פאי תפוחים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי תפוחים

פאי תפוחים

פאי תפוחים חם, כדור גלידה קר ליד ואם רוצים ללכת לכיוון השחיתות להזליף קצפת וכל ביס זה חגיגה של טעמים.

גודל תבנית: 24"

מרכיבים:

200 ג` קמח (כוס וחצי פחות כף)

120 מ"ל שמנת מתוקה
100 ג` חמאה
חלמון

מילוי:
6  תפוחים קלופים וחתוכים לחצאי ירח דקים.
100 ג חמאה
120 ג` סוכר חום (חצי כוס)
כפית קינמון
כפית דבש
שמנת מתוקה
ביצה
100 ג` סוכר (חצי כוס)
מיץ מלימון אחד

הכנות:

1 .לעבד את המצרכים לבצק, לקרר  שעתיים. לרדד לעלה גדול, להעביר את הבצק לתבנית קיש מתפרקת ששימנו, להדק בדפנות ולחתוך שאריות, לשמור בהקפאה.

2. את התפוחים להשרות במיץ הלימון להמיס חמאה, להוסיף קינמון דבש סוכר חום ולערבב לתערובת אחידה, להוסיף תפוחים לבשל עד שהתפוחים רכים. לסנן.

3. לסדר את התפוחים בצורת מניפה על הבצק. לערבב שמנת מתוקה סוכר וביצה לצקת על התפוחים בצורה שווה.

4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 35 – 40 דקות. כשהפאי יוצא מהתנור להבריש בעדינות בריבת משמש, שחוממה מעט.

מתכוני תפוחים נוספים

3733 צפיות 5 צפיות היום

פאי תפוחיםפאי תפוחיםפאי תפוחיםפאי תפוחים

גולשים מכינים וממליצים:

אלה : הייתי חייבת לחזור לעדכן ולפרגן- הכנתי את הפאי הזה השבת וגרפתי מלא מחמאות!! (:
הכל בזכותך!(שלחתי את כולם לחפש פה מתכונים…)
אחלה קינוח!! תודה על המתכון המצוין!!

אורלי : היי ניקי,
הכנתי את הפאי כאחת מעוגות החג ומובן שהיא קצרה מחמאות מהאורחים. כמו תמיד כייף להכין את מתכונייך- תודה לך.
מאחלת לך שנה טובה מבורכת ופוריה.

ורד : "יצא טעים מאוד והיה השיא של הארוחה
תודה רבה על מתכון מוצלח:)"

תגובות

154 תגובות ב "פאי תפוחים"

  הרשם  
עדכן

מה כמות השמנת המתוקה שמים במילוי?

שלום ניקי
אפשר להחליף את הריבת משמש במשהו אחר???

התגובה שלך

הי ניקי מה שלומך?
הכנתי את הבצק אתמול בלילה(הייתי חצי רדומה) ושכחתי לשים חלמון..
הלך על הבצק???
שני.

ניקי שלום תודה על המתכונים המעולים באוכל אני מסתדרת מצוין תמיד בעוגות יש לי קשיי למידה. אז שוב הגיע נובמבר עם ימי ההולדת והשנה מיקי ביקשה פאי תפוחים קראתי את כל התגובות אז המון שאלות נענו אבל יש לי עדיין כמה שאלות ברשותך – אני רוצה להכין את העוגה ביום שישי והבנות ליום הולדת מוזמנות ביום שבת בשלוש אני מבינה שעליי לשמור את העוגה במקרר אחרי שמרחתי את ריבת המשמש השאלה היא כמה זמן להוציא אותה לפני ההגשה והאם לחמם אותה בתנור ובאיזה חום? שאלה שנייה היא לכמה אנשים העוגה מספיקה יש לי 9 בנות ובעל בעל חיבה יתרה לפאי… קרא עוד »

הי ניקי
ראשית תודה רבה על היותך, המתכונים שלך מעולים!!!
האם להשתמש בתפוחי גרנד סמיט או בתפוח אדום? אני שואלת גם לגבי המתכון של חיתוכיות תפוחים עם ריבת תות…

120 מל שמנת זה חצי מיכל? קניתי שמנת מתוקה רגילה וכתוב 250 מל

1 7 8 9