ארוחה לט"ו בשבט

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ארוחה לט"ו בשבט

אצלי אין ארוחה בלי תבשיל בשר, אחת אהבות הגדולות שלי זה בשר רך רך ברוטב מופלא,
יו איזה טעים, בדיוק מתאים לשבת.

הכנות:

אחד מתבשילי העוף הראשונים שלי המון גולשים ברחבי האינטרנט הכינו אותו

צלי עוף מתוק עם פירות יבשים

ואם לא בא לי עוף בתנור אלא דווקא ברוטב ? אני בדרך כלל משתדלת שיהיו שתי מנות עיקריות והפעם עוף עם דבש וצימוקים אני לא אחראית כמה שזה טעים.

SN852774

אורז לבן הכי פשוט בלי פירות יבשים ובלי מתוק, במידה והמנות העיקריות יש בהן פירות יבשים האורז יתאים בצורה מושלמת

איך מכינים אורז לבן שיוצא אחד אחד ?

אני אוהבת כשיש ירקות אפויים בשולחן ואם אפשר כמה שיותר

ירקות בתנור

 5 דקות על השעון וזה מוכן תוספת מושלמת

פטריות מוקפצות בסויה וסילאן

 סלט כרוב עם רוטב מושלם

סלט כרוב וחמוציות עם רוטב נפלא

 סלט פטריות ופקאנים מסוכרים

סלט פטריות ופקאנים מסוכרים

1776 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 בראוניז אגוזים

בראוניז נוטלה ואגוזים

 פאי תפוחים ואגוזים, מושלם

פאי תפוחים ואגוזים

שאלות ותשובות

מה אפשר להכין יום קודם בשביל לא להילחץ ?
את רוב הדברים אפשר להכין יום קודם, קדרת הבשר, תבשילי עוף והירקות.

מה מכינים ביום האירוח עצמו ?
פטריות מומלץ להכין באותו יום אם מאוד לחוצים אפשר יום קודם, סלטים באותו יום של האירוח.

מה אפשר להכין כמה ימים מראש ? בראוניז וישר להקפאה, פאי תפוחים כנ"ל.

מה לגבי האורז ? אין בעיה להכין יום קודם לכסות ולחמם כ 20 דקות על 180 מעלות.
אבל ביום האירוח צריך לחמם הרבה דברים והאורז תופס מקום בתנור. מכיוון שלהכין את האורז זה דקה בדיוק והשאר על האש אני כ 40 דקות לפני ההגשה מכינה אותו וככה הוא חם ברגע ההגשה בלי צורך לחמם אותו, אני משאירה את המכסה סגור עד ההגשה החום נשמר.

איך מחממים ?
לכסות את הכל ולהכניס לתנור על 180 מעלות להתחיל מהמנות העיקריות ואחר כך התפוחי אדמה והפטריות.

אני מאוד רגוע מטבעי מה אפשר להכין ברגע האחרון ?
האורז והפטריות, הפטריות 5 דקות על האש, לחתוך מראש מחבת חמה  5 דקות ומשם ישר להגשה.
אורז הסברתי למעלה.

כמה זמן לפני ההגשה להוציא את הבראוניז והפאי מההקפאה ?
כשעה פלוס.

חג שמח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

24 תגובות

עדן

ניקי בוקר אור לך (:
האמת שרציתי לכתוב לך עוד בלילה אבל כבר הייתי נןרא עייפה , היה מוווצלח ומדהים, כולם ביקשו מתכונים של הנאגטס ושל העוף עם הקפה , היה מעולה אף אחד כולל אותי לא האמין שהצלחתי להכין כזה אוכל טעים !! תודה רבה לך על הכל , מחכה לתפריט של פסח !!

השב
niki

אני שמחה בשבילך, אני מקווה שירד לך הלחץ עכשיו ותנשמי קצת.
יום נעים.

השב
עדן

ירד ברור עכשיו נישאר רק הפירגונים והמחמאות ברור שאני נושמת , לרווחה אבל 😉

השב
עדן

ודאי למה לא.. שאלה נוספת לדעתך הארוחה הזו תספיק ל24 אנשים?

השב
niki

לא, הייתי נעזרת בתפריטי האירוח האחרים ומוסיפה עוד קצת דברים.

השב
עדן

חשבתי להכין גם את השבלולי לחם עם השום , אני רוצה להכין גם דברים שהם פחות מתוקים ( חמתי לא אוהבת ) רעיונות ?

השב
niki

כן תעברי על תפריטי אירוח תקבלי המון רעיונות, יש שם ארוחות מסודרות.

השב
עדן

רגיל אבל כבר קניתי חסמין זה בסדר , שאלה אחרצ .. את המטבוחה שלך אפשר להקפיא נכון ?

השב
עדן

מה דעתך בתור מנת פתיחה פילה אמנון בתנור ? עם הלחמניות שבלול שלך נישמע לי אליפותתת

השב
ענת

תודה רבה על התפריט המסודר והוראות הכנה מראש.
החלטתי להכין את הארוחה כולה ( תוך הכפלת כמויות ותוספת כמה סלטים) ואני מברכת אותך על התפריטים המסודרים שאת מגישה לנו כמו גם על המתכונים הטעימים.
מאד נוח לקבל תפריט מלא ולהכין לפיו את כל רשימת הקניות ומכיוון שאני גם סומכת עלייך בעיניים עצומות אני מרשה לעצמי לנסות מתכונים חדשים גם כאשר אני מזמינה אורחים.
חג שמח
ענת

השב
ענת

חזרתי לדווח:
הכל היה מעולה וקצר מחמאות
הלהיטים היו העוף בצימוקים
צלי הבשר ( השארתי אותו על האש גם בשלב הוספת פוחי האדמה והפירות היבשים במקום להכניס לתנור)
וסלט הפטריות הטריות עם הפקאנים המסוכרים שמרב שהיה טעים לא נשאר ממנו כלום עד הקידוש כי כל רגע מישהו עבר ליד השולחן ו"גנב" עוד פטריה .
גם פאי התפוחים היה מופלא אבל גם הוא לא שרד עד לשעת קינוח בשלמותו כי "גמדים קטנים" שעברו בבית גנבו ממנו את "כיפות" הקצף האפויות והוא הוגש מלא קרחות מול פרצופים תמימים שטענו שהם לא נגעו בו .

שוב תודה על המתכונים הרעיונות והעדכונים במייל.
את נהדרת

השב
niki

את מתוקה, תודה רבה שחזרת לספר
ממש ממש תודה נהנתי לקרוא אותך 🙂

השב
אסנת רפס

ניקי
אומנם רק עכשו נרשמתי לניוזלטר שלך אבל אני כבר הרבה זמן משתמשת במתכונים מהאתר ומאוד נהנת מהתוצאות.
אסנת

השב