תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

מנה קלה שמזה כיף להכין. ירקות כתומים שיוצאים רכים רכים ממש נימוחים, ברוטב הטעים יש עדשים למרבה ההפתעה כתומות 🙂 שעושות את הרוטב סמיך וטעים. מנה שווה פשוטה וקלה לכל ארוחה.

4 מנות

כ 25 דקות

מרכיבים:

בצל חתוך
כפית שום כתוש
2 גזרים
בטטה גדולה
כף גדושה עדשים כתומות
כף טחינה
כף סילאן
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד הזהבה, לחתוך את הירקות לקוביות קטנות, להוסיף את הגזר לבצל לטיגון של שתי דקות ובנוסף את הבטטה לטגן כדקה.

2. להוסיף עדשים תבלינים, טחינה וסילאן, לכסות במים בערך 2.5 כוסות מים ולבשל כ 20 דקות או עד שכל הירקות רכים לא רכים מאוד, אולי יהיה צורך במעט יותר נוזלים.

7269 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינהתבשיל ירקות כתומים עדשים וטחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : "טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

97 תגובות

ניקי ב

זה יצא אותו דבר כמו בתמונות. גם אם תכפילי תבשלי בסבלנות שרוב הנוזלים יעלמו.

השב
Keren k

היי,
משתמשת המון באתר שלך ותמיד יוצא קל להכנה וטעים.
הפעם אני מחפשת מתכונים שמכילים ברזל לילדים. הגעתי למתכון הנ״ל. שאלתי- האם הערכים התזונתיים של הטחינה והעדשים נשמרים אם מבשלים יום קודם ובכלל בבישול?
שנית, האם את יכולה להמליץ על מתכונים נוספים שיש בהם הרבה ברזל? (את הכבד גם מכינה).
תודה מראש על התשובה

השב
ניקי ב

היי קרן
לדעתי זה מאבד מהערכים אם מכינים מראש, אני לא מומחית לעניין. ברזל קיים בבשר אדום, קינואה, צימוקים, עדשים, יש המון מתכונים באתר תרשמי בחיפוש ויופיע לך.

השב
ענבל

שלום,
אפשר לוותר על הבטטה לגמרי?
יש בבית רק גזר, בצל, פלפלים ועגבניות..

ואתמול הכנתי את הלחמניות יוגורט.. יצא מעולה!!
תודה

השב
ענבר

עשיתי עכשיו בדיוק לפי המתכון אבל זה יותר דומה למרק מאשר לתמונה…
מה עשיתי לא טוב?
תודה!!

השב
ניקי ב

תורידי את המכסה, תבשלי על אש בינונית וקצת פחות ותני לנוזלים להתאדות. זה קצת לא הגיוני זה יוצא סמיך למדי.

השב