אוזני המן רכות ונימוחות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אוזני המן רכות ונימוחות

אוזני המן רכות ונימוחות

אחד המתכונים הטובים לאוזני המן, האוזני המן רכות ונימוחות ממש נמסות בפה. מתכון שלקחתי בזמנו מסבתא שלי ואין כמו המתכונים של סבתא. אוזני אמן ממכרות ביותר, בדרך כלל מי שמתחיל להכין אותן לא מפסיק להכין אותן מרוב שהן טעימות.

מרכיבים:

200 ג` חמאה
350 ג` קמח (שתיים וחצי כוסות)
2.5 כפיות אבקת אפייה
3 חלמונים (הצהוב)
100 ג` סוכר (חצי כוס)
כפית סוכר וניל
3 כפות מיץ תפוזים

מילויים:
השחר העולה
פרג
תמרים
תמרים ואגוזים
איזה מילוי שאוהבים

הכנות:

1. לפני שמתחילים מומלץ לקרוא את זהלחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהעביר למיקסר, להוסיף את שאר המצרכים, להפעיל את הבצק על מהירות יחסית נמוכה עד שנוצרים פירורים גסים מאוד, לעצור את המיקסר ולאסוף את הפירורים לכדור, להכניס למקרר לחצי שעה.

2. לחלק את הבצק לשני חלקים, חלק אחד לשמור במקרר, את החלק השני של הבצק לרדד לעלה ולקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ, לשים חצי כפית ממרח שאוהבים במרכז העיגול ולסגור למשולש.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

*4. להכין תבנית עם נייר אפייה, לסדר את האוזני המן על הנייר אפייה, לאפות כ 15 דקות או עד שהדפנות מזהיבות, לצנן.

כדאי לדעת ש…
מתכון נהדר לאוזני המן, הנימוחות של הבצק משגעת בקיצור המתכון הזה שווה.
האוזני המן נשמרות 4 – 5 ימים בקופסא, ניתן להקפיא, אפשר להכין מהבצק עוגיות חמאה, עוגיות פרח ריבה.
אם רוצים אוזני המן שוקולד להוריד כף קמח ובמקום לשים חצי כף קקאו + 2 כפות סוכר. שמן לא מתאים לפרווה אפשר להשתמש במחמאה, במקום הסוכר וניל תמצית וניל כפית.

9405 צפיות 8 צפיות היום

גולשים מכינים וממליצים:

יעל : וואו יצא מדהים כבר חיסלתי חצי!!!!! אני פשוט מתה עליך

שם : ניקי שלום
אני חייבת להגיד לך שאני נהנת מכול המתכונים שלך פשוט תענוג אלהי האוזני אמן שלך וכול העוגות
יש כוח כול הכבוד ותמשיכי להנעים כול טוב ושבוע טוב
אתי

דקלה : הכנתי אתמול ויצא מעולה. תודה על המתכונים המצוינים והקלים !

נטע :  אתמול הכנתי סט אחד לניסיון, יצאו לי 30 שנחטפו!!! הילדים מאוד אהבו!!! ממש טעים. אחותי המליצה לי על האתר, היום אני הולכת לקנות מצרכים ולהכין כמות גדולה לכוווולם! הבצק יצא מאוד מוצלח

ליטל : היי ניקי, אין לי מילים יצא מעולה, מגש אחד נטרף באותו הרגע עם התה ובלי שום קשר כל המתכונים שלך מעולים.

ליאור : "שכחתי לעדכן יצא מעולה!!!
איזה להקפיא המשפחה חיסלה תוך שעה הכל! ראו הוזהרתם לשמור על הגיזרה זה לא פה:)"

פיסקה : ואוו! יצא מדהים!
נתקעתי עם 6 חלמונים, ועשיתי עם הילדים את אזני ההמן האלו, ועוגיות פרח ריבה, הבצק מעולה! נוח לעבודה, וטעים שחבל"ז!

שם : ניקי עשיתי את האוזני המן ובקושי הצלחנו להפסיק לאכול אותם ולהשאיר משהו למשלוחי מנות. על האוזניים שכן חילקתי אני לא מפסיקה לקבל מחמאות. פשוט מעולה.

איילת : "מתכון מוצלח ביותר!!!!! תודה רבה!!!!
הכל נגמר בתוך דקות …אני כבר בנגלה השניה"

קרן : "מתכון מעולה! אי אפשר להפסיק לאכול, כל כך טעים ונימוח."

תגובות

573 תגובות ב "אוזני המן רכות ונימוחות"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי
את חושבת שהמתכון הזה טוב גם לעוגיות חמאה?
הכנתי אותם בפורים והתאהבתי 🙂

מתכון מעולה! אי אפשר להפסיק לאכול, כל כך טעים ונימוח.
כרגיל ניקי, את אלופה!

שלום, ניקי,
אם מכינים את אוזני המן מאוחר בערב, איך כדאי לשמור אותן עד הבוקר למחרת, שישארו פריכים למשלוח המנות?

היי ניקי, אפשרי להשתמש במרגרינה במקום בחמאה?

מתכון מעולה, יצאו ממש טעימות!!!
שאלה, אפשר להשתמש בבצק הזה גם למתכונים אחרים כמו פאי וכדומה?
תודה וחג שמח :).

ניקי אני לא יודעת מה לעשות!!
הכנתי את הבצק והוא יצא כל כך דביק! שמתי אותו כל הלילה במקרר ועדיין אי אפשר לעבוד איתו והוא מדסק לשיש שאגב שמתי קמח על השיש.
מה לעשות??

היי, החמאה הייתה במקפיא. אפשר להשתמש בה קפואה או שצריך להמיס? במקרר/בחוץ/במיקרו?

1 34 35 36