סופגניות פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סופגניות פרווה

סופגניה קלאסית, מתכון לסופגניות תפוחות עגולות מצופות בנדיבות באבקת סוכר ובפנים השחר העולה וכמה שיותר. ליתר בטחון הוספתי אפילו מעל, הרי דבר כזה יותר מידי שוקולד…

מרכיבים:

450 ג' קמח (3 כוסות + 3 כפות נוספות)
חצי שקית שמרים טריים
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
ביצה
80 ג' סוכר (4 כפות)
כפית מלח
170 מ"ל מים (חצי כוס + רבע מעט פחות)

ממרח שוקולד השחר העולה

הכנות:

1. לשים במיקסר את הקמח להוסיף את השמרים סוכר והמלח. להמשיך ולהוסיף את הביצה שמן ובסוף את המים.

להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולעבד את כל המצרכים לבצק חלק ורך, לא להגביר מהירות אלא להישאר במהירות נמוכה.

2. להעביר לקערה משומנת ולהתפיח כחצי שעה, לתת אגרוף להוריד אוויר ולהמשיך להתפיח עד שהבצק מכפיל את הנפח כשעה וחצי שעתיים.

3. לחלק את הבצק ל 10 יחידות וליצור כדורים יפים.

4. להכין מראש נייר אפייה חתוך לריבועים קטנים, על כל נייר אפייה להניח כדור בצק ולהתפיח עד שמכפיל הנפח. כלומר הכדורים צריכים להיות מנופחים גדולים ומלאי אוויר, זה לוקח זמן אז סבלנות.

5. לחמם את השמן, איך בודקים שהוא חם ? תכניסו כף עץ לשמן בועיות קטנות מחוללות סביב הכף. מומלץ להוסיף את הגזר עכשיו. להכניס את הסופגנייה כשהצד העליון נכנס ראשון לתוך השמן לכסות ולטגן כשתי דקות, להפוך ולא לכסות עוד כשתי דקות טיגון. להכין מראש צלחת עם נייר סופג לכל הסופגניות.

6. למלא את הסופגניות עם השחר העולה (תנסו למלא סופגניות שהקטנים נמצאים באיזור, הם כל רגע ביקשו לטעום מהשוקולד). לבזוק א. סוכר הוספתי עוד שוקולד מעל שלא יחסר כמובן…

2240 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סופגניות פרווהסופגניות קלות וטעימותסופגניות קלות וטעימותסופגניות פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

בשמת : "אחרי עשרות (!) מתכונים לסופגניות אני חייבת לומר שזה המתכון המנצח! בצק נהדר, הוראות ברורות וטעם נפלא הופכות את המתכון הזה למספר אחד!!
אין עלייך ניקי!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

55 תגובות

קרן

בוקר טוב ניקי
הכנתי את הבצק אתמול ולא הספקתי לטגן.. שמרתי את הבצק במקרר, אפשר לטגן את הסופגניות היום? או שזה כבר אבוד?

השב
ברכה

היי ניקי.
תודה על המתכונים אוהבת להיכנס לאפליקציה שלך סתם ככה שמשעמם לי ותמיד יוצאת עם מתכון מוצלח!!
אני הכנתי את הבצק והוא תפח מצוין אבל אני ממש עיפה ואין לי כוח להמשיך. אפשר להכניס למקרר ולעשות מחר את הסופגניות ?

השב
אפרת

שלום ניקי. רשמת בהתחלה 10 סופגניות ואחכ ענית לתגובה שיוצאות כ15 סופגניות. רציתי לדעת מראש לכמה עיגולים לקרוץ? תודה מראש!!

השב
niki

זה תלוי בגודל שאת רוצה 10 סופגניות יהיו יחסית גדולות, 15 יהיו בגודל בינוני.

השב