אוזני המן במילוי אגוזים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אוזני המן במילוי אגוזים

אוזני המן במילוי אגוזים

חג פורים מתקרב והגיע הזמן לאוזני המן, אבל מתכונים טובים לאוזני המן יש באתר ואפילו כמה ובא לי משהו קצת שונה עוד פעם שוקולד ? לא רוצה.  אוזני המן ממולאות אגוזים, הבעיה היחידה היא שהמילוי טעים ככה כמו שהוא, עוד טעימה ועוד טעימה לא בטוח שישאר משהו למלא את האוזני המן.

35 אוזני המן

מרכיבים:

3 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
200 ג' חמאה
כף אבקת אפיה
2 חלמונים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמנת חמוצה

הכנות:

1. לעבד את כל המצרכים לבצק לרדד לעלה גדול לקרוץ עיגולים, להניח כחצי כפית מהמילוי ולסגור למשולש, להכניס למקרר ל 30 דקות לעבור על הסגירות שוב.

2.  לחמם מראש את התנור ל 180 מעלות. לאפות עד שהדפנות מזהיבות.

מלית אגוזים לאוזני המן

שאלות ותשובות:

איך מכינים פרווה ? מחליפים את החמאה במחמאה, את השמנת במיץ תפוזים
מה עם שמן ? לא מתאים
אפשר להקפיא ? כן
גם שבוע מראש ? כן לסגור טוב שלא יספוג ריחות
בדיוק נגמר לי הלימון – מיץ תפוזים זה מעולה
אני צריכה ללכת אפשר להשאיר את הבצק במקרר שעתיים ? כן
ניקי אפשר להכין מהבצק עוגיות חמאה ? ברור הוא נהדר
מה מידת הכוס ? 240 מ"ל (תיקנו משקל)

1534 צפיות 11 צפיות היום

אוזני המן במילוי אגוזים

אוזני המן במילוי אגוזים

תגובות

30 תגובות ב "אוזני המן במילוי אגוזים"

  הרשם  
עדכן

כתבת בתיאור המתכון אגוזי המן במקום אוזני המן

שלום אפשר מתכון טבעוני לאוזני המן

היי ניקי
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך 🙂
שאלה:
חייב שמנת חמוצה?

היי יש לך מתכון עם קמח יותר זה לא יהשה יל טוב

היי,
כמה זמן אפייה זה לוקח בערך?

היי ניקי,
יש פה כמה מתכונים לאוזני המן, יש לך המלצה על מתכון שיהיה לילדים קטנים קל לעבוד איתו (מבחינת הבצק)?
תודה תודה ושוב תודה
עמית

תודה רבה ניקי..

תודה רבה ניקי יקירה על התשובה המהירה… עכשיו הולכת להכין… אני לא הסתכלי בתחילה בפוסט כי סבתא שלי נפטרה לפני שבוע ולא נכנסתי בכלל לפייסבוק והיום בעלי ביקש אוזני המן אז ישר נכנסתי לאתר המדהים שלך… יום מקסים של עשיה והפתעות…אמרתי כל פעם שאני מכינה משהו מהאתר שלך אני קוצרת מחמאות (אז עשיתי קיצור דרך)…

הי ניקי יקירה … את אלופה ומשתמשת המון במתכונים שלך… הסתכלתי במתכון של האוזני המן ולא רשום איך מכינים את המילוי… את שמה אגוזים שלמים או שצריך לגרוס גס ולהוסיף תבלינים כמו ציפורן וקינמון וסוכר ועוד דברים טובים… אשמח בתשובתך… המשך יום נפלא יקירה

לא צריך מים? הבצק מתפורר…

שלום ניקי! הכנתי בדיוק על פי המתכון וחלק מאזני ההמן נפתחו במהלך האפיה למרות שהדקתי היטב על פי הכתוב.

חוץ מזה יצא מעולה.

היי ניקי,
נראה נהדר !!!
האם הכוונה בלקרוץ עיגולים היא שקודם צריך לרדד את הבצק?

הי ניקי וחג שמח מוקדם
האם הקפאת אזני ההמן היא גורפת? ללא קשר למילוי?
האם ההקפאה מתבצעת אחרי האפיה או ניתן להכין למלא ולהקפיא לפני האפייה כדי לשמור על טריות .?

הי ניקי,

יש לי משקל, אז מה משקל הקמח במתכון?

תודה