לבבות ארטישוק ממולאים בשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לבבות ארטישוק ממולאים בשר

לבבות ארטישוק ממולאים בשר

אני מוסיפה עוד ממולאים לרשימת הממולאים הגדלה של האתר והפעם לבבות ארטישוק מוצר נפלא מאוד קל למלות ואם תכינו לפי המתכון יצא תבשיל מעולה! עם הרבה רוטב טוב איזה כיף למי שיכין 🙂

מרכיבים:

10 לבבות ארטישוק
250 ג' בשר בקר טחון
בטטה קטנה מאוד
בצל קטן קצוץ
חלמון
כפית פפריקה
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

חלבון

רוטב:
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
רסק עגבניות קטן
כפית קמח
2 – 3 כוסות מים
כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שאטה טחון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מעט כורכום
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה מאוד ולמעוך, לטגן את הבצל עד שמזהיב לערבב את כל המצרכים.

2. לחלוט את הלבבות כ 8 דקות במים רותחים ולקרר להבריש כל לב בחלק הפנימי עם החלבון.

3. למלא את הלבבות לעשות גבעונת קטנה לקרר כ30 דקות.

4. הכנת הרוטב:
במחבת חמה עם כמה כפות שמן ללטגן את הבצל והשום להוסיף את הרסק והתבלינים לערבב חצי כוס מים וקמח ולהוסיף יחד עם שאר המים ולבשל כמה דקות.

5. במחבת נפרדת לטגן את הלבבות הממולאים כדקה מכל צד. להעביר לרוטב שיכסה עד 3/4 גובה להנמיך לאש בינונית לכסות חלקית ולבשל כ 30 דקות לבדוק שהלבבות רכים.

14523 צפיות 79 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לבבות ארטישוק ממולאים בשרלבבות ארטישוק ממולאים בשרלבבות ארטישוק ממולאים בשר

גולשים מכינים וממליצים:

תמי : "עשיתי לשבת, יצא פשוט מושלם, מנה של אולם, כל הכבוד על המתכון המושלם"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

182 תגובות

גלית

ניקי שלום, הכנצי שבוע שעבר את הקיש פטריות בטטה. יצא מעולה! צודה על מתכונים ניפלאים.
לגבי מתכון הארטישוק האם ניתן להשתמש בתחתיות ארטישוק קפואות?

השב
סילביה

יצאה טעים.
קניתי לבבות קפואות אבל כדי לרכך אותם, בישלתי אותם כ40 דקות

השב
חנה

אפשר לקבל הסבר כיצד לטגן. לא ראיתי שרשום שיש לצפות קודם, האם צריך לצפות לפני הטיגון? האם אפשר לוותר על החלבון בשל רגישות לביצים?

השב
ניקי ב

אין צורך לצפות קודם מטגנים את הארטישוק הממולא מכל הכיוונים בעדינות מידי פעם לסובב, זה טיגון קצר. אי אפשר לוותר על החלבון הוא תופס שלא יתפרק.

השב
אורית

היי ניקי
אפשר לוותר על פלפל שאטה או תחליף אחר ( לא חריף) ?
תודה

השב
תמי

עשיתי לשבת, יצא פשוט מושלם, מנה של אולם, כל הכבוד על המתכון המושלם

השב
שרית

היי ניקייי… מאיפה משיגים לבבות ארטישוק? קפוא מהסופר?

השב
מיכל

ניקי שלום! יש לי שתי שאלות –
1. אפשר לוותר על הבטטה / לשים משהו אחר במקום?
2. במידה ואני רוצה להכין יום לפני האם עדיף להכין עד השלב של הטיגון כולל ואת היתר באותו יום או להכין את המנה בשלמותה יום לפני ולחמם?
תודה רבה וחג שמח!

השב
ניקי ב

היי מיכל
שימי תפוח אדמה במקום, אין בעיה להכין מראש ולחמם. חג שמח וטעים.

השב
מיכל

תודה רבה על המענה המהיר. עכשיו אני רואה שצריך קמח. להחליף בקמח מצה / משהו אחר או לוותר?

השב