כרובית אפויה עם עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כרובית אפויה עם עגבניות

כרובית אפויה עם עגבניות

זאת בסך הכל כרובית וזה ירק מופלא כל כך פשוט להכין אותו ואיזה טעים הוא, עכשיו תדמיינו אותו עם טחינה טובה ברור שהכוונה ל טחינה ביתית, מוגשת עם עגבניות קלויות, מלח פלפל וזה כל הסיפור הטעים, לא צריך הרבה בשביל להנות בחיים…

מרכיבים:

כרובית חתוכה לפרחים
כ 20 עגבניות שרי חצויות
טחינה ביתית
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחלוט את פרחי הכרובית כשתי דקות במים רותחים ולסנן.

2. לסדר את הפרחים והעגבניות בתבנית לפלפל ולהמליח להזליף שמן זית לאפות ב 180 מעלות עד שהכרובית רכה.

3. לפני ההגשה להזליף טחינה.

שאלות ותשובות:

אפשר להכין יותר פשוט ? בטח לוותר על הטחינה והעגבניות ולאפות את הכרובית עד שהיא רכה, מעולה!
אין לי עגבניות שרי – תכיני בלי
טחינה גולמית ? לא טחינה שמכינים בבית
אפשר להכין מראש ? כן ואת הטחינה לפני ההגשה
איך מחממים ? על 180 מעלות כ 15 דקות
אפשר לאכול קר ? עניין של טעם לדעתי כן או בטמפרטורת החדר
מה מגישים ליד ? פרגיות במחבת או עוף עם עדשים

1894 צפיות 6 צפיות היום

כרובית אפויה עם עגבניות כרובית אפויה עם עגבניות כרובית אפויה עם עגבניות

תגובות

21 תגובות ב "כרובית אפויה עם עגבניות"

  הרשם  
עדכן

ניקילה
נראה מצויין!!! אפשר להכין את זה בשישי ואז לחמם על הפלטה בערב? ייצא טעים?

הי ניקי ושבת שלום את כזו מדהימה… שאלה קטנה כמה זמן זה בערך בתנור? סדר גודל?

ממליצה על אפיה של הכרובית והעגבניות יחד עם הטחינה.
"סניית כרובית"
אפשר לחסוך זמן תנור אם מבשלים את הכרובית קצת יותר,
בינתיים פורסים עגבניות (רגילות, בשלות) על תחתית התבנית ומפזרים,מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית ושום חתוך גס. את התבנית מכניסים לתנור.
כשהכרובית מתרככת אבל לא יותר מדי, מסננים,חותכים לחתיכות גסות , מתבלים
ומפזרים מעל לעגבניות.
מכינים טחינה דלילה,עם תיבול רגיל (שום,לימון,פטרוזיליה,מלח ופלפל לבן)
ויוצקים על הכל.
מכניסים לתנור ואופים עד שהטחינה נספגת ומתקשה.
מי שרוצה ממש להתפנק, יכול לאפות את הכרובית עד השחמה,לפני שיוצקים את הטחינה.. אבל זה מעדן גם בלי ההשחמה.

הכנתי אתמול את המתכון הזה עם עגבניות רגילות. היה מעולה