אורז עם דלעת צימוקים ושקדים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז עם דלעת צימוקים ושקדים

לפעמים בא להרשים, להגיש את האורז בצורה קצת יותר אלגנטית (ברור שזה בשביל לקבל עוד מחמאות) פשוט ביותר יוצאת מנה טעימה מאוד, השילוב של הצבע הלבן והכתום פשוט מקסים.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
בצל קצוץ
2 גזרים
100 ג' דלעת
3 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
2 כפיות שטוחות מלח

חצי כוס שקדים פרוסים
חצי כוס צימוקים בהירים
כפית שמן

הכנות:

1. לטגן את הבצל לחתוך את הגזר לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל,לחתוך את הדלעת לקוביות ולהוסיף לטגן במשך כמה דקות עד שהן קצת מתרככות.

2. להוסיף את האורז מים ולתבל להרתיח לכסות ולהנמיך את האש ל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לשים את הצימוקים במים חמים כדקה שתים ולסנן. במחבת חמה לשים כפית שמן ואת הצימוקים והשקדים לקלות במשך כמה דקות.

4. הגשה:
להגיש את האורז בצלחת הגשה ומעל לפזר את השקדים והצימוקים.

שאלות ותשובות

כמה זה 100 ג' דלעת ? שהירקן ישקול לכם או להשתמש בחתיכה קטנה של דלעת
אין לי דלעת מה אפשר במקום ? בטטה קטנה או להוסיף עוד גזר ואפילו אפשר גם בלי
אפשר להכין מראש ? אין בעיה יום מראש
איך מחממים ? על 180 מעלות מכוסה כ 20 דקות
אני תמיד שמה 2 כוסות מים על כוס אורז – אני לא, כוס וחצי מים על כוס אורז
האורז מספיק להתבשל ? כן
איך עושים את הצורה היפה ? דוחסים את האורז לכלי ואז הופכים ושולפים
אני לא אוהב ירקות כתומים אפשר בלי ? אפשר אבל זה יותר יפה כשמגישים
חייבים לעשות את הצורה הזאת ? ממש לא
כמה פלפל שמים ? לפי הרגש אני בדרך כלל נותנת כמה סיבובי מטחנה
כשקולים צריך לערבב ? כל הזמן

976 צפיות 7 צפיות היום

אורז עם דלעת צימוקים ושקדיםאורז עם דלעת צימוקים ושקדים

גולשים מכינים וממליצים:

 

 

 

תגובות

25 תגובות ב "אורז עם דלעת צימוקים ושקדים"

  הרשם  
עדכן

כמה מ"ל זה כוס, 200 או 240?

היי ניקי האם אפשר רק עם גזר ?

תודה 🙂

אפשר להכין ולהקפיא?

הי ניקי. מה שלומך ? שלחתי אתמול פניה באתר. אשמח לשמוע מה את חושבת. תודה מראש ויום נעים. הי ני קצרת אין סוף מחמאות השבת. החל ממנת הפתיחה ועד הקינוח … הכל יצא מעולה ! אין כמוך ! ביום חמישי יש לי אורחים בצהריים. אני רוצה להכין את התפריט הבא: בצניקי – לחמעגון – פיצה בשרית. מרק עגבניות ושיבולת שועל. שיפודי פרגיות בטריאקי ודבש כבד עם בצל ברוטב משגע בקר ברוטב דבש וחרדל שיוצא רך רך/צלי כתף ביין אדום יבש. אורז עם דלעת צימוקים ושקדים אנטיפסטי תבשיל אפונה ואטריות. השאלה היא איזה מהמתכונים אני יכולה להכין יומיים קודם. אני רוצה… קרא עוד »

הי ני
קצרת אין סוף מחמאות השבת. החל ממנת הפתיחה ועד הקינוח … הכל יצא מעולה !
אין כמוך !
ביום חמישי יש לי אורחים בצהריים. אני רוצה להכין את התפריט הבא:
בצניקי – לחמעגון – פיצה בשרית.
מרק עגבניות ושיבולת שועל.
שיפודי פרגיות בטריאקי ודבש
כבד עם בצל ברוטב משגע
בקר ברוטב דבש וחרדל שיוצא רך רך/צלי כתף ביין אדום יבש.
אורז עם דלעת צימוקים ושקדים
אנטיפסטי
תבשיל אפונה ואטריות.
השאלה היא איזה מהמתכונים אני יכולה להכין יומיים קודם. אני רוצה בשלישי ורביעי להכין מה שאפשר. וביום חמישי רק את המתכונים של הרגע האחרון …
תודה רבה אלופה !

מזה 100 גרם דלעת

המים צריכים להיות רותחים כשמוסיפים לאורז או מים פושרים ושירתחו תוך כדי?
אני תמיד עושה 3 כוסות מים רותחים על 2 כוסות אורז ואף פעם לא יוצא לי "אחד אחד". תמיד זה דביק…

היי אני רוצה להכין את המתכון הזה עם אורז מלא אלו שינויים לערוך בו? (כמות המים?)
תודה!

היי ניקי ,
אני רוצה להכין לערב חג.. זה יהיה חגיגי בלי הירקות ?
רק אורז לבן עם השקדים והצימוקים ?
ועוד משהו- עם אני עושה בסיר ורוצה לעשות את הצורה כמו שלך איך בדיוק לעשות ?

שלום ניקי,

את האורז מוסיפים בשלב 2 ? נראה לי שהחסרת

תודה על הרעיונות והמתכונים, נעזרת בך הרבה

טו בשבט שמח

היי ניקי

איזה סוג אורז את משתמשת?
תודה!