איך מכינים מופלטה ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
איך מכינים מופלטה ?

איך מכינים מופלטה ?

איך מכינים מופלטה ? מימונה זה החג של המרוקאים ואחד הדברים המופלאים שיש בחג הזה זה המופלטה בסך הכל בצק דק וחם עם חמאה ודבש אבל כמה שזה טעים.

20 יחידות

מרכיבים:

500 ג' קמח רגיל
כפית שמרים יבשים (אין טעות בכמות)
כפית סוכר
קורט מלח (מה שנתפס בין שתי אצבעות)
כוס וחצי מים פושרים (קצת פחות)

חצי כוס שמן (לשמור לאחר כך)

מומלץ להסתכל גם כאן

מופלטה

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק קצת דביק, לקמח משטח עבודה ללוש את הבצק כדקה לשמן קערה לשים את הבצק ולכסות. להמתין כ 5 דקות (קצת זמן) ולהתחיל לעבוד.

2. לחתוך את הבצק ל 15 יחידות למתוח ולעגל כלפי מטה זה לא חייב להיות כדור מושלם, את כל הכדורים להניח על משטח משומן ולהבריש / ללטף אותם בשמן.

3. לשמן משטח עבודה להרטיב את האצבעות בשמן לא להתקמצן להיות נדיבים עם השמן כל זמן הכנת המופלטות. לקחת כדור לשטח למתוח אותו עם כף היד לצורת עיגול כשהבצק כמה שיותר דק להעזר בכריות של באצבעות. כל הזמן לטבול את האצבעות בשמן ללטף את המופלטה ולשמן את משטח העבודה, חשוב שהמופלטה תיהיה בגודל המחבת שמשתמשים בה שלא תיהיה גדולה מידי.

4. במחבת חמה להניח את המופלטה להמתין כדקה ואז להפוך, זאת המופלטה היחידה שמטגנים משני הצדדים, מראש כשהמופלטה במחבת להתחיל להכין עוד מופלטה ואז כשהופכים מניחים עליה את המופלטה הנוספת להמתין כדקה תציצו ותראו שהחלק התחתון מוכן ואז להפוך את כל הערימה כלומר שהמופלטה שהייתה למטה עכשיו למעלה ושוב מניחים עוד אחת ממתינים ואז הופכים את כל הערימה זה נשמע מסובך זה לא.

5. אפשר להכין כמה מופלטות ברצף ואז להוציא נגיד אחרי 6 – 7 יחידות תוציאו אפשר גם פחות מה שנוח למי שמכין ואז מתחילים שוב מופלטה ראשונה מטגנים משני הצדדים וההמשך.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

הערות:
מופלטות אוכלים חמות לא טעים לאכול קר במימונה עושים לפעמים הפסקה ואז כשמגיעים עוד אורחים מתחילים להכין שוב העיקר שיקבלו מופלטות חמות.
לא נורא אם נקרע במהלך ההכנה זה יכול לקרות אבל מומלץ שלא חשוב להקפיד לשמן לא לנסות לחסוך בשמן. המופלטות הראשונות לא תמיד יוצאות כמו שצריך לפעמים נקרע לפעמים עבה מידי לא להתייאש סבלנות בסוף זה מצליח אחרי שמכינים כמה פעמים פתאום הכל מסתדר אז לקחת בקלות.
להכין חמאה דבש, ילדים אוהבים שוקולד, טעים טעים ועוד פעם טעים.

9263 צפיות 17 צפיות היום

יאללה לעבודה הנה הבצק מוכן

הכדורים מוכנים מעט לעגל וזה מספיק

 משומנים כמו שצריך מכל הכיוונים

לקחת כדור אחד ולשטח לעלה דק

המופלטה נכנסת למחבת חמה

עכשיו להפוך

עוד מופלטה מונחת מעל התחתונה מציצה מלמטה

את כל הערימה הופכים והופ האחרונה עכשיו ראשונה

גולשים מכינים וממליצים:

אני : הכנתי פעם ראשונה ויצא מדהים!! יישר כוחך על המתכונים- את כישרון גדול!
תודה.

אילנית : מעולה!!!!! פעם ראשונה שאני מכינה ויצא טעים מאוד

אביב : ניקי-לא האמנת בחיים שאני אצליח לעשות מופלטות וב"ה הצלחתי בזכותך!!!תודה רבה על הכל!!

מירב : ניקי יקירה, כרגיל כל מתכון שלך יוצא מעולה!!! בדרך כלל אמא שלי עושה את המופלטות אצלה בבית, אבל השנה, תודות למתכון שלך, עשיתי בפעם הראשונה מופלטות ויצא פשוט חלום. השנה זו הפעם הראשונה שככככככככככככלללללללללללללל המשפחה היתה אצלי למופלטות. תבורכי
תודה רבה על מתכונים מעולים.

אינה : ניקי היקרה המתכון שלך 10 עשיתי בדיוק ככה כולל ההוראות המדויקות ויצא ממש טעים תודה רבה

טל : ניקי יקרה, הכנתי, יצא מעולה…. ליקקו את האצבעות תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים שמככבים אצלנו במטבח
טל

גילה : ממש חששתי להכין מופלטות בהתחלה. גם לא היה לי ממי ללמוד איך מכינים. כשבכל זאת החלטתי לנסות וללמוד כמובן שהגעתי לאתר שלך כי אני יודעת שהמתכונים מדוייקים, יש הסבר מצולם וגם המון תשובות שלך לשאלות של גולשים שמהן אני גם לומדת.
הפסקתי כבר לספור כמה פעמים הכנתי את המופלטה שלך. היא יוצאת טעימה ממש. בדרך כלל הכל מתחסל מיד. וכמובן שאני גורפת מלא מחמאות בזכותך.
אז תודה רבה. האתר שלך מדהים. וגם את עם כל הסבלנות שלך לענות לכולם את לא מבינה כמה זה משדרג את המטבח שלי 🙂

סהר : "למרות שאני קבועה באפליקציה שלך ולא נכנסת למטבח בלעדייך עדיין לא יצאנלי להגיב לך על המתכונים המדהימים שלך. אבל המופלטות…זה השיא. אני אף פעם לא מתעסקת עם בצקים ותמיד נרתעת מהעבודה איתם. ורק רציתי להודות לך על המתכון המהמם הזה כמה טעים אין מילים!!! שבת שלום :-*

תגובות

99 תגובות ב "איך מכינים מופלטה ?"

  הרשם  
עדכן

היי אפשר להקפיא אם נשאר?

מתכון מהמם ומוצלח במיוחד!!! הכנתי תוך כמה דקות הר של מופלטות,יצא נהדר תבורכי!!! 🙂

היי
מדוע כל פעם שאני נכנסת לאחד המתכונים לא מופיעים המצרכים והכמויות בתחילת המתכון ?

היי ניקי, את יכולה לרשום את הכמויות לקילו? פשוט מכפילים הכל?

היי ניקי; מזמן לא הכנתי מופלתה ובא לי להכין הפעם מהמתכון שלך, אני לא בטוחה שהבנתי נכון; החצי כוס שמן לא נכנס לתערובת הבצק אלא למריחה חיצונית? תודה…

חחח מהתחלה קלטתי שאת לא מרוקאית.. אבל מה לעשות? המרוקאים ממכרים…

סליחה על השאלה..
נכון את לא מרוקאית.. אפילו שהמתכון אליפות…!

1 5 6 7