסופי?..

השב
שירן

היי ניקי ,
תבורכי ניקי, שולחת לך את כול המחמאות והתשבוחות,
בעבור המתכון לתבשיל הנפלא והפיקנטי,של דג האמנון.
בזכותך קרה פה ממש -נס :
בעלי שלא נוגע בדגים מאז ילדותו, התאהב בתבשיל הדג ,וברוטב הפיקנטי,
ואמר שזה מאוד מאוד טעים.
המתכון שלך מעולה, ומעכשיו לא אצטרך לחפש לו מתכון חלופית לדג,
בעיקר בחגים.
ניקי,יישר כוח על כול המתכונים המעולים ,ועל האתר הכול כך מוצלח .
שירן.

השב