לפתן פירות – קומפוט

לפתן פירות - קומפוט

לפתן פירות - קומפוט

לפתן בשבילי זה אומר חזרה לילדות, אמא שלי עד היום מכינה לפתן לקינוח וזה נשמע קינוח של פעם אבל זה טעים וזה שווה. לפעמים מחפשים משהו אחר שהוא לא עוגת מוס או כל עוגה או אפילו עוגיות, הלפתן קליל טעים ובסוף הארוחה כולם שמחים לטעום ממנו.

10 מנות

מרכיבים:

2 ליטר מים קצת פחות
כוס סוכר
4 תפוחים
2 אגסים
חצי כוס צימוקים
שקית ג'לי תות
כף מיץ לימון

הכנות:

1. לחתוך את הפירות לקוביות קטנות, להרתיח מים וסוכר כ 10 דקןת להנמיך את האש לבינונית להוסיף את הפירות ג'לי והלימון.

*2. לבשל כ 10 – 15 דקות ולקרר.

להגיש קר.

64 צפיות 12 צפיות היום

לפתן פירות - קומפוטלפתן פירות - קומפוט

גולשים מכינים וממליצים:

תהילה : "הכנתי את הליפתן לשבת והוא פשוט נטרף!! הקטנה שלי רק בת שנה וחצי מכניסה לפה ואומרת טעייםם… איזה יופי של מחמאה זו (:
בזכותך… תודה ניקי!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

50 תגובות

אסתי

היי ניקי, אני רוצה להכין את הקומפוט למסיבת פורים ביום חמישי
אפשר להכין כבר ביום שני? איך הכי כדאי לשמור, במקרר או במקפיא?
תודה רבה

השב
שירה

בס"ד
הייי ניקי
1.אני רוצה להכין עם אגסים שכבר חייבים לאכול, בערך 7 גדולים
,אין לי צימוקים רק עוד תפוחים . להגדיל כמות מים או להשאיר?
2.לשטרודל תפוחים מתאים אגסים{שילוב}? {המתכון של הסבתא}
אם כן אז זה יסתדר עם הכמויות שרשמת פה :}
3.לא בטוחה שיהיה לי זמן לקנות עד מחר,אבל איפה משיגים כוסות שקופות
יפות מפלסטיק ?אין לי במה להגיש .

תודה :}

השב
niki

תשובות
אם האגסים נראים טוב זה בסדר, רקוב עדיף לזרוק. אותו דבר.
אגסים מתאים לשטרודל, אם שאלת עוד שאלה לגבי השטרודל אני ממש לא זוכרת בע"פ עדיף לשאול שם.
בחנויות חד פעמי, כל קערית קטנה שיש לך מתאימה.

השב
שרי

ניקי יקרה שבת שלום
שוב תודות על אתר מדהים בשבילי זה אתר הבית לגמרי ואפילו לא מסתכלת על אחרים.
ועכשיו ברשותך שתי שאלות:
1. מה הכוונה שקית גלי תות? זה אינסטנט פודינג של אוסם? או משהו אחר? סליחה אם זו שאלה מטומטמת קצת.
2. אם מוסיפים פירות צריך להגדיך את כמות המים או אותו דבר?
אשמח לתשובות
שרי

השב
niki

בוקר טוב
זה בדיוק מה שכתבת של חברת אוסם. תלוי כמה את רוצה להוסיף, אם בצורה משמעותית כדאי להגדיל, אם לא תשאירי כמו שזה.

השב
שרי

ניקי – יצא אליפות… רציתי לצלם אבל חוסל טרם פעלתי… לא הייתי זריזה מספיק
שבת שלום ותודות על קינוח מרענן ואחר

השב
עדי

ניקי היקרה,

אני יודעת שרשמת שאין צורך לקלף את הפירות.. שאלתי היא האם אפשר לקלף בכל זאת וזה לא יפגע? יש לי תפוחים עם קליפה לא משהו..

תודה 🙂

השב
שיילו

ניקי יקרה,
הכנתי את הלפתן עם שזיפים נקטרינות וענבים. יצא מושלם.. החזרת אותי לילדות.. מתכון מדויק .
המון תודה!

השב
שירה

מושלם.
עד היום הכנתי לפתן לפי הטעם…. ראיתי את המתכון והחלטתי לדייק. יצא מדהים שווה , ומרענן מאוד.
ניקי- תודה!!

השב
מיכל

ניקי שלום
אני רוצה לעשות רק שאלה. זה אמור לצאת נוזלי או נקרש כמו ג'לי?
תודה ויום טוב

השב
מיכל

חשבתי שהג'לי יעשה מרקם ג'לטיני קצת… ומה לגבי טעם הג'לי? טעמים נוספים הולכים טוב או פחות? (אננס, משמש וכו)
תודה!

השב
הודי

היי ניקי,
יש אפשרות להוסיף פודינג וניל במקום הג'לי?אנחנו אוהבים את טעם הוניל .תודה

השב
אודל

שלום ניקי
ראשית, תודה רבה על המתכונים המעולים.
ולגבי המתכון, יש לי ג'לי בקופסא גדולה, כמה כפות לשים?
אפשר מיץ לימון משומר של אוסם?
שוב תודה

השב
niki

היי אודל
כ 4 כפות ג'לי ותכיני בלי הלימון.
אם את יכולה טרי יותר טוב.

השב
רותי

הי,
אני רוצה להכין לטו בשבט, מה אפשר במקום הצימוקים?
והאם אפשר להוסיף אפרסקים משומרים?
מתי?
תודה

השב
niki

את יכולה גם בלי הצימוקים ושימורים לקראת הסוף אין מה לבשל אותם.

השב
מורן

הי ניקי
כמה זמן ניתן לשמור בקירור?
חו חן ושבת שלום

השב
תמיש

הי ניקי
אפשר לוותר על הג'לי? אם לא, יש תחליף?

השב
רינה ימיני

היי ניקי! אני רוצה להכין את הלפתן ולא ברור לי אם צריך לקלף את התפוחים ואגסים או רק לחתוך עם הקליפה.
תודה מראש על התשובה

השב
י

אין על קומפוט!!
אנחנו עושים בערך אותו דבר (קצת פחות סוכר…)
ומוסיפים עוד פירות (ענבים, משמשים וכו..)
ככה שיוצא שווה ביותר
כדאי לכולם לנסות!!

השב
שירלי א.

היי ניקי, תודה על המתכון. באמת מזכיר את הילדות ובהחלט ינוסה.

השב
נעמי

ניקי שלום
אפשר במקום אגסים אפרסקים?(לא נקטרינה השעירים)

השב