קינואה עם גזר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קינואה עם גזר

קינואה עם גזר

יש לי וידוי, אני התחלתי מזה רע עם קינואה לפני כמה שנים אכלתי קינואה וזה היה כל כך לא טעים שלא הסכמתי להתקרב לזה שוב, באיזה שלב התחלתי להתעסק איתה שוב ואז גיליתי משהו שאם מכינים את הקינואה כמו שצריך היא יוצאת מאוד טעימה! והרבה תלוי גם במי שמכין.

מרכיבים:

2 כוסות קינואה
בצל קטן קצוץ דק
3 גזרים מגורדים
4 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס

הכנות:

1. להשרות את הקינואה במים כחצי שעה.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הגזרים לטגן כשתי דקות להוסיף קינואה מים ולתבל.

3. להרתיח להנמיך ולכסות לבשל כ 18 דקות בגמר הבישול להשאיר מכוסה 15 דקות.

25466 צפיות 121 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN859538SN859542

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : "ניקי איזה טעים יצא לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איך אני שמחה עכשיו לבעלי יהיה אוכל טעים לעבודה תודה!!!!!"

שלי : "חייבת לפרגן לך שוב…
אני משתמשת במתכון הבסיסי פה לקינואה (בלי הגזר וכו) ויוצא לה תמיד מרקם וטעם נהדר שהיא אפילו טעימה גם ככה. אני מגישה אותה עם ירקות קצוצים – עגבניה, בצל סגול ופטרוזיליה, קצת שמן זית. מעדן! !"

ריקי : "ניקי, אני רגילה שכל מתכון האוכל יוצא דלישס אבל לקינואה הזה לא ציפיתי, פשוט טעים והמרקן עדין לחיך של הקטנטנים, את שלמות!!!!"

מוריה : "הבן שלי ביקש למסור לך שזו התוספת הכי טעימה שאכל (אני מסכימה איתו!)"

אילנה : " סיימתי להכין ויצא טעים בטירוף!!! בוודאות ייכנס לתפריט הקבוע שלי מעכשיו"

שרה : "מדהים! כמה פשוט,ככה טעים."

יעל : "יואו ניקי זה טעעעעעעים!! תודה על עוד משהו טוב…במקום גזר שמתי בטטה ( לא היה לי גזר) ויצא מעולה!!!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

174 תגובות

סמדי

היי ניקי, רציתי להודות לך על מתכון מדהים, בזכותך הבן שלי התחיל לאכול קינואה. פשוט קל וטעים!!!

השב
אלה

האם אפשר להכין את הקינואה לפי המתכון ולהקפיא? האם מרקמו וטעמו ישתנה אחרי ההפשרה?

השב
בתיה

אני עושה את זה עם כוס אחת אורז וכוס אחת קינואה, יוצא לנו קינורז טעים במיוחד. מסוג המנות שכולם מבקשים תוספת.

השב
עדנה

ניקי, שלום רב,

האם ניתן לבשל יום קודם ולשמור במקרר( ולחמם לפני ההגשה) או שחובה לבשל ולהגיש טרי מיד עם תום הבישול?
במילים אחרות: איך "מתנהגת" הקינואה לאחר קירור וחימום?

תודה מראש
עדנה

השב
קארין

היי ניקי,
אני מעוניינת להוסיף קישואים ופטריות לגזר בקינואה, מה דעתך? בנוסף, צריך לשנות משהו במתכון?
תודה,
קארין

השב
iris

תודה ניקי! האם להשרות את הקינואה במים רותחים ואחר כך להוסיף לתבשיל או להשרות במים רגילים, לסנן ואחר כך להוסיף את המים הרותחים כמו אורז?

השב
niki

קינואה זה סוג של דגן אבל לא באמת נחשבת דגן אמיתי, דומה לבורגול אבל שונה.
מאוד בריא.

השב