סלט חצילים ופלפלים קלויים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

סלט חצילים ופלפלים קלויים

סלט חצילים ופלפלים קלויים. לתת ביס ולהתענג מכל רגע. מסוג התוספות שנגמרות עוד לפני ששמו אותה על השולחן. כל אחד רק טועם, "במקרה עברתי במטבח ורציתי לטעום" זה מרגיז אותי , מה אי אפשר לחכות קצת ?
כל ההסברים "חכו לארוחה, סבלנות, טוב די מספיק תצאו מהמטבח" לא עוזרים לי והסיר מתרוקן כאילו לא הכנתי כלום. תוספת מדהימה עם חלה שסופגת את הטעמים של החצילים והעגבניות והרוטב אלוהים ישמור עדיף שאני יתפוס מרחק לפחות עד הארוחה .
אם במקרה הצלחתם להגיש אותה בשלמותה לשולחן אני ממליצה להגיש ליד ערימת פרוסות חלה.

מספר מנות: 4 – 5 מנות

מרכיבים:

חציל גדול חתוך לקוביות
4 פלפלים אדומים
2 עגבניות
כוס מים
סוכר לפי הטעם
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2.  לרפד תבנית בנייר אפיה, לחצות את הפלפלים לשנים ולהוציא את הגרעינים, לסדר על נייר האפיה כשהחלק הפתוח כלפי נייר האפיה.  חום בינוני בסביבות 40 דקות. להוציא ולהכניס לשקית ניילון לחצי שעה, לקלף את הקליפה. אפשר להשאיר גם גם שעות.

2. לחלוט את העגבניות ולקלף, לטגן את קוביות החציל עד הזהבה, לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לתבשיל ולבשל עד שהעגבניות רכות, לחתוך את הפלפלים לקוביות ולהוסיף לתבשיל, להוסיף מים, תבלינים ולבשל עוד כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שהתבשיל מסמיך, לבדוק טעמים.

מחפשים סלט מעולה שתתענגו על טעימה ? הסלט הזה משגע, הטעמים מעולים, להתענג על כל ביס, אי אפשר להפסיק לאכול טעים ברמות! המלצה חמה…

6231 צפיות 259 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סלט חצילים ופלפלים קלויים

גולשים מכינים וממליצים:

פיית האהבה : הכנתי את הסלט חצילים ופלפלים קלויים הזה ליום שישי ומה אומר לך? פשוט סלט אליפות! כ"כ טעים!!! אז שוב תודה לך על המתכונים הנפלאים שלך 🙂
מחכה כבר להכין שוב…

צדוק :  הכנתי בשישי, בראשון לא נשארה טיפה, היום יום שני מכין כמות כפולה!!
מעדן אמיתי! טעים קר חמים ובטמפרטורת החדר.

אורטלוש' : מה הייתי עושה במטבח בלעדייך?! סלט חצילים ופלפלים קלויים טעים ומומלץ מאוד,הפלפלים משדרגים פלאים ובכלל סלט מעולה. ניקי תודה רבה!

תגובות

111 תגובות ב "סלט חצילים ופלפלים קלויים"

  הרשם  
עדכן

היי ניקי…בתור מישהי שזו התעסקות ראשונה שלה בחצילים שאלה:האם לקלף את החציל או לא?וגם אם לא חייב לקלף ובכל זאת אני מעדיפה שכן האם זה פוגע בטעם הסופי של התבשיל?

אני בוחרת את הסלט הזה לסלט השנה שלי!! מדהים!! מקווה שישאר קצת לערב.. תודה ניקי האלופה!
שבת שלום!

היי ניקי,.
רציתי לשאול האם כדאי להוסיף מעט שום קצוץ לסלט?

היי ניקי,סלט מעולה וטעים…
מרב שהתלהבתי הכנתי כמות גדולה מאוד,האם זה ניתן להקפאה לדעתך?

ניקי,
הכנתי את החמין המעולה, הגולש, הפרגיות ברוטב בצל, השעועית עם פטריות, סלט כרובית של מסעדות והסלט חצילים המטורף הזה ואין לי מילים… מאז שגיליתי את האתר שלך הכול נהיה פשוט יותר. והסלט הזה… יככב אצלי בבית כל שישי מעכשיו:)
ולשאלתי – אני רוצה להכין את התבשיל המרוקאי של בשר ראש עם חומוס… יש לך משהו כזה או יהיה לך?

מדהים לגמרי! יש לו טעם קלוי נפלא!
דחפתי מהר למקרר אחרת לא נשאר כלום לשבת..

היי ניקי,
אפשר לוותר על החציל האם אפשרי ירק אחר במקום? תודה על אתר מהמם ומתכונים נפלאים!

1 6 7 8