שטרודל תפוחי עץ פרווה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שטרודל תפוחי עץ פרווה

שטרודל תפוחי עץ פרווה

בחגים אני בדרך כלל נזכרת בסבתא שלי, כשהייתי קטנה היינו מתארחים אצלה אני זוכרת שולחן כיד המלך האישה הייתה אלופה בבישולים, שולחן עמוס במטעמים, היא היחידה שגרמה לי לאכול כבד קצוץ עד אז לא הסכמתי להסתכל אפילו לכיוון. הייתה מכינה אוכל בייתי פשוט וטעים וכמו כל הסבתות הכל היה מהראש שום דבר לא כתוב, ואם היה משהו כתוב זה הכל כדרך הסבתות "קצת מלח להוסיף קמח עד שמרגיש ובסוף סוכר"  לא משהו שאפשר לעשות עם זה משהו, אבל לסבתא הכל היה ברור והמטעמים שהיא הכינה עד היום אני זוכרת והרבה שנים עברו.
אם יש דבר שאני מצטערת עליו שאין לי כמעט מתכונים שלה אלא קצת פה ושם.
אחד המתכונים שיש לי זה השטרודל הזה לא משהו מסובך עם שמרים או חמאה, רק קמח שמן מים ויש בצק, מילוי טעים של תפוחים וקינמון ואוו כמה טעים.
סבתא זה בשבילך.

שני שטרודל

מרכיבים:

400 ג' קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כף חומץ
120 מ"ל שמן (חצי כוס)
100 מ"ל מים (שליש כוס + 2 כפות)

מילוי תפוחים:
5 תפוחים גדולים
5 כפות  סוכר
2 כפות סוכר חום
כפית שטוחה קינמון
שתי כפיות מיץ לימון
שתי כפות פירורי לחם

פירורי לחם

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ללוש כ 2 – 3 דקות לישה טובה ולחלק לשני חלקים.

2. לרדד למלבן בעובי דק בגודל 24 ס"מ על 24 ס"מ. כלומר שני ריבועים.

3. לפזר מעט פירורי לחם על הבצק. לגרד את התפוחים לסחוט היטב את הנוזלים לערבב את כל המצרכים ולפזר על הבצק מעט לשטח ולגלגל לרולדה

4. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

הערה חשובה :
הבצק מעט שומני לעבוד איתו מיד ולא להמתין.
ניתן לסמן חתכים על הבצק לפני הכניסה לתנור, לפני ההגשה לבזוק אבקת סוכר.
(אני לא הצלחתי לבזוק א. סוכר נחטף כמו שזה)

5327 צפיות 20 צפיות היום

שטרודל תפוחי עץ פרווהשטרודל תפוחי עץ פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

נחמה : "הי ניקי! עשיתי את המתכון הזה ויצא מעולההה!!! סוף סוף מצאתי משהו טעים בלי מרגרינה. תודה רבה"

תהילה : "הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם כל פעם! תודה רבה!"

בתיה : "יצא מדהים!! הוספתי קצת סילאן לתערובת ויצא פצצה!!"

תגובות

202 תגובות ב "שטרודל תפוחי עץ פרווה"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי, אפשר בצק עלים במקום? אם כן איזה?

חייב סוכר חום? אין לי..

טעים טעים טעים!
תמיד כשמבשלת לשבת אני צמודה לאפליקציה שלך, עם השטרודל בעלי ואני לא התאפקנו עד שבת וחתכנו מיד כשהתקרר כדי לטעום! איזה טעם!! ולא יאומן כמה זה קל!

היי ניקי
האם כדאי לאפות בתבנית אינגליש קייק?

הי ניקי
יצא מעדן..
לשמור במקרר?(זה לשבת)

1 11 12 13